Cílem práce je stručný popis rakouského vinařství v kontextu s českou gastronomií. Obsahem je charakterizovat historii českého a rakouského vinařství, vinařských regionů a oblastí Rakouska. Dále vymezení vinařských zákonů a rakouských odrůd pěstovaných v České republice. Z hlediska Gastronomie pojednání o rakouské a české kuchyni a její vhodné kombinaci pokrmu s vínem.
Annotation in English
The aim of this work is a brief description of the Austrian viniculture in the context of Czech gastronomy. It consists of the characteristics of Czech and Austrian vinicultural history, the vinicultural regions and disctricts of Austria. Furthemore it determines the Vi-ticultural Law and Austrian species which are grown in the Czech Republic. From the gastronomical point of view it deals with the Austrian and Czech cuisine and their suitable combinations of a dish and wine.
Keywords
Historie, vinařské regiony a zákony, odrůdy vinné révy, gastronomie
Keywords in English
History, viticultural regions and law, species of grapevine, gastronomy
Length of the covering note
48 s., 6 s. obr. příloh.
Language
CZ
Annotation
Cílem práce je stručný popis rakouského vinařství v kontextu s českou gastronomií. Obsahem je charakterizovat historii českého a rakouského vinařství, vinařských regionů a oblastí Rakouska. Dále vymezení vinařských zákonů a rakouských odrůd pěstovaných v České republice. Z hlediska Gastronomie pojednání o rakouské a české kuchyni a její vhodné kombinaci pokrmu s vínem.
Annotation in English
The aim of this work is a brief description of the Austrian viniculture in the context of Czech gastronomy. It consists of the characteristics of Czech and Austrian vinicultural history, the vinicultural regions and disctricts of Austria. Furthemore it determines the Vi-ticultural Law and Austrian species which are grown in the Czech Republic. From the gastronomical point of view it deals with the Austrian and Czech cuisine and their suitable combinations of a dish and wine.
Keywords
Historie, vinařské regiony a zákony, odrůdy vinné révy, gastronomie
Keywords in English
History, viticultural regions and law, species of grapevine, gastronomy
Research Plan
Stručně popište historii vinařství v Rakousku a Českých zemích.
Charakterizujte jednotlivé vinařské oblasti Rakouska.
Srovnejte vinařský zákon v Rakousku a v ČR.
Pojednejte o rakouských odrůdách vinné révy pěstovaných v ČR.
Vymezte místo rakouských vín v české a moravské gastronomii.
Research Plan
Stručně popište historii vinařství v Rakousku a Českých zemích.
Charakterizujte jednotlivé vinařské oblasti Rakouska.
Srovnejte vinařský zákon v Rakousku a v ČR.
Pojednejte o rakouských odrůdách vinné révy pěstovaných v ČR.
Vymezte místo rakouských vín v české a moravské gastronomii.
Recommended resources
Dle doporučení vedoucího BP.
Recommended resources
Dle doporučení vedoucího BP.
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
illustrations, maps
Taken from the library
Yes
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
prof.Ing.Březina, CSc. - Kolik činí vinařská plocha v ČR?
prof.Ing.Angelovičová, CSc. - Které státy pronikají s vínem do oblasti Čech a Moravy?
ing.Růžičková, Ph.D. - Otázka cukernatosti vín - která mají více - česká nebo rakouská?