Cílem bakalářské práce je získat především přehled o využití vín z hlediska vhodných kombinací vín s pokrmy. Práce obsahuje poznatky z hlediska pěstování révy vinné, výroby, rozlišení, hodnocení a degustace vín. Zejména se v této práci věnuji volbou výběru vín k jednotlivým pokrmům. Závěr práce je zaměřen na blahodárné a léčivé účinky vín.
Annotation in English
Objectives of the bachelor thesis are to gain knowledge about utilization of wine in term of a proper combination of wines dishes. The bachelor thesis contains pieces of knowledge of cultivation of grapevine, production, distinction, evalution and wine-tasting. The bachelor thesis is, in particular, focused on preference of choice of wine to individual dishes. Closing parts conclusion of my bachelor thesis is aimed to beneficial and curative/remedial effects of wine.
Winegrowing, sour mush, white wine, red win, win marc, wine clarification, vinous fermentation, bottling, and bouquet.
Length of the covering note
1-45
Language
CZ
Annotation
Cílem bakalářské práce je získat především přehled o využití vín z hlediska vhodných kombinací vín s pokrmy. Práce obsahuje poznatky z hlediska pěstování révy vinné, výroby, rozlišení, hodnocení a degustace vín. Zejména se v této práci věnuji volbou výběru vín k jednotlivým pokrmům. Závěr práce je zaměřen na blahodárné a léčivé účinky vín.
Annotation in English
Objectives of the bachelor thesis are to gain knowledge about utilization of wine in term of a proper combination of wines dishes. The bachelor thesis contains pieces of knowledge of cultivation of grapevine, production, distinction, evalution and wine-tasting. The bachelor thesis is, in particular, focused on preference of choice of wine to individual dishes. Closing parts conclusion of my bachelor thesis is aimed to beneficial and curative/remedial effects of wine.
Winegrowing, sour mush, white wine, red win, win marc, wine clarification, vinous fermentation, bottling, and bouquet.
Research Plan
Charekterizujte víno jako nápoj z hlediska historického, technologického a legislativního.
Popište způsob hodnocení vín, zejména z hlediska jejich organoleptických vlastností.
Vymezte místo, které víno zaujímá z hlediska kreativní gastronomie.
Zhodnoťte víno z hlediska jeho prospěšnosti pro lidský organizmus.
Research Plan
Charekterizujte víno jako nápoj z hlediska historického, technologického a legislativního.
Popište způsob hodnocení vín, zejména z hlediska jejich organoleptických vlastností.
Vymezte místo, které víno zaujímá z hlediska kreativní gastronomie.
Zhodnoťte víno z hlediska jeho prospěšnosti pro lidský organizmus.
Recommended resources
1. TECHNOLOGIE A BIOCHEMIE VÍNA, Doc.Ing.Ján Farkaš,CSc.
2. SENZORICKÁ ANALÝZA POTRAVIN, Prof.Ing.Jan Pokorný,DrSc. a kolektiv
3. UMĚNÍ KOŠTÉRSKÉ, Fr.R.Čebiš
4. UMĚNÍ DEGUSTACE, Pierre Casamayor
5. JAK VYBÍRAT VÍNO,Vincent Gasnier
Recommended resources
1. TECHNOLOGIE A BIOCHEMIE VÍNA, Doc.Ing.Ján Farkaš,CSc.
2. SENZORICKÁ ANALÝZA POTRAVIN, Prof.Ing.Jan Pokorný,DrSc. a kolektiv
3. UMĚNÍ KOŠTÉRSKÉ, Fr.R.Čebiš
4. UMĚNÍ DEGUSTACE, Pierre Casamayor
5. JAK VYBÍRAT VÍNO,Vincent Gasnier
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
-
Taken from the library
Yes
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
Ing.Rop,Ph.D.-
Co jsou tokajská vína?
Co jsou likérová vína a která jsou ve světě nejznámější?
Prof.Ing.Březina,CSc.-
Srovnejte obsah alkoholu - běžná vína, vína tokajské a portské.
Ing.Obenrauch - Jaké jsou zásady pro sklízení hroznů na vína slámová a ledová?
Studentka na otázky odpovídala po krátkém rozmyšlení.