Cílem této bakalářské práce je charakterizovat principy výroby sušených mléčných produktů. V první části práce je popsáno chemické složení kravského mléka určeného pro výrobu sušených mléčných produktů.V práci je dále popsaná technologie výroby sušených mléčných produktů a jakostní změny jednotlivých složek mléka v průběhu technologického zpracování a skladování.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor thesis is to describe the principles of manufacturing dried milk products. In the first part is defined chemical constitution of cow milk which is intended for fabrication of dried milk products. There is also described the technology of production dried milk products and changes of quality of single components of milk during the technological elaboration and stocking.
Klíčová slova
Sušené mléko, válcové sušení, sprayové sušení
Klíčová slova v angličtině
Powdered milk, roller drying, spray drying
Rozsah průvodní práce
48 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat principy výroby sušených mléčných produktů. V první části práce je popsáno chemické složení kravského mléka určeného pro výrobu sušených mléčných produktů.V práci je dále popsaná technologie výroby sušených mléčných produktů a jakostní změny jednotlivých složek mléka v průběhu technologického zpracování a skladování.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor thesis is to describe the principles of manufacturing dried milk products. In the first part is defined chemical constitution of cow milk which is intended for fabrication of dried milk products. There is also described the technology of production dried milk products and changes of quality of single components of milk during the technological elaboration and stocking.
Klíčová slova
Sušené mléko, válcové sušení, sprayové sušení
Klíčová slova v angličtině
Powdered milk, roller drying, spray drying
Zásady pro vypracování
Práce na bázi literární rešerše charakterizující principy výroby sušených mléčných
produktů. Při vypracování dodržet následující zásady:
Popsat chemické složení a vlastnosti suroviny (mléka) pro výrobu sušených mléčných produktů,
Charakterizovat sušené mléčné výrobky (druhy, chemické složení apod.dle komoditní
vyhlášky MZe ČR pro mléko a mléčné výrobky.
Popsat technologii výroby sušených mléčných produktů.
jakostní změny jednotlivých složek v průběhu technologického zpracování a skladování
sušených výrobků.
Zásady pro vypracování
Práce na bázi literární rešerše charakterizující principy výroby sušených mléčných
produktů. Při vypracování dodržet následující zásady:
Popsat chemické složení a vlastnosti suroviny (mléka) pro výrobu sušených mléčných produktů,
Charakterizovat sušené mléčné výrobky (druhy, chemické složení apod.dle komoditní
vyhlášky MZe ČR pro mléko a mléčné výrobky.
Popsat technologii výroby sušených mléčných produktů.
jakostní změny jednotlivých složek v průběhu technologického zpracování a skladování
sušených výrobků.
Seznam doporučené literatury
PROKŠ, J. Mlékařství- díl 1. 2. vyd. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1964. 220 s. ISBN 04-828-63.
TEPLÝ, M. Nové směry v technice a technologii mlékárenského průmyslu. 1. vyd. Praha: Státní nakladatelství technické literatuty 1980. 248 s. ISBN 04-823-80.
SOVÍK, F., HAVLÍČEK, J.a INDRA, Z. Technologie pro III. ročník středních průmyslových škol potravinářské technologie. 2. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1972. 274 s. ISBN 13-295-72.
http://www.geapt.cz/NIRO/cmsdoc.nsf/WebDoc/ndkw5y4brlLibrary
Seznam doporučené literatury
PROKŠ, J. Mlékařství- díl 1. 2. vyd. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1964. 220 s. ISBN 04-828-63.
TEPLÝ, M. Nové směry v technice a technologii mlékárenského průmyslu. 1. vyd. Praha: Státní nakladatelství technické literatuty 1980. 248 s. ISBN 04-823-80.
SOVÍK, F., HAVLÍČEK, J.a INDRA, Z. Technologie pro III. ročník středních průmyslových škol potravinářské technologie. 2. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1972. 274 s. ISBN 13-295-72.
http://www.geapt.cz/NIRO/cmsdoc.nsf/WebDoc/ndkw5y4brlLibrary
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Na zadané i doplňující otázky odpověděla velmi dobře.
Vyjadřovala se věcně správně.
prof. Ing. Kráčmar, DrSc. - Co je to mikrobiologická jakost výrobku.
Ing. Škrovánková, Ph.D. - Pro které obyvatele může být mléko nepoživatelné a proč.