V bakalářské práci se zabývám analýzou marketingového mixu zařízení pro gastronomii ve společnosti Chevron. V první části jsou zpracovány teoretické podklady se zaměřením na jednotlivé nástroje marketingového mixu - výrobkovou, cenovou, distribuční a komunikační politiku. V praktické části je nejprve představena společnost Chevron, její činnost, historie a vybrané finanční ukazatele. Následuje analýza marketingového mixu v dané firmě. Na základě provedené analýzy jsou zhodnoceny výsledky a formulovány návrhy, které by měly vést ke zlepšení současného stavu marketingového mixu ve společnosti Chevron.
Anotace v angličtině
In the bachelor thesis I deal with marketing mix analysis of gastronomy equipment in the company of Chevron. In the first part there are theoretical data with a view to particular components of marketing mix - product, price, place and promotion policy. In the practical part there is presented the company of Chevron, its activity, history and chosen financial indicators. This is followed by marketing mix analysis in this company. On the basis of the analysis the results are evaluated and there are suggested recommendations leading to the improvement of the present state of marketing mix in the company of Chevron.
Klíčová slova
marketingový mix, produkt, cena, distribuce, marketingová komunikace
Klíčová slova v angličtině
marketing mix, product, price, place, promotion
Rozsah průvodní práce
68 s., 9 s. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
V bakalářské práci se zabývám analýzou marketingového mixu zařízení pro gastronomii ve společnosti Chevron. V první části jsou zpracovány teoretické podklady se zaměřením na jednotlivé nástroje marketingového mixu - výrobkovou, cenovou, distribuční a komunikační politiku. V praktické části je nejprve představena společnost Chevron, její činnost, historie a vybrané finanční ukazatele. Následuje analýza marketingového mixu v dané firmě. Na základě provedené analýzy jsou zhodnoceny výsledky a formulovány návrhy, které by měly vést ke zlepšení současného stavu marketingového mixu ve společnosti Chevron.
Anotace v angličtině
In the bachelor thesis I deal with marketing mix analysis of gastronomy equipment in the company of Chevron. In the first part there are theoretical data with a view to particular components of marketing mix - product, price, place and promotion policy. In the practical part there is presented the company of Chevron, its activity, history and chosen financial indicators. This is followed by marketing mix analysis in this company. On the basis of the analysis the results are evaluated and there are suggested recommendations leading to the improvement of the present state of marketing mix in the company of Chevron.
Klíčová slova
marketingový mix, produkt, cena, distribuce, marketingová komunikace
Klíčová slova v angličtině
marketing mix, product, price, place, promotion
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Na základě průzkumu informačních zdrojů vypracujte literární rešerši zaměřenou na problematiku marketingového mixu.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav marketingového mixu zařízení pro gastronomii ve firmě Chevron.
Na základě analýzy zhodnoťte výsledky a navrhněte doporučení vedoucí ke zlepšení současného stavu marketingového mixu v dané firmě.
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Na základě průzkumu informačních zdrojů vypracujte literární rešerši zaměřenou na problematiku marketingového mixu.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav marketingového mixu zařízení pro gastronomii ve firmě Chevron.
Na základě analýzy zhodnoťte výsledky a navrhněte doporučení vedoucí ke zlepšení současného stavu marketingového mixu v dané firmě.
Seznam doporučené literatury
[1] KINCL, J., et al. Marketing podle trhů. 1. vyd. Praha : Alfa, 2004. 176 s. ISBN 80-86851-02-8.
[2] KOTLER, P., KELLER, K. L. Marketing management. 12. vyd. Praha : Grada, 2007. 788 s. ISBN 978-80-247-1359-5.
[3] KOTLER, P., et al. Moderní marketing. 4. evropské vyd. Praha : Grada, 2007. 1041 s. ISBN 978-80-247-1545-2.
[4] SOLOMON, M. R., MARSHALL, G. W., STUART, E. W. Marketing očima světových manažerů. 1. vyd. Brno : Computer Press, 2006. 572 s. ISBN 80-251-1273-X.
[5] TOMEK, G., VÁVROVÁ, V. Střety marketingu : Uplatnění principu marketingu ve firemní praxi. 1. vyd. Praha : C. H. Beck, 2004. 216 s. ISBN 80-717-9887-8.
Seznam doporučené literatury
[1] KINCL, J., et al. Marketing podle trhů. 1. vyd. Praha : Alfa, 2004. 176 s. ISBN 80-86851-02-8.
[2] KOTLER, P., KELLER, K. L. Marketing management. 12. vyd. Praha : Grada, 2007. 788 s. ISBN 978-80-247-1359-5.
[3] KOTLER, P., et al. Moderní marketing. 4. evropské vyd. Praha : Grada, 2007. 1041 s. ISBN 978-80-247-1545-2.
[4] SOLOMON, M. R., MARSHALL, G. W., STUART, E. W. Marketing očima světových manažerů. 1. vyd. Brno : Computer Press, 2006. 572 s. ISBN 80-251-1273-X.
[5] TOMEK, G., VÁVROVÁ, V. Střety marketingu : Uplatnění principu marketingu ve firemní praxi. 1. vyd. Praha : C. H. Beck, 2004. 216 s. ISBN 80-717-9887-8.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Briš - Dotaz na normu 9001 ISO.
Pilík - Jaké analýzy jste použili v práci?
Novák - Připomínka k doporučením.