Cílem práce bylo zpracovat výrobu ovocných destilátů v pěstitelských pálenicích, od výbě-ru ovoce přes kvašení až po vlastní destilaci. Důležitou součásti práce jsou legislativní aspekty výroby pálenek. Poslední kapitola je věnována vybraným druhům destilátů, mezi které patří ovocné pálenky, whisky a vodka.
Anotace v angličtině
The subject of this work was to describe the procedure of production of fruit spirits in dis-tillery plants, from the selection of fruits, the fermentation, to the distillation itself. The legislative aspects of the production of the fruit spirits are of the significant part of this work. The last chapter deals with specially selected distillates, including the fruit spirits, whisky and vodka.
Cílem práce bylo zpracovat výrobu ovocných destilátů v pěstitelských pálenicích, od výbě-ru ovoce přes kvašení až po vlastní destilaci. Důležitou součásti práce jsou legislativní aspekty výroby pálenek. Poslední kapitola je věnována vybraným druhům destilátů, mezi které patří ovocné pálenky, whisky a vodka.
Anotace v angličtině
The subject of this work was to describe the procedure of production of fruit spirits in dis-tillery plants, from the selection of fruits, the fermentation, to the distillation itself. The legislative aspects of the production of the fruit spirits are of the significant part of this work. The last chapter deals with specially selected distillates, including the fruit spirits, whisky and vodka.
Charakterizujte suroviny pro výrobu ovocných destilátů.
Popište teorii alkoholového kvašení a destilace.
Uveďte významné vlastnosti ovocných destilátů a zapracujte také legislativní
aspekty výroby lihovin.
Podrobně zpracujte technologii, význam a využití vybraných destilátů.
Zásady pro vypracování
Charakterizujte suroviny pro výrobu ovocných destilátů.
Popište teorii alkoholového kvašení a destilace.
Uveďte významné vlastnosti ovocných destilátů a zapracujte také legislativní
aspekty výroby lihovin.
Podrobně zpracujte technologii, význam a využití vybraných destilátů.
Seznam doporučené literatury
Jiří Cibulka; Domácí vína, piva, likéry a medoviny; ISBN 80-86681-23-8
Jan Jílek, Josef A. Zentrich;Příprava kvasu na výrobu slivovice; ISBN 80-86179-28-1
Josef Dyr, Jan E. Dyr; Výroba slivovice a jiných pálenek; ISBN 80-85800-53-5
Josef Pischl; Vyrábíme ušlechtilé destiláty; ISBN 80-237-3441-5
Seznam doporučené literatury
Jiří Cibulka; Domácí vína, piva, likéry a medoviny; ISBN 80-86681-23-8
Jan Jílek, Josef A. Zentrich;Příprava kvasu na výrobu slivovice; ISBN 80-86179-28-1
Josef Dyr, Jan E. Dyr; Výroba slivovice a jiných pálenek; ISBN 80-85800-53-5
Josef Pischl; Vyrábíme ušlechtilé destiláty; ISBN 80-237-3441-5
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
prof. Ing. Kopec K., DrSc., - v jakých nádobách by měla kvasit břečka.
Kolik cukru má přibližně ostružina.
Student odpovídal věcně správně, avšak dopustil se jistých nepřesností.