Dlouhodobé skladování je záležitostí, která se týká každé zelené kávy. V této práci byly popsány vhodné podmínky a problémy provázející dlouhodobé skladování kávy. Velký důraz byl kladen na problém vysychání zelené kávy a nalezení cesty, jak tento hmotnostní úbytek určit. K tomu bylo využito znalostí o modelování koncentračních polí a jejich apli-kaci na daný problém.
Anotace v angličtině
Long term storage is an issue of green coffee generally. This thesis describes suitable con-ditions as well as difficulties that accompany long term storage. Great stress is laid on a matter of green coffee’s water loss and finding a correct way to measure a weight change caused by it. For this purpose the thesis uses knowledge of concentration fields modeling and an application of them to this issue.
Green coffee, long time storaging, weight loss, modeling of concentration field
Rozsah průvodní práce
38
Jazyk
CZ
Anotace
Dlouhodobé skladování je záležitostí, která se týká každé zelené kávy. V této práci byly popsány vhodné podmínky a problémy provázející dlouhodobé skladování kávy. Velký důraz byl kladen na problém vysychání zelené kávy a nalezení cesty, jak tento hmotnostní úbytek určit. K tomu bylo využito znalostí o modelování koncentračních polí a jejich apli-kaci na daný problém.
Anotace v angličtině
Long term storage is an issue of green coffee generally. This thesis describes suitable con-ditions as well as difficulties that accompany long term storage. Great stress is laid on a matter of green coffee’s water loss and finding a correct way to measure a weight change caused by it. For this purpose the thesis uses knowledge of concentration fields modeling and an application of them to this issue.