Cílem bakalářské práce je seznámení se s alkoholickým nápojem whisky. Obsahem je charakterizovat tento nápoj z hlediska historického, technologického a legislativního. Důraz je kladen na významné obsahové látky a jejich vlastností z chemických aspektů. Je popsán způsob hodnocení whisky, zejména z hlediska organoleptických vlastností a vymezeno místo z hlediska gastronomického. Práce pojednává také o whisky z hlediska jejího společenského statutu.
Anotace v angličtině
The aim of the bachelor work is to present an alkoholic drink whisky and characterized this beverage from the historical, technological and legislative viewpoint. The emphasis is laid on important contained substances and their properties in respect of chemical aspects. The way of assess whisky is described especially from the organoleptic properties viewpoint and the position is defined from the gastronomical viewpoint. The bachelor work is dealing with whisky also from its social statute viewpoint.
Klíčová slova
Whisky, Destilát, Fermentace, Bourbon, Lihovina
Klíčová slova v angličtině
Whisky, Distilate, Fermentation, Bourbon, Spirit
Rozsah průvodní práce
45 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem bakalářské práce je seznámení se s alkoholickým nápojem whisky. Obsahem je charakterizovat tento nápoj z hlediska historického, technologického a legislativního. Důraz je kladen na významné obsahové látky a jejich vlastností z chemických aspektů. Je popsán způsob hodnocení whisky, zejména z hlediska organoleptických vlastností a vymezeno místo z hlediska gastronomického. Práce pojednává také o whisky z hlediska jejího společenského statutu.
Anotace v angličtině
The aim of the bachelor work is to present an alkoholic drink whisky and characterized this beverage from the historical, technological and legislative viewpoint. The emphasis is laid on important contained substances and their properties in respect of chemical aspects. The way of assess whisky is described especially from the organoleptic properties viewpoint and the position is defined from the gastronomical viewpoint. The bachelor work is dealing with whisky also from its social statute viewpoint.
Klíčová slova
Whisky, Destilát, Fermentace, Bourbon, Lihovina
Klíčová slova v angličtině
Whisky, Distilate, Fermentation, Bourbon, Spirit
Zásady pro vypracování
Charakterizujte whisky jako nápoj z hlediska historického, technologického a legislativního.
Popište způsob hodnocení whisky, zejména z hlediska organoleptických vlastností.
Vymezte místo, které whisky zaujímá z hlediska gastronomického.
Pojednejte o whisky z hlediska jejího společenského statutu.
Zásady pro vypracování
Charakterizujte whisky jako nápoj z hlediska historického, technologického a legislativního.
Popište způsob hodnocení whisky, zejména z hlediska organoleptických vlastností.
Vymezte místo, které whisky zaujímá z hlediska gastronomického.
Pojednejte o whisky z hlediska jejího společenského statutu.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího BP.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího BP.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
ing.Rop, Ph.D.- jaký je rozdíl mezi sladkým kvasem - Sveet Mash a kyselým kvasem - Sour Mash?
Jaký je rozdíl v destilačních přístrojích označovaných jako po-still a patent-still?
V čem spočívá rozdíl mezi termíny Whiskey a Whisky a kde byste se s nimi setkala ?
Prof.Ing.Angelovičová - zda a případně kde se vyrábí Whisky v ČR?