Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších pěstovaných cereálií a pseudocereálií. Tyto plodiny představují významný zdroj potravy pro člověka. Podrobněji se zabývá jejich charakteristikou, chemickým složením, vlastnostmi, odlištnostmi a zpracováním na pekárenské a další výrobky. Dále zahrnuje důležité poznatky o nutričním významu cereálií a pseudocereálií pro člověka.
Anotace v angličtině
Bachelor essay is based on a listing of the most important grown cereals and pseudocereals. These cropplants represent an important source of food for man. Bachelor essay puts mind to their characteristics, chemical compositions, properties, differences and bakery and other products processing. It also includes an important knowledge of the cereals and pseudocereals nutritive sense for man.
Klíčová slova
Cereálie, pseudocereálie, obilka, výživa
Klíčová slova v angličtině
Cereals, pseudocereals, caryopsis, nutrition
Rozsah průvodní práce
46 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších pěstovaných cereálií a pseudocereálií. Tyto plodiny představují významný zdroj potravy pro člověka. Podrobněji se zabývá jejich charakteristikou, chemickým složením, vlastnostmi, odlištnostmi a zpracováním na pekárenské a další výrobky. Dále zahrnuje důležité poznatky o nutričním významu cereálií a pseudocereálií pro člověka.
Anotace v angličtině
Bachelor essay is based on a listing of the most important grown cereals and pseudocereals. These cropplants represent an important source of food for man. Bachelor essay puts mind to their characteristics, chemical compositions, properties, differences and bakery and other products processing. It also includes an important knowledge of the cereals and pseudocereals nutritive sense for man.
Klíčová slova
Cereálie, pseudocereálie, obilka, výživa
Klíčová slova v angličtině
Cereals, pseudocereals, caryopsis, nutrition
Zásady pro vypracování
Zpracuje charakteristiku cereálií a pseudocereálií a jejich odlišností.
Uvede rozdíly v jejich chemickém složení a vlastnostech.
Vyhodnotí jejich nutriční význam pro člověka.
Uvede možnosti jejich zpracování na pekárenské výrobky.
Zásady pro vypracování
Zpracuje charakteristiku cereálií a pseudocereálií a jejich odlišností.
Uvede rozdíly v jejich chemickém složení a vlastnostech.
Vyhodnotí jejich nutriční význam pro člověka.
Uvede možnosti jejich zpracování na pekárenské výrobky.
Seznam doporučené literatury
[1] PELIKÁN, M. Zpracování obilovin a olejnin, Brno, 1999.
[2] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 1, OSSIS, Tábor 1999.
[3] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 2, OSSIS, Tábor 1999.
[4] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 3, OSSIS, Tábor 1999.
Seznam doporučené literatury
[1] PELIKÁN, M. Zpracování obilovin a olejnin, Brno, 1999.
[2] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 1, OSSIS, Tábor 1999.
[3] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 2, OSSIS, Tábor 1999.
[4] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 3, OSSIS, Tábor 1999.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
-
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka práci prezentovala jistě. S danou problematikou je dostatečně seznámena. Na doplňující otázky reagovala věcně správně.
prof. Ing. Kráčmar S.DrSc.: co působí příznivě proti karcinomu tlustého střeva?
ing. Kramářová D., Ph.D.: existují na polích v ČR geneticky modifikované obiloviny ?