Cílem práce bylo charakterizovat vyšší houby, především se zaměřit na vyšší houby volně rostoucí a seznámit širší veřejnost s problematikou pěstování a zlepšení stravitelnosti a jejích výživnou hodnotu.
Anotace v angličtině
The aim of my work was to characterize the higher tribe of mushrooms, especially with a view to the higher tribe of wildly growing mushrooms and to get the public acquainted with the issue of their growing as well as improving their digestibility and nutritional valme.
Klíčová slova
TAXONOMIE HUB, MORFOLOGIE,
Klíčová slova v angličtině
Sorts,constitution,digestibility
Rozsah průvodní práce
46 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem práce bylo charakterizovat vyšší houby, především se zaměřit na vyšší houby volně rostoucí a seznámit širší veřejnost s problematikou pěstování a zlepšení stravitelnosti a jejích výživnou hodnotu.
Anotace v angličtině
The aim of my work was to characterize the higher tribe of mushrooms, especially with a view to the higher tribe of wildly growing mushrooms and to get the public acquainted with the issue of their growing as well as improving their digestibility and nutritional valme.
Klíčová slova
TAXONOMIE HUB, MORFOLOGIE,
Klíčová slova v angličtině
Sorts,constitution,digestibility
Zásady pro vypracování
Uveďte taxonomii říše hub.
Popište základní morfologické a chemické vlastnosti bázidiomycet.
Zaměřte se na vlastnosti vyšších hub,ve vztahu jejích stravitelnosti a její
nutriční hodnotě pro lidskou výživu.
Zpracujte nejnovější poznatky o kultivaci jedlých hub.
Zásady pro vypracování
Uveďte taxonomii říše hub.
Popište základní morfologické a chemické vlastnosti bázidiomycet.
Zaměřte se na vlastnosti vyšších hub,ve vztahu jejích stravitelnosti a její
nutriční hodnotě pro lidskou výživu.
Zpracujte nejnovější poznatky o kultivaci jedlých hub.
Seznam doporučené literatury
(1)JABLONSKÝ IVAN, ŠAŠEK VÁCLAV: Pěstování hub ve velkém i v malém, SVOJTKA.
VÁCLAV Houby CO.1999 ISBN: 80-7231807-0
(2)Vydavatelství Brázda s. r. o. Praha 1997 ISBN: 80-209-0266
(3)SMOTLACHA MIROSLAV: Atlas tržních a jedovatých hub.
Státní zemědělské nakladatelství Praha 1983 ISBN 80-07-006-89
(4)vydavatelskýKLUZÁK ZDENĚK, SMOTLACHA MIROSLAV: Poznáváme houby.
Vydala svépomoc nakladatelský a obchodní podnik ÚRD Brno 1998 ISBN 80-38-001-85
Seznam doporučené literatury
(1)JABLONSKÝ IVAN, ŠAŠEK VÁCLAV: Pěstování hub ve velkém i v malém, SVOJTKA.
VÁCLAV Houby CO.1999 ISBN: 80-7231807-0
(2)Vydavatelství Brázda s. r. o. Praha 1997 ISBN: 80-209-0266
(3)SMOTLACHA MIROSLAV: Atlas tržních a jedovatých hub.
Státní zemědělské nakladatelství Praha 1983 ISBN 80-07-006-89
(4)vydavatelskýKLUZÁK ZDENĚK, SMOTLACHA MIROSLAV: Poznáváme houby.
Vydala svépomoc nakladatelský a obchodní podnik ÚRD Brno 1998 ISBN 80-38-001-85
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
ing.Rop,Ph.D. -
Které konkrétní aromatické látky se v houbách vyskytují?
Které aminokyseliny jsou pro člověka esenciální?
Jak byste postupoval při kuchyňské úpravě zmražených hub?
Z jakého důvodu se nedoporučuje konzumovat dohromady houby a alkohol?
doc.Ing.Fišera, CSc.-
Podle čeho se rozlišují druhy kozáků?
ing.Hajný -
Které houby se pěstují průmyslově?
Student na některé otázky reagoval velmi váhavě, na jiné s pomocí členů komise.Otázky z hodnocení oponenta zvládl dobře.