Cílem mé bakalářské práce bylo charakterizovat révu vinnou, zaměřit se na vinařské oblasti v ČR a zhodnotit vhodnost vín pro gastronomické účely. V práci je podrobně popsána také technologie výroby vína. Výsledkem práce je řada doporučení, zejména v oblasti vhodnosti použití vín z různých regionů ČR a jejich využití v gastronomii.
Anotace v angličtině
The ame of my Bachelor thesis is to define vine, with focus on vine aveas in CR and valve suitabi-lity of vines for gastronomy purposes. In my work in descvibed technology of vine production in detail. The results of my work are some recommendations about suitability of using vine from various areas in CR and their using in gastronomy.
Klíčová slova
réva vinná, vinařské oblasti, technologie, gastronomie
Klíčová slova v angličtině
grape, vine areas, technology, gastronomy
Rozsah průvodní práce
93 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem mé bakalářské práce bylo charakterizovat révu vinnou, zaměřit se na vinařské oblasti v ČR a zhodnotit vhodnost vín pro gastronomické účely. V práci je podrobně popsána také technologie výroby vína. Výsledkem práce je řada doporučení, zejména v oblasti vhodnosti použití vín z různých regionů ČR a jejich využití v gastronomii.
Anotace v angličtině
The ame of my Bachelor thesis is to define vine, with focus on vine aveas in CR and valve suitabi-lity of vines for gastronomy purposes. In my work in descvibed technology of vine production in detail. The results of my work are some recommendations about suitability of using vine from various areas in CR and their using in gastronomy.
Klíčová slova
réva vinná, vinařské oblasti, technologie, gastronomie
Klíčová slova v angličtině
grape, vine areas, technology, gastronomy
Zásady pro vypracování
\begin {tecky}
{Charakterizujte révu vinnou, chemické složení révových hroznů.
{Popište technologii výroby, zapracujte i legislativní aspekty.
{Vypracujte seznam vinařských oblastí v České republice a tyto oblasti charakterizujte.
{Uveďte vhodnost vín pro gastronomii.
\end {tecky}
Zásady pro vypracování
\begin {tecky}
{Charakterizujte révu vinnou, chemické složení révových hroznů.
{Popište technologii výroby, zapracujte i legislativní aspekty.
{Vypracujte seznam vinařských oblastí v České republice a tyto oblasti charakterizujte.
{Uveďte vhodnost vín pro gastronomii.
\end {tecky}
Seznam doporučené literatury
[1]KRAUS,Vilém. a kol.: Encyklopedie českého a moravského vína 1.díl. Praha, Praga Mystica,2007.
[2]PAVLOUŠEK,Pavel.: Pěstování révy vinné v zahradách. CP Books,a.s.,2005.
[3]CALLEC,Christian.: Velký obrazový lexikon VÍNO. 3.vyd. Rebo Productions CZ,2007
[4]BRAUN,J.; VANEK,G.: Pěstujeme révu vinnou. Praha.SZN,1990.
Seznam doporučené literatury
[1]KRAUS,Vilém. a kol.: Encyklopedie českého a moravského vína 1.díl. Praha, Praga Mystica,2007.
[2]PAVLOUŠEK,Pavel.: Pěstování révy vinné v zahradách. CP Books,a.s.,2005.
[3]CALLEC,Christian.: Velký obrazový lexikon VÍNO. 3.vyd. Rebo Productions CZ,2007
[4]BRAUN,J.; VANEK,G.: Pěstujeme révu vinnou. Praha.SZN,1990.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
-
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Škrovánková: které druhy vín jsou nejdražší a proč?
Prof. Kopec: co je bezkyslíkatá technologie výroby vína?