Bakalářská práce je zaměřena na analýzu systému řízení kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávad-nosti při výrobě emulzních likérů ve firmě Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov a.s. Teoretická část obsahuje historii, rozdělení a technologii výroby lihovin. V analytické části práce je představena společnost Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov a.s. a dále jsou podrobně rozebrány kritické kontrolní a kritické body v systému řízení bezpečnosti potravin HACCP.
Systém HACCP má Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov a.s. zavedeno od 1.6.2001 za tu dobu došlo ke zlepšení kvality výrobku a zároveň se výrazně snížil počet reklamací.
Anotace v angličtině
The bachelor theses is focused on analysis quality system, safety factor and health factor by pro-duction emulsive liqueurs in Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov Inc. Company. Desk study includes history, technology and the parting of spirits production. In analytical part of this study is introduced company - Palírna u Zeleného sromu- Starorežná Prostějov Inc. Further there are analysed critical control points of food safety management system HACCP.
HACCP has been launched in company Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov since 1.6.2001. Within this period has been improved quality and also amount of claims has been decrea-sed.
Klíčová slova
Emulzní likér, HACCP, kritické kontrolní body, rozdělení lihovin
Klíčová slova v angličtině
Emulsive liqueurs, HACCP, critical control points, parting of spirits production
Rozsah průvodní práce
57 s.,7 s. obr. příloh.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu systému řízení kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávad-nosti při výrobě emulzních likérů ve firmě Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov a.s. Teoretická část obsahuje historii, rozdělení a technologii výroby lihovin. V analytické části práce je představena společnost Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov a.s. a dále jsou podrobně rozebrány kritické kontrolní a kritické body v systému řízení bezpečnosti potravin HACCP.
Systém HACCP má Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov a.s. zavedeno od 1.6.2001 za tu dobu došlo ke zlepšení kvality výrobku a zároveň se výrazně snížil počet reklamací.
Anotace v angličtině
The bachelor theses is focused on analysis quality system, safety factor and health factor by pro-duction emulsive liqueurs in Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov Inc. Company. Desk study includes history, technology and the parting of spirits production. In analytical part of this study is introduced company - Palírna u Zeleného sromu- Starorežná Prostějov Inc. Further there are analysed critical control points of food safety management system HACCP.
HACCP has been launched in company Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov since 1.6.2001. Within this period has been improved quality and also amount of claims has been decrea-sed.
Klíčová slova
Emulzní likér, HACCP, kritické kontrolní body, rozdělení lihovin
Klíčová slova v angličtině
Emulsive liqueurs, HACCP, critical control points, parting of spirits production
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši vztahující se k systémům kvality a bezpečnosti v potravinářství
Proveďte analýzu současného stavu a systémů řízení kvality a bezpečnosti potravin firmy PALÍRNA U ZELENÉHO STROMU - STAROREŽNÁ PROSTĚJOV, a.s.
Na základě předchozího kroku vypracujte možná doporučení pro firmu PALÍRNA U ZELENÉHO STROMU - STAROREŽNÁ PROSTĚJOV, a.s.
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši vztahující se k systémům kvality a bezpečnosti v potravinářství
Proveďte analýzu současného stavu a systémů řízení kvality a bezpečnosti potravin firmy PALÍRNA U ZELENÉHO STROMU - STAROREŽNÁ PROSTĚJOV, a.s.
Na základě předchozího kroku vypracujte možná doporučení pro firmu PALÍRNA U ZELENÉHO STROMU - STAROREŽNÁ PROSTĚJOV, a.s.
Seznam doporučené literatury
[1]HRABĚ, J., BUŇKA, F., ROP, O. Legislativa a řízení jakosti v potravinářství. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2005.
[2]MIKULÁŠKOVÁ, M., Systémy managementu bezpečnosti potravin. Praha: Národní informační středisko pro podporu kvality, 2005, 142 s.
[3]ŠKOPEK, B., VOLDŘICH, M. Výroba potravin a jejich uvádění do oběhu. Praha: Verlag Dashöfer, 2007.
[4]TOMEK, G., VÁVROVÁ, V. Výrobek a jeho úspěch na trhu. 1.vyd. Praha: Grada Publishing, 2001. 352 s.
Seznam doporučené literatury
[1]HRABĚ, J., BUŇKA, F., ROP, O. Legislativa a řízení jakosti v potravinářství. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2005.
[2]MIKULÁŠKOVÁ, M., Systémy managementu bezpečnosti potravin. Praha: Národní informační středisko pro podporu kvality, 2005, 142 s.
[3]ŠKOPEK, B., VOLDŘICH, M. Výroba potravin a jejich uvádění do oběhu. Praha: Verlag Dashöfer, 2007.
[4]TOMEK, G., VÁVROVÁ, V. Výrobek a jeho úspěch na trhu. 1.vyd. Praha: Grada Publishing, 2001. 352 s.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
-
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
MVDr. Holko: jaký je původ HACCP?
doc. Hrabě: jaká je vyhláška MZe pro HACCP? Vysvětlete zrychlení výroby. Opravit název práce.
Student potvrdil hodnocení vedoucího práce. Danou problematiku v potřebném rozsahu a souvislostech ovládá. Na otázky vedoucího a komise odpovídal správně, věcně.