Cílem této práce je bližší seznámení s neprůmyslovou výrobou zmrzlin a jejich specifik, jimiž se odlišuje od výroby průmyslové. Je určena především pro vytvoření představy o parametrech, dle kterých se zmrzliny člení a základních složkách, které tvoří charakteristickou strukturu výrobku. Následuje výčet používaných surovin a popis jednotlivých fázích výroby až po konečnou cestu ke spotřebiteli.
Annotation in English
The objective of this paper is to get acquaint with non-industrial ice-cream production and their specifications that differ from industrial production. This is to create ideas about the parameters that help to categorize ice-cream and their base ingredients which create the characteristic product structure It follows with the list of used base materials, description for individual steps and final export to the consumer.
categorization, characteristics, structure, base materials, technologic process, distribution.
Length of the covering note
46 s.
Language
CZ
Annotation
Cílem této práce je bližší seznámení s neprůmyslovou výrobou zmrzlin a jejich specifik, jimiž se odlišuje od výroby průmyslové. Je určena především pro vytvoření představy o parametrech, dle kterých se zmrzliny člení a základních složkách, které tvoří charakteristickou strukturu výrobku. Následuje výčet používaných surovin a popis jednotlivých fázích výroby až po konečnou cestu ke spotřebiteli.
Annotation in English
The objective of this paper is to get acquaint with non-industrial ice-cream production and their specifications that differ from industrial production. This is to create ideas about the parameters that help to categorize ice-cream and their base ingredients which create the characteristic product structure It follows with the list of used base materials, description for individual steps and final export to the consumer.
categorization, characteristics, structure, base materials, technologic process, distribution.
Research Plan
Práce rešeržního charakteru.
V rámci práce budou zpracovány literární podklady:
Členění a kategorizace zmrzlin.
Suroviny používané pro výrobu zmrzlin.
Receptury a technologie používané pro zmrzliny.
Úprava a distribuce výrobku.
Research Plan
Práce rešeržního charakteru.
V rámci práce budou zpracovány literární podklady:
Členění a kategorizace zmrzlin.
Suroviny používané pro výrobu zmrzlin.
Receptury a technologie používané pro zmrzliny.
Úprava a distribuce výrobku.
Recommended resources
ZVOLENSKÝ, František. Podmínky pro výrobu a prodej zmrzlin a receptury včetně technologických postupů výroby. MERKUR v Praze, 1986. 2.vydání. 78 s.
Brožura : Informace o výrobě zmrzliny - určená výrobcům zmrzliny. Brno : [s.n.], [1998]. 27 s.
ČESKÝ NORMALIZAČNÍ INSTITUT, Praha. Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Mražené krémy a zmrzliny ČSN 5696 08. 2007, 24 s.
TIMM, Fritz. Speises. Berlin; Hamburg: Parey, 1985. 240 s. ISBN 3-489-61514-X.
Recommended resources
ZVOLENSKÝ, František. Podmínky pro výrobu a prodej zmrzlin a receptury včetně technologických postupů výroby. MERKUR v Praze, 1986. 2.vydání. 78 s.
Brožura : Informace o výrobě zmrzliny - určená výrobcům zmrzliny. Brno : [s.n.], [1998]. 27 s.
ČESKÝ NORMALIZAČNÍ INSTITUT, Praha. Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Mražené krémy a zmrzliny ČSN 5696 08. 2007, 24 s.
TIMM, Fritz. Speises. Berlin; Hamburg: Parey, 1985. 240 s. ISBN 3-489-61514-X.
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
-
Taken from the library
Yes
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
doc.Ing.Fišera,CSc.- Vysvětlete rozdíl mezi skupinou přírodních zahušťovadel mořského a rostlinného původu
ing.Růžičková - Specifikujte pojem "Over Run"
Proč je kolagen zařazen ve skupině surovin mořského původu ?
prof.Ing.Angelovičová CSc. -Proč se u výroby zmrzliny užívají výhradně slepičí vejce ?
Když zbude zmrzlina v hotelích co s tím - dá se to užít znovu ?
Studentka odpovídala bez zaváhání k plné spokojenosti zkušební komise.