Bakalářská práce je literární rešerše na téma chemické změny v jedlých tucích. Pojednává o složení jedlých tuků a reakcích jejich nenasyceného uhlíkatého řetězce, které se běžně uplatňují při používání tuků v praxi. Práce se rovněž zabývá možnostmi stabilizace oxidovaných lipidů, jejich účinky na lidské zdraví a metodami stanovení vybraných komponent oxidovaných lipidů.
Anotace v angličtině
Bachelor's work is literature search on the topic of chemical change of the food fat. It discusses composition of food fat and reactions in their unsaturated carbonaceous chain which are commonly applied when fats are put in use. This work also deals with possibilities of stabilization of oxidated lipides, their effects on human health and methods to determine chosen component of oxidated lipides.
Bakalářská práce je literární rešerše na téma chemické změny v jedlých tucích. Pojednává o složení jedlých tuků a reakcích jejich nenasyceného uhlíkatého řetězce, které se běžně uplatňují při používání tuků v praxi. Práce se rovněž zabývá možnostmi stabilizace oxidovaných lipidů, jejich účinky na lidské zdraví a metodami stanovení vybraných komponent oxidovaných lipidů.
Anotace v angličtině
Bachelor's work is literature search on the topic of chemical change of the food fat. It discusses composition of food fat and reactions in their unsaturated carbonaceous chain which are commonly applied when fats are put in use. This work also deals with possibilities of stabilization of oxidated lipides, their effects on human health and methods to determine chosen component of oxidated lipides.
Literární studium (forma rešerše) na:
Složení jedlých tuků.
Reakce nenasyceného řetězce mastných kyselin.
Možnosti omezení oxidačních reakcí tuků.
Účinky oxidovaných lipidů na lidské zdraví.
metody stanovení vybraných komponent oxidovaných lipidů.
Zásady pro vypracování
Literární studium (forma rešerše) na:
Složení jedlých tuků.
Reakce nenasyceného řetězce mastných kyselin.
Možnosti omezení oxidačních reakcí tuků.
Účinky oxidovaných lipidů na lidské zdraví.
metody stanovení vybraných komponent oxidovaných lipidů.
Seznam doporučené literatury
KARLESKIND,A., Oils & Fats manual-volume1, Lavosier Publishing, Paris, 1996, ISBN 2-7430-00-87-2
O‘BRIEN, R. D., Fats & Oils, CRC Press, USA, 2004, ISBN 0-8493-1599-9
VELÍŠEK, J., Chemie potravin 1, OSSIS, Tábor, 1999, ISBN 80-902391-3-7
CHOE, E.; MIN, D.B., Chemistry of Deep-Fat Frying Oils, Journal of Food Science, vol.72, Nr. 5, 2007
Seznam doporučené literatury
KARLESKIND,A., Oils & Fats manual-volume1, Lavosier Publishing, Paris, 1996, ISBN 2-7430-00-87-2
O‘BRIEN, R. D., Fats & Oils, CRC Press, USA, 2004, ISBN 0-8493-1599-9
VELÍŠEK, J., Chemie potravin 1, OSSIS, Tábor, 1999, ISBN 80-902391-3-7
CHOE, E.; MIN, D.B., Chemistry of Deep-Fat Frying Oils, Journal of Food Science, vol.72, Nr. 5, 2007
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Ing. Hrabě J. PhD., - u kterých výrobků se objevuje ketonické žluknutí.
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího, jistým a vyčerpávajícím způsobem.