Práce pojednává o aplikaci systému HACCP v podnikatelském záměru firmy YOG s.r.o.. Dále popisuje samotný proces výroby sušeného mléka. Ve výrobě byly zjištěny tři kritické kontrolní body: pasterace, detektor kovu,mikrobiologická analýza. Následně charakterizuje jednotlivé kroky monitoringu, prevence a nápravy. Přehled o firmě umožňuje SWOT analýza.
Anotace v angličtině
The Bachelor Thesis deals with application of system HACCP in prospectus enterprise YOG s.r.o.. Afterwards the work describes whole process of dry milk production. I have found that in production were detected three critical control points: pasteurization, metal detector and microbiology analysis. In the end of this research, the thesis characterizes separate advances of monitoring, prevention and reparation. A brief summary of the company is given by SWOT analysis.
HACCP, critical control points, monitoring, SWOT analysis
Rozsah průvodní práce
46 s., 6 s. obr. příloh.
Jazyk
CZ
Anotace
Práce pojednává o aplikaci systému HACCP v podnikatelském záměru firmy YOG s.r.o.. Dále popisuje samotný proces výroby sušeného mléka. Ve výrobě byly zjištěny tři kritické kontrolní body: pasterace, detektor kovu,mikrobiologická analýza. Následně charakterizuje jednotlivé kroky monitoringu, prevence a nápravy. Přehled o firmě umožňuje SWOT analýza.
Anotace v angličtině
The Bachelor Thesis deals with application of system HACCP in prospectus enterprise YOG s.r.o.. Afterwards the work describes whole process of dry milk production. I have found that in production were detected three critical control points: pasteurization, metal detector and microbiology analysis. In the end of this research, the thesis characterizes separate advances of monitoring, prevention and reparation. A brief summary of the company is given by SWOT analysis.
HACCP, critical control points, monitoring, SWOT analysis
Zásady pro vypracování
Vypracovat podnikatelský záměr rozvoje firmy YOG s.r.o.
Analyzovat v daném zařízení dodržování a uplatňování potravinářských norem a norem hygieny.
Na tomto základě charakterizovat technologii přípravy sušeného mléka.
Pojmenovat slabá a silná místa v činnosti výroby sušeného mléka.
Zásady pro vypracování
Vypracovat podnikatelský záměr rozvoje firmy YOG s.r.o.
Analyzovat v daném zařízení dodržování a uplatňování potravinářských norem a norem hygieny.
Na tomto základě charakterizovat technologii přípravy sušeného mléka.
Pojmenovat slabá a silná místa v činnosti výroby sušeného mléka.
Seznam doporučené literatury
MATYÁŠ, Z., LUKÁŠOVÁ, J., KOZÁK, A.: Podklady pro zavedení HACCP do oboru zpracování mléka a výroby mléčných výrobků, 1.vydání. Praha 1997. 132 s..
GAJDŮŠEK.,S.:Mlékárenství II,1.vydání Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně 1986.ISBN:80-7157-342-6.
HRABĚ, J., BŘEZINA, P., VALÁŠEK, P.:Technologie výroby potravin živočišného původu, 1.vydání UTB Zlín 2006.180s. ISBN: 80-7318-405-2.
Červenka, J., Foltýn, I., Kopeček, P., Jarolímek, J.: Výroba , jakost a obchod s mlékem v podmínkách EU II, ČZU v Praze, ISBN 80-213-1276-9.
Seznam doporučené literatury
MATYÁŠ, Z., LUKÁŠOVÁ, J., KOZÁK, A.: Podklady pro zavedení HACCP do oboru zpracování mléka a výroby mléčných výrobků, 1.vydání. Praha 1997. 132 s..
GAJDŮŠEK.,S.:Mlékárenství II,1.vydání Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně 1986.ISBN:80-7157-342-6.
HRABĚ, J., BŘEZINA, P., VALÁŠEK, P.:Technologie výroby potravin živočišného původu, 1.vydání UTB Zlín 2006.180s. ISBN: 80-7318-405-2.
Červenka, J., Foltýn, I., Kopeček, P., Jarolímek, J.: Výroba , jakost a obchod s mlékem v podmínkách EU II, ČZU v Praze, ISBN 80-213-1276-9.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Ing. Hrabě J., PhD., - žluknutí - dvě základní a co to je.
Pasterace - stupně.
Kritický bod - nejdůležitější u válcového mléka.
Ing. Valášek P., CSc., - sušené mléko.
Ing. Kramářová D., PhD., - detektor kovu, kdy používáme a jak pracuje.
Studentka prokázala teoretické znalosti dané problematiky a schopnosti jejich aplikace.