Cílem diplomové práce je zefektivnit současný systém stravovacích služeb ve vybrané společnosti prostřednictvím navržených pracovních balíčků. V teoretické části práce je zahrnuta literární rešerše zabývající se lázeňstvím a problematikou obsaženou v práci. V rámci zpracování řešení byla využita možnost rozhovorů ve vybrané společnosti, analýza současného stavu společnosti, SWOT analýza a analýza oprávněného zájmu. Projekt je dále podpořen nákladovou, časovou a rizikovou analýzou. V práci je navrženo řešení v podobě pracovních balíčků, které obsahují kroky pro zefektivnění současného systému stravovacích služeb. Tvorba pracovních balíčků projektu vyplynula ze strukturovaných, polostrukturovaných i nestrukturovaných rozhovorů a analýzy současného stavu společnosti. Hlavním výstupem práce je formulace zmíněných pracovních balíčků.
Anotace v angličtině
The main goal of the diploma thesis is to make the current food service systems more effective in the selected organization through the proposed work packages. The thesis begins with the theoretical part, which includes literary research on the spa system and the problems mentioned in the thesis. The interviews with the selected organization, analysis of the current situation of the organization, SWOT analysis, and analysis of legitimate interest were used to process the final results. The whole project is supported by cost, time, and risk analysis. In the diploma thesis, a solution for work packages is proposed. These packages include steps to make the current system of food services more effective. The formation of the project work packages resulted from structured, half-structured, and non-structured interviews and an analysis of the current status of the society. The primary outcome of the thesis is the formation of the mentioned packages.
Klíčová slova
lázeňství, stravování v lázeňství, projekt, zefektivnění systému stravování, zaměstnanci
Klíčová slova v angličtině
spa, food system in the spa sector, project, streamline of food system, employees
Rozsah průvodní práce
115 s. (167 862 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem diplomové práce je zefektivnit současný systém stravovacích služeb ve vybrané společnosti prostřednictvím navržených pracovních balíčků. V teoretické části práce je zahrnuta literární rešerše zabývající se lázeňstvím a problematikou obsaženou v práci. V rámci zpracování řešení byla využita možnost rozhovorů ve vybrané společnosti, analýza současného stavu společnosti, SWOT analýza a analýza oprávněného zájmu. Projekt je dále podpořen nákladovou, časovou a rizikovou analýzou. V práci je navrženo řešení v podobě pracovních balíčků, které obsahují kroky pro zefektivnění současného systému stravovacích služeb. Tvorba pracovních balíčků projektu vyplynula ze strukturovaných, polostrukturovaných i nestrukturovaných rozhovorů a analýzy současného stavu společnosti. Hlavním výstupem práce je formulace zmíněných pracovních balíčků.
Anotace v angličtině
The main goal of the diploma thesis is to make the current food service systems more effective in the selected organization through the proposed work packages. The thesis begins with the theoretical part, which includes literary research on the spa system and the problems mentioned in the thesis. The interviews with the selected organization, analysis of the current situation of the organization, SWOT analysis, and analysis of legitimate interest were used to process the final results. The whole project is supported by cost, time, and risk analysis. In the diploma thesis, a solution for work packages is proposed. These packages include steps to make the current system of food services more effective. The formation of the project work packages resulted from structured, half-structured, and non-structured interviews and an analysis of the current status of the society. The primary outcome of the thesis is the formation of the mentioned packages.
Klíčová slova
lázeňství, stravování v lázeňství, projekt, zefektivnění systému stravování, zaměstnanci
Klíčová slova v angličtině
spa, food system in the spa sector, project, streamline of food system, employees
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární poznatky v oblasti lázeňství a stravovacích služeb.
II. Praktická část
Charakterizujte vybranou společnost.
Analyzujte současný stav a proces poskytování stravovacích služeb ve vybrané společnosti.
Na základě výsledků analýz navrhněte projekt zefektivnění systému stravovacích služeb ve vybrané společnosti.
Projekt podrobte nákladové, časové a rizikové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární poznatky v oblasti lázeňství a stravovacích služeb.
II. Praktická část
Charakterizujte vybranou společnost.
Analyzujte současný stav a proces poskytování stravovacích služeb ve vybrané společnosti.
Na základě výsledků analýz navrhněte projekt zefektivnění systému stravovacích služeb ve vybrané společnosti.
Projekt podrobte nákladové, časové a rizikové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
DEMICCO, Frederick J. Medical tourism and wellness: hospitality bridging healthcare (H2H). Oakville: AAP Apple Academic Press, 2017. ISBN 978-1-77463-680-0.
JAKUBÍKOVÁ, Dagmar; VILDOVÁ Eliška; JANEČEK Petr a TLUČHOŘ Jan. Lázeňství: management a marketing. Praha: Grada Publishing, 2019. ISBN 978-80-271-2461-9.
OCH, František; MANKOVECKÝ Lubomír; SCHLANGER Jiří a VYLITA Tomáš. Budoucnost lázeňství: poznámky k budoucnosti lázeňství = notes on the future of the balneology. 2. vyd. Mšené-lázně: Výzkumný ústav balneologický, veřejná výzkumná instituce, 2018. ISBN 978-80-906398-1-2.
SCHWARTZHOFFOVÁ, Eva. Lázeňství a wellness. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2016. ISBN 9788024451138.
SMITH, Melanie a PUCZKÓ László. Health, tourism and hospitality: spas, wellness and medical travel. 2nd ed. London: Routledge, 2014. ISBN 9780415638654.
Seznam doporučené literatury
DEMICCO, Frederick J. Medical tourism and wellness: hospitality bridging healthcare (H2H). Oakville: AAP Apple Academic Press, 2017. ISBN 978-1-77463-680-0.
JAKUBÍKOVÁ, Dagmar; VILDOVÁ Eliška; JANEČEK Petr a TLUČHOŘ Jan. Lázeňství: management a marketing. Praha: Grada Publishing, 2019. ISBN 978-80-271-2461-9.
OCH, František; MANKOVECKÝ Lubomír; SCHLANGER Jiří a VYLITA Tomáš. Budoucnost lázeňství: poznámky k budoucnosti lázeňství = notes on the future of the balneology. 2. vyd. Mšené-lázně: Výzkumný ústav balneologický, veřejná výzkumná instituce, 2018. ISBN 978-80-906398-1-2.
SCHWARTZHOFFOVÁ, Eva. Lázeňství a wellness. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2016. ISBN 9788024451138.
SMITH, Melanie a PUCZKÓ László. Health, tourism and hospitality: spas, wellness and medical travel. 2nd ed. London: Routledge, 2014. ISBN 9780415638654.
Přílohy volně vložené
žádné
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Zuzana Vaculčíková, Ph.D., hodnocení známkou: D
Oponent práce: Ing. Lukáš Zlámal, hodnocení známkou: C
Otázky vedoucího práce:
Na str. 94 uvádzate náklady na zaistenie nového pracovníka. Mohli by ste bližšie špecifikovať jednoltivé položky v tabuľke 29? Bude centrálny nákupčí zvládať objem práce za 5 skladníkov (str. 94, 95)? – zodpovězeno zcela
V tabuľke 12 na strane 59 prosím upresnite miesto realizácie jednotlivých rozhovorov, teda kde presne prebiehali rozhovory v rámci jednotlivých stravovacích prevádzok. - zodpovězeno zcela
Otázky oponenta práce:
Na základě čeho, jste vytvořila otázky k provedeným rozhovorům? Zdůvodněte různorodost přístupů (polostrukturované, nestrukturované, strukturované). - zodpovězeno zcela
Jaká jsou hlavní zjištění z Vámi provedených analýz. – zodpovězeno zcela
Kde vidíte největší přínos ve Vámi navrhovaných krocích? – zodpovězeno zcela
Další otázky:
Ing. Miroslav Kubáč: Je vhodné provést celkovou centralizaci v rámci projektu? – zodpovězeno zcela