Tématem této diplomové práce je zvyšování produktivity práce na pracovišti potravinářské firmy s ohledem na bezpečnost logistických procesů. Vybraným pracovištěm je pikovací zóna v hlavním skladu firmy. Teoretická část je zaměřena na objasnění základních pojmů a informací související s danou problematikou. V praktické části je nejprve představena vybraná společnost a následně je vytvořena analýza aktuálního stavu pikovací zóny za použití vybraných metod. V závěru práce jsou na základě výsledků analýzy navržena a zhodnocena opatření pro zvýšení produktivity práce pracoviště.
Anotace v angličtině
The theme of this thesis is to increase the labor productivity of selected workplace at a food company with regard to the safety of logistics processes. The selected workplace is a picking zone in the company's main warehouse. The theoretical part is aimed at clarifying basic concepts and information related to the issue. In the practical part, the selected company is first presented and then an analysis of the current state of the picking zone is created using selected methods. At the end of the thesis, measures to increase labor productivity of workplace are designed and evaluated based on the results of the analysis.
Tématem této diplomové práce je zvyšování produktivity práce na pracovišti potravinářské firmy s ohledem na bezpečnost logistických procesů. Vybraným pracovištěm je pikovací zóna v hlavním skladu firmy. Teoretická část je zaměřena na objasnění základních pojmů a informací související s danou problematikou. V praktické části je nejprve představena vybraná společnost a následně je vytvořena analýza aktuálního stavu pikovací zóny za použití vybraných metod. V závěru práce jsou na základě výsledků analýzy navržena a zhodnocena opatření pro zvýšení produktivity práce pracoviště.
Anotace v angličtině
The theme of this thesis is to increase the labor productivity of selected workplace at a food company with regard to the safety of logistics processes. The selected workplace is a picking zone in the company's main warehouse. The theoretical part is aimed at clarifying basic concepts and information related to the issue. In the practical part, the selected company is first presented and then an analysis of the current state of the picking zone is created using selected methods. At the end of the thesis, measures to increase labor productivity of workplace are designed and evaluated based on the results of the analysis.
RICHARDS, Gwynne. Warehouse management: a complete guide to improving efficiency and minimazing costs in the modern warehouse. Third edition. London: Kogan Page, 2018. ISBN 978-0-7494-7977-0.
ŠADEROVÁ, Janka. Navrhovanie skladovacích systémov: (aplikácia navrhovania logistických systémov). Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, 2021. ISBN 978-80-248-4487-9.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího diplomové práce.
RICHARDS, Gwynne. Warehouse management: a complete guide to improving efficiency and minimazing costs in the modern warehouse. Third edition. London: Kogan Page, 2018. ISBN 978-0-7494-7977-0.
ŠADEROVÁ, Janka. Navrhovanie skladovacích systémov: (aplikácia navrhovania logistických systémov). Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, 2021. ISBN 978-80-248-4487-9.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího diplomové práce.
Přílohy volně vložené
0
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Na str. 38 popisujete organizační strukturu společnosti, z jakého důvodu bylo oddělení logistiky přesunuto pod obchodního ředitele? Jaká je rozhodovací pravomoc menšinového majitele, když je jednatelem společnosti? - zodpovězeno
Část vašich návrhů je v práci vyznačena jako návrhy odložené. Z jakého důvodu vedení společnosti tyto návrhy takto vnímá? - zodpovězeno