Následující text pojednává o možnostech stravovaní v cestovním ruchu a o tom, jak se le-gislativa ohledně stravovacích služeb přizpůsobovala zákonům Evropské unie. Projdeme si hotelovou klasifikaci, která v mnohých ohledech určuje úroveň stravovacích služeb. Před-stavíme si gastronomii jako atraktivitu cestovního ruchu a různé úspěšné koncepce z České republiky i ze světa. Jelikož stravování neodmyslitelně patří k samotnému cestování, ne-budou chybět různé varianty občerstvení při cestách autem, autobusem,vlakem, letadlem či na kole. Závěr textu upozorní na zdravotní rizika spojena s potravinami a cestováním.
Anotace v angličtině
The following text is about types of catering in tourism and about legislature of catering which was changed in accordance with laws of EU. We wil show classification of hotel which forms standart of catering in hotel. And in the text is described caterintg like one of atraction in tourism and other succesful conception in Czech republic and other countries. It is interested about catering on a road, on board of plane and boat, in train and so on. At the end of text is warned of diseases of food if we travel.
Klíčová slova
gastronomie, cestování, zdravotní rizika, legislativa EU, hotelová klasifikace
Klíčová slova v angličtině
catering, travelling, deseases of food, legislature of EU, classification of hotel
Rozsah průvodní práce
56 s., 3 s. obr. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Následující text pojednává o možnostech stravovaní v cestovním ruchu a o tom, jak se le-gislativa ohledně stravovacích služeb přizpůsobovala zákonům Evropské unie. Projdeme si hotelovou klasifikaci, která v mnohých ohledech určuje úroveň stravovacích služeb. Před-stavíme si gastronomii jako atraktivitu cestovního ruchu a různé úspěšné koncepce z České republiky i ze světa. Jelikož stravování neodmyslitelně patří k samotnému cestování, ne-budou chybět různé varianty občerstvení při cestách autem, autobusem,vlakem, letadlem či na kole. Závěr textu upozorní na zdravotní rizika spojena s potravinami a cestováním.
Anotace v angličtině
The following text is about types of catering in tourism and about legislature of catering which was changed in accordance with laws of EU. We wil show classification of hotel which forms standart of catering in hotel. And in the text is described caterintg like one of atraction in tourism and other succesful conception in Czech republic and other countries. It is interested about catering on a road, on board of plane and boat, in train and so on. At the end of text is warned of diseases of food if we travel.
Klíčová slova
gastronomie, cestování, zdravotní rizika, legislativa EU, hotelová klasifikace
Klíčová slova v angličtině
catering, travelling, deseases of food, legislature of EU, classification of hotel
Zásady pro vypracování
Práce literárního charakteru. Zásady pro vypracování:
Zhodnotit význam potravinové legislativy v této oblasti (Zákon o potravinách,
Zákon o ochraně veřejného zdraví, Zákon o ochraně spotřebitele)
Druhy stravovacích zařízení pro cestovní ruch.
Moderní druhy a technologie ve stravovacích zařízeních (uvést moderní
technologie na přípravy jídel a jejich přednosti)
Specifika stravování v zemích Jihovýchodní Asie.
Bezpečnost potravin z pohledu těchto stravovacích zařízení.
Zásady pro vypracování
Práce literárního charakteru. Zásady pro vypracování:
Zhodnotit význam potravinové legislativy v této oblasti (Zákon o potravinách,
Zákon o ochraně veřejného zdraví, Zákon o ochraně spotřebitele)
Druhy stravovacích zařízení pro cestovní ruch.
Moderní druhy a technologie ve stravovacích zařízeních (uvést moderní
technologie na přípravy jídel a jejich přednosti)
Specifika stravování v zemích Jihovýchodní Asie.
Bezpečnost potravin z pohledu těchto stravovacích zařízení.