Bakalářská práce obsahuje rozdělení potravin a potravinových surovin do jednotlivých skupin. Práce je zaměřena na potraviny a potravinové suroviny rostlinného původu, ze-jména na obiloviny, luštěniny, olejniny a výrobky z olejnin z hlediska významu jednotli-vých složek v lidské výživě. Dále byly vymezeny potraviny pro zvláštní výživu, jejich specifický význam ve výživě osob v různých nutričních situacích.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis contains division of foodstuff and raw materials to the individual groups. The study is focused on the foodstuff and raw materials of plant origin, especially cereals, legumes, oilseeds and their products in the term of importance of particular com-ponents in the human nutrition. Furthermore, there was specified foodstuff designed for special nutrition and their particular importance in the nutrition of people in the various nutritional situations.
Klíčová slova
potraviny rostlinného původu (obiloviny, luštěniny, olejniny, sója), potraviny pro zvláštní výživu, nutriční situace
Klíčová slova v angličtině
foodstuff of plant origin (cereals, legumes, oilseeds, soya), foodstuff designed for special nutrition, nutritional situation
Rozsah průvodní práce
52
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce obsahuje rozdělení potravin a potravinových surovin do jednotlivých skupin. Práce je zaměřena na potraviny a potravinové suroviny rostlinného původu, ze-jména na obiloviny, luštěniny, olejniny a výrobky z olejnin z hlediska významu jednotli-vých složek v lidské výživě. Dále byly vymezeny potraviny pro zvláštní výživu, jejich specifický význam ve výživě osob v různých nutričních situacích.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis contains division of foodstuff and raw materials to the individual groups. The study is focused on the foodstuff and raw materials of plant origin, especially cereals, legumes, oilseeds and their products in the term of importance of particular com-ponents in the human nutrition. Furthermore, there was specified foodstuff designed for special nutrition and their particular importance in the nutrition of people in the various nutritional situations.
Klíčová slova
potraviny rostlinného původu (obiloviny, luštěniny, olejniny, sója), potraviny pro zvláštní výživu, nutriční situace
Klíčová slova v angličtině
foodstuff of plant origin (cereals, legumes, oilseeds, soya), foodstuff designed for special nutrition, nutritional situation
Zásady pro vypracování
\begin{Arab}
Zpracujte literární rešerši na zadané téma.
Rozdělte potraviny a potravinové suroviny do jednotlivých skupin
(dle původu, způsobu výroby, stupně zpracování).
Zaměřte se dále na potraviny a potravinové suroviny rostlinného původu,
zejména obiloviny, luštěniny, olejniny a výrobky z olejnin
z hlediska významu jejich jednotlivých složek v lidské výživě.
Vymezte potraviny pro zvláštní výživu, jejich specifický význam ve výživě
osob v různých nutričních situacích.
\end{Arab}
Zásady pro vypracování
\begin{Arab}
Zpracujte literární rešerši na zadané téma.
Rozdělte potraviny a potravinové suroviny do jednotlivých skupin
(dle původu, způsobu výroby, stupně zpracování).
Zaměřte se dále na potraviny a potravinové suroviny rostlinného původu,
zejména obiloviny, luštěniny, olejniny a výrobky z olejnin
z hlediska významu jejich jednotlivých složek v lidské výživě.
Vymezte potraviny pro zvláštní výživu, jejich specifický význam ve výživě
osob v různých nutričních situacích.
\end{Arab}
Seznam doporučené literatury
PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTALOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy. 1. vyd. Praha: Nakladatelství Svoboda Servis, 2002. 205 s.
MAROUNEK, M., BŘEZINA, P., ŠIMŮNEK, J. Fyziologie a hygiena výživy. 2. vyd. Vyškov: VVŠ PV, 2003. 148 s.
ČERMÁK, B., Výživa člověka. 1. vyd. České Budějovice: Jihočeská univerzita, 2002. 224s.
práce citujte dle normy ČSN ISO 690 (1996)
Seznam doporučené literatury
PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTALOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy. 1. vyd. Praha: Nakladatelství Svoboda Servis, 2002. 205 s.
MAROUNEK, M., BŘEZINA, P., ŠIMŮNEK, J. Fyziologie a hygiena výživy. 2. vyd. Vyškov: VVŠ PV, 2003. 148 s.
ČERMÁK, B., Výživa člověka. 1. vyd. České Budějovice: Jihočeská univerzita, 2002. 224s.
práce citujte dle normy ČSN ISO 690 (1996)
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Ing. Hrabě J., PhD., - víte co jsou to nestravitelné ? - galaktosidy.
Ing. Valášek P., CSc., - specifikujte sojové mléko a výrobky z tvarohu.
Studentka odpovídala na zadaná i doplňující otázky vyčerpávajícím způsobem.