Bakalářská práce pojednává o správném technologickém zpracování smažených bramborových lupínků. Z hlediska zpracovaného podnikatelského záměru charakterizuje místo a úlohu hygieny a ukazuje na důležitost hygieny v potravinářské výrobě. Na základě SWOT analýzy popisuje silné a slabé stránky firmy Petr Hobža Strážnické brambůrky a ukazuje veškeré nezbytnosti z hlediska podnikání.
Anotace v angličtině
This report deals with the right technology processing of fried potato chips. It characterizes the place and the role of hygiene on the basis of worked out business plan and it shows the importance of hygiene in the food technology. This work also describes the strengths and weaknesses of the Petr Hobža Strážnické brambůrky company on the basis of SWOT analysis and shows all necessaries from the business aspect.
Klíčová slova
podnikatelský záměr, hygiena, technologie potravin, systém HACCP, SWOT analýza
Klíčová slova v angličtině
business plan, hygiene, food technology, HACCP system, SWOT analysis
Rozsah průvodní práce
45s
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce pojednává o správném technologickém zpracování smažených bramborových lupínků. Z hlediska zpracovaného podnikatelského záměru charakterizuje místo a úlohu hygieny a ukazuje na důležitost hygieny v potravinářské výrobě. Na základě SWOT analýzy popisuje silné a slabé stránky firmy Petr Hobža Strážnické brambůrky a ukazuje veškeré nezbytnosti z hlediska podnikání.
Anotace v angličtině
This report deals with the right technology processing of fried potato chips. It characterizes the place and the role of hygiene on the basis of worked out business plan and it shows the importance of hygiene in the food technology. This work also describes the strengths and weaknesses of the Petr Hobža Strážnické brambůrky company on the basis of SWOT analysis and shows all necessaries from the business aspect.
Klíčová slova
podnikatelský záměr, hygiena, technologie potravin, systém HACCP, SWOT analýza
Klíčová slova v angličtině
business plan, hygiene, food technology, HACCP system, SWOT analysis
Zásady pro vypracování
Vypracovat podnikatelský záměr rozvoje "Strážnických brambůrků".
Analyzovat v daném zařízení dodržování a uplatňování potravinářských
norem a norem hygieny.
Na tomto základě charakterizovat technologii přípravy brambůrků.
Pojmenovat slabá a silná místa v činnosti výrobny "Strážnických brambůrků".
Zásady pro vypracování
Vypracovat podnikatelský záměr rozvoje "Strážnických brambůrků".
Analyzovat v daném zařízení dodržování a uplatňování potravinářských
norem a norem hygieny.
Na tomto základě charakterizovat technologii přípravy brambůrků.
Pojmenovat slabá a silná místa v činnosti výrobny "Strážnických brambůrků".
Seznam doporučené literatury
[1] PETR, J., LOUDA, F.: Produkce potravinářských surovin, Praha: VŠCHT, 1.vyd., 1998, ISBN 80-7080-332-0.
[2] HRABĚ, J., ROP,O., HOZA, I.: Technologie výroby potravin rostlinného původu, Zlín: UTB, 1. vyd., 2006, ISBN 80-7318-372-2
[3] VOKÁL, B., DOMKÁŘOVÁ, J.: Keřkovské rohlíčky jsou už jen vzpomínka aneb ''jak je to s chutí českých brambor‘‘, Potravinářská revue, 2007, č. 4
[4] PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J.: Základy výživy a výživová politika, Praha:VŠCHT, 1. vyd., 2002, ISBN 80-7080-468-8.
Seznam doporučené literatury
[1] PETR, J., LOUDA, F.: Produkce potravinářských surovin, Praha: VŠCHT, 1.vyd., 1998, ISBN 80-7080-332-0.
[2] HRABĚ, J., ROP,O., HOZA, I.: Technologie výroby potravin rostlinného původu, Zlín: UTB, 1. vyd., 2006, ISBN 80-7318-372-2
[3] VOKÁL, B., DOMKÁŘOVÁ, J.: Keřkovské rohlíčky jsou už jen vzpomínka aneb ''jak je to s chutí českých brambor‘‘, Potravinářská revue, 2007, č. 4
[4] PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J.: Základy výživy a výživová politika, Praha:VŠCHT, 1. vyd., 2002, ISBN 80-7080-468-8.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Valášek P., CSc., - jak "dlouholetá" tradice je firmy.
prof. Ing. Kopec K., DrSc., - je limitní ještě nějaká další antinutriční látka, než kterou uvádíte v práci.
Víte její množství dle vyhlášky.
Ing. Kramářová D., PhD., - na jakém oleji jsou brambůrky smaženy.
Studentka prokázala znalosti dané problematiky a schopnost chápat v širších
souvislostech.