V této bakalářské práci je zpracována analýza pitného režimu a zvyklostí s ním souvisejících. Byl proveden teoretický průzkum v oblasti pitného režimu a druhů nápojů, dále marketingový průzkum na základě dotazníkového šetření. Předmětem práce bylo zjistit skutečný stav konzumace různých nápojů a srovnání výsledků s racionálními ýživovými doporučeními.
Data byla statisticky zpracována a následně prezentována formou tabulek a grafů. Šetření bylo provedeno celkem u 300 osob, rozdělených do tří skupin: studenti středních škol, studenti vysokých škol a pracující osoby.
Anotace v angličtině
The bacalary contents an analysis of water use schedule and convention about it. A theoretical research of the main subject and sorts of drinks were done. Marketing research from water use schedul was done too. The object of employment was to discovert a really condition in a consumation of a various drinks in a comparison with the rational nutritive recommendations.
The research data were worked up in a statictical sampling and presentated by a tables and diagrams. The inguiry was at 300 persons, whose were sectioned to three groups: collegers, undergraduates and working people.
Klíčová slova
pitný režim, nápoj, voda, čaj, káva
Klíčová slova v angličtině
water use schedul, drink, water, tee, coffe
Rozsah průvodní práce
40 s., 6 s. obr. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
V této bakalářské práci je zpracována analýza pitného režimu a zvyklostí s ním souvisejících. Byl proveden teoretický průzkum v oblasti pitného režimu a druhů nápojů, dále marketingový průzkum na základě dotazníkového šetření. Předmětem práce bylo zjistit skutečný stav konzumace různých nápojů a srovnání výsledků s racionálními ýživovými doporučeními.
Data byla statisticky zpracována a následně prezentována formou tabulek a grafů. Šetření bylo provedeno celkem u 300 osob, rozdělených do tří skupin: studenti středních škol, studenti vysokých škol a pracující osoby.
Anotace v angličtině
The bacalary contents an analysis of water use schedule and convention about it. A theoretical research of the main subject and sorts of drinks were done. Marketing research from water use schedul was done too. The object of employment was to discovert a really condition in a consumation of a various drinks in a comparison with the rational nutritive recommendations.
The research data were worked up in a statictical sampling and presentated by a tables and diagrams. The inguiry was at 300 persons, whose were sectioned to three groups: collegers, undergraduates and working people.
Klíčová slova
pitný režim, nápoj, voda, čaj, káva
Klíčová slova v angličtině
water use schedul, drink, water, tee, coffe
Zásady pro vypracování
V teoretické části provést literární průzkum v oblasti pitného režimu a nejdůležitějších druhů nápojů.
Metodou dotazníkového šetření provést průzkum pitného režimu a zvyklostí s ním souvisejících u vybrané skupiny obyvatel.
Výsledky průzkumu statisticky zpracovat a prezentovat formou přehledných tabulek a grafů.
Pomocí získaných výsledků zhodnotit stav pitného režimu sledované skupiny v souvislosti s racionálními výživovými zásadami.
Zásady pro vypracování
V teoretické části provést literární průzkum v oblasti pitného režimu a nejdůležitějších druhů nápojů.
Metodou dotazníkového šetření provést průzkum pitného režimu a zvyklostí s ním souvisejících u vybrané skupiny obyvatel.
Výsledky průzkumu statisticky zpracovat a prezentovat formou přehledných tabulek a grafů.
Pomocí získaných výsledků zhodnotit stav pitného režimu sledované skupiny v souvislosti s racionálními výživovými zásadami.
Seznam doporučené literatury
PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J. Základy výživy a výživová politika, 1.vyd. Praha: VŠCHT, 2002. 219 s. ISBN 80-7080-468-8.
SCHMIDT, R.F. Memoris-Fyziologie. 1.vyd. Praha: SCIENTIA MEDICA, 1993. 366 s.
BRÁZDOVÁ, Z. Výživa člověka. 1.vyd. Vyškov: VVŠ PV, 1995. 146 s.
PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy. 1. vyd. Praha: Svoboda Servis, 2002 207 s. ISBN 80-86320-23-5.
SHARON, M. Moderní výživa od A do Z. 2.vyd. Praha EUROMEDIA, 1999. 225 s.
Seznam doporučené literatury
PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J. Základy výživy a výživová politika, 1.vyd. Praha: VŠCHT, 2002. 219 s. ISBN 80-7080-468-8.
SCHMIDT, R.F. Memoris-Fyziologie. 1.vyd. Praha: SCIENTIA MEDICA, 1993. 366 s.
BRÁZDOVÁ, Z. Výživa člověka. 1.vyd. Vyškov: VVŠ PV, 1995. 146 s.
PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy. 1. vyd. Praha: Svoboda Servis, 2002 207 s. ISBN 80-86320-23-5.
SHARON, M. Moderní výživa od A do Z. 2.vyd. Praha EUROMEDIA, 1999. 225 s.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
vedoucí BP: A
oponent BP: A
doc. Peloušek: Rizika související s konzumací kávy,kolik šálků denně doporučujete?
doc. Novák: Pravidla pitného režimu.
doc. Odehnal: Kolik vody vzniká v těle metabolickou činností?
prof. Hoza: připomínka k práci - v případném pokračování tématu Bc. práce zohledněte i složení minerální vody.
Diplomantka odpověděla na všechny otázky jasně a přesvědčivě.