Cílem bakalářské práce je uplatnění a obliba sušených mléčných výrobků v kojenecké výživě. Teoretická část pojednává o legislativních požadavcích sušených kojeneckých výrobků, o technologii výroby sušeného mléka a výživě kojence do jednoho roku. Praktická část podává přehled sortimentu sušených kojeneckých výživ na trhu České republiky a vypracování dotazníkového šetření zaměřeného na používání a oblibu sušeného mléka ve výživě kojenců.
Anotace v angličtině
The aim of the bachelor’s thesis is the use and popularity of powdered milk products concerning the suckling nutrition. The theoretical part deals with the legislative demands of the soft food, technology of powdered milk production and the suckling nutrition till the age of one year.
The practical part provides an overview of powdered suckling nutrition assortment concerning the Czech Republic market and the formulation of the questionnaire survey aimed at the use and popularity of the powdered milk in the suckling nutrition.
Klíčová slova
sušené mléko, kojenci, výživa
Klíčová slova v angličtině
powdered milk, suckling, nutrition
Rozsah průvodní práce
61 s., 7 s. obr. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem bakalářské práce je uplatnění a obliba sušených mléčných výrobků v kojenecké výživě. Teoretická část pojednává o legislativních požadavcích sušených kojeneckých výrobků, o technologii výroby sušeného mléka a výživě kojence do jednoho roku. Praktická část podává přehled sortimentu sušených kojeneckých výživ na trhu České republiky a vypracování dotazníkového šetření zaměřeného na používání a oblibu sušeného mléka ve výživě kojenců.
Anotace v angličtině
The aim of the bachelor’s thesis is the use and popularity of powdered milk products concerning the suckling nutrition. The theoretical part deals with the legislative demands of the soft food, technology of powdered milk production and the suckling nutrition till the age of one year.
The practical part provides an overview of powdered suckling nutrition assortment concerning the Czech Republic market and the formulation of the questionnaire survey aimed at the use and popularity of the powdered milk in the suckling nutrition.
Klíčová slova
sušené mléko, kojenci, výživa
Klíčová slova v angličtině
powdered milk, suckling, nutrition
Zásady pro vypracování
Legislativní požadavky na sušené mléčné výrobky dle zákona o potravinách.
Technologie výroby sušeného mléka a mléčných výrobků.
Základní výživové požadavky pro kojenece.
Sortiment náhradní kojenecké stravy za mateřské mléko na našem trhu.
Zásady pro vypracování
Legislativní požadavky na sušené mléčné výrobky dle zákona o potravinách.
Technologie výroby sušeného mléka a mléčných výrobků.
Základní výživové požadavky pro kojenece.
Sortiment náhradní kojenecké stravy za mateřské mléko na našem trhu.
Seznam doporučené literatury
GAJDŮŠEK, S. Mlékařství II, Mendlova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, 2000, 142 s, ISBN 80-7157-342-6
GOSTA BYLUND, Dairy processing - handbook. Tetra pak processing systems AB Sweden 1995,427 s
GREGORA, M., PAULOVÁ, M. Výživa kojenců, Grada Publishing a.s. 2005,148 s, ISBN 80-247-1291-1
KADLEC, P. a kolektiv: Technologie potravin II, VŠCHT Praha 2007, 236 s
HRSTKOVÁ, H. Výživa kojenců a mladších batolat, Brno: NCO-NZO, 2003, 77 s, ISBN 80-7013-385-6.
Seznam doporučené literatury
GAJDŮŠEK, S. Mlékařství II, Mendlova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, 2000, 142 s, ISBN 80-7157-342-6
GOSTA BYLUND, Dairy processing - handbook. Tetra pak processing systems AB Sweden 1995,427 s
GREGORA, M., PAULOVÁ, M. Výživa kojenců, Grada Publishing a.s. 2005,148 s, ISBN 80-247-1291-1
KADLEC, P. a kolektiv: Technologie potravin II, VŠCHT Praha 2007, 236 s
HRSTKOVÁ, H. Výživa kojenců a mladších batolat, Brno: NCO-NZO, 2003, 77 s, ISBN 80-7013-385-6.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prof.Ing.Březina, CSc.-
Na straně 10 uvádíte: "kysací schopnost jogurtovou kulturou nejméně 30 podle SH nejvýše 8 dle SH." Mohla byste rozvést.
Jakým způsobem se stanovují CPH a SB?
Studentka po chvíli promýšlení odpovědi otázku zvládla odpovědět velmi dobře.