Cílem práce bylo zpracovat vybrané aspekty týkající se vinařství. Ve své práci zmiňuji his-torii, ekologii a legislativu oblasti révového vína. Hlavní pozornost je zaměřena na vhod-nost vína v gastronomii.
Anotace v angličtině
The objektive of this work is to process the information about vineculture. I make reference to history, ecology and legislation area of the grapevine in my work. The biggest attention was payed to wine in gastronomy.
Klíčová slova
réva vinná, odrůdy, technologie výroby vína, gastronomie vína
Klíčová slova v angličtině
grapevine, strain, technology of production of wine, gastronomy of wine
Rozsah průvodní práce
52 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem práce bylo zpracovat vybrané aspekty týkající se vinařství. Ve své práci zmiňuji his-torii, ekologii a legislativu oblasti révového vína. Hlavní pozornost je zaměřena na vhod-nost vína v gastronomii.
Anotace v angličtině
The objektive of this work is to process the information about vineculture. I make reference to history, ecology and legislation area of the grapevine in my work. The biggest attention was payed to wine in gastronomy.
Klíčová slova
réva vinná, odrůdy, technologie výroby vína, gastronomie vína
Klíčová slova v angličtině
grapevine, strain, technology of production of wine, gastronomy of wine
Zásady pro vypracování
Charakterizujte révová vína.
Popište technologii výroby jednotlivých révových vín a zapracujte také legislativní aspekty.
Uveďte vlastnosti významných českých a světových druhů vín.
Navrhněte nejvhodnější použití jednotlivých vín k pokrmům a další využití révových vín v gastronomii.
Zásady pro vypracování
Charakterizujte révová vína.
Popište technologii výroby jednotlivých révových vín a zapracujte také legislativní aspekty.
Uveďte vlastnosti významných českých a světových druhů vín.
Navrhněte nejvhodnější použití jednotlivých vín k pokrmům a další využití révových vín v gastronomii.
Seznam doporučené literatury
[1]KRAUS,V. - FOFFOVÁ,Z. - VURM,B. Nová encyklopedie českého a moravského vína, Praga Mystica, Praha 2005.
[2]KRAUS,V. - FOFFOVÁ,Z. - VURM,B. Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl, Praga Mystica, Praha 2008.
[3]GASNIER,V. Jak vybírat víno, Euromedia Group, Praha 2007.
[4]CASAMAYOR,P. Umění degustace, Fragment, Havlíčkův Brod 2004.
[5]RICHTER,M. a kol. Velký atlas odrůd ovoce a révy, TG TISK s.r.o., Lanškroun 2002.
[6]VACCARINI,G. Manuál someliéra, Sun, Praha 2008.
Seznam doporučené literatury
[1]KRAUS,V. - FOFFOVÁ,Z. - VURM,B. Nová encyklopedie českého a moravského vína, Praga Mystica, Praha 2005.
[2]KRAUS,V. - FOFFOVÁ,Z. - VURM,B. Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl, Praga Mystica, Praha 2008.
[3]GASNIER,V. Jak vybírat víno, Euromedia Group, Praha 2007.
[4]CASAMAYOR,P. Umění degustace, Fragment, Havlíčkův Brod 2004.
[5]RICHTER,M. a kol. Velký atlas odrůd ovoce a révy, TG TISK s.r.o., Lanškroun 2002.
[6]VACCARINI,G. Manuál someliéra, Sun, Praha 2008.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
-
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Na otázku oponenta odpověděla studentka správně a věcně.
Ing. Valášek : Jak je možné, že mezi bílými víny uvádíte v práci odrůdu Veltlínské červené?
Studentka odpověděla správně a pohotově bez nervozity.