Práce se zabývala stravovacími návyky mladistvých ve věku 15 až 30 let. Jejím cílem bylo provést dotazníkový průzkum za účelem zjištění skutečných stravovacích návyků mladistvých ve vybraných regionech České republiky. Srovnávány byly stravovací návyky studujících SOU, SŠ, VŠ a pracujících. Tito respondenti pak byli rozděleni podle pohlaví a věku. Z průzkumu vyplynulo, že lepší stravovací návyky mají pracující než-li studenti a ženy a dívky v porovnání s muži a chlapci.
Anotace v angličtině
This thesis deals with eating habits of young people in the age of 15 to 30 years. Aim of this thesis was to make questionare inquiery to get known real eating habits of young people in selected regions of the Czech Republic. Targeted groups were high school students, university students and employees. All informants were divided into groups according to sex and age. The survey showed that employees had better eating habits than students and women than men.
consequences of inadequate eating habits, obesity, eating habits of young population, nutrition, dietary recommendations
Rozsah průvodní práce
82 s., 26 s. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Práce se zabývala stravovacími návyky mladistvých ve věku 15 až 30 let. Jejím cílem bylo provést dotazníkový průzkum za účelem zjištění skutečných stravovacích návyků mladistvých ve vybraných regionech České republiky. Srovnávány byly stravovací návyky studujících SOU, SŠ, VŠ a pracujících. Tito respondenti pak byli rozděleni podle pohlaví a věku. Z průzkumu vyplynulo, že lepší stravovací návyky mají pracující než-li studenti a ženy a dívky v porovnání s muži a chlapci.
Anotace v angličtině
This thesis deals with eating habits of young people in the age of 15 to 30 years. Aim of this thesis was to make questionare inquiery to get known real eating habits of young people in selected regions of the Czech Republic. Targeted groups were high school students, university students and employees. All informants were divided into groups according to sex and age. The survey showed that employees had better eating habits than students and women than men.
consequences of inadequate eating habits, obesity, eating habits of young population, nutrition, dietary recommendations
Zásady pro vypracování
Práce se bude zabývat obecnými výživovými doporučeními se zřetelem na výživové nároky
mladistvých.
V praktické části pak bude proveden dotazníkový průzkum za účelem zjištění
skutečných stravovacích návyků mladistvých.
Následně na základě získaných dat budou
popsány nedostatky ve výživě mladistvých a navržena doporučení k řešení daných nedostatků.
Zásady pro vypracování
Práce se bude zabývat obecnými výživovými doporučeními se zřetelem na výživové nároky
mladistvých.
V praktické části pak bude proveden dotazníkový průzkum za účelem zjištění
skutečných stravovacích návyků mladistvých.
Následně na základě získaných dat budou
popsány nedostatky ve výživě mladistvých a navržena doporučení k řešení daných nedostatků.
Seznam doporučené literatury
1. BUŇKA, F., NOVÁK, V., KADIDLOVÁ, H. Ekonomika výživy a výživová politika I., Zlín: UTB, 2006, ISBN 80-7318-429-X.
2. BLATTNÁ, J., DOSTÁLOVÁ, J., PERLÍN, C., TLÁSKAL, P. Výživa na začátku 21. století, Praha, 2005, ISBN 80-239-6202-7.
3. PÁNEK, J., POKORNÝ,J., DOSTÁLOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy, Praha: Svoboda Servis, 2002, ISBN 80-86320-23-5.
4. KŘÍŽ, O., BUŇKA, F., HRABĚ, J. Senzorická analýza potravin II. Statistické metody, Zlín: UTB, 2007, ISBN 978-80-7318-494-0.
Seznam doporučené literatury
1. BUŇKA, F., NOVÁK, V., KADIDLOVÁ, H. Ekonomika výživy a výživová politika I., Zlín: UTB, 2006, ISBN 80-7318-429-X.
2. BLATTNÁ, J., DOSTÁLOVÁ, J., PERLÍN, C., TLÁSKAL, P. Výživa na začátku 21. století, Praha, 2005, ISBN 80-239-6202-7.
3. PÁNEK, J., POKORNÝ,J., DOSTÁLOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy, Praha: Svoboda Servis, 2002, ISBN 80-86320-23-5.
4. KŘÍŽ, O., BUŇKA, F., HRABĚ, J. Senzorická analýza potravin II. Statistické metody, Zlín: UTB, 2007, ISBN 978-80-7318-494-0.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc.Ing. Hrabě J.,Ph.D. - kolika procenty se podílí sprívná výživa na celém zdraví?