Smyslem této bakalářské práce je vypracování podnikatelského plánu na založení nového cukrářského podniku. Teoretická část práce obsahuje základní informace týkající se podnikání, tvorby podnikatelského plánu, finančního plánu a analýzy okolí podniku. Praktická část následně představuje samotné zpracování podnikatelského plánu pro nový cukrářský podnik.
Anotace v angličtině
The purpose of this bachelor's thesis is to prepare a business plan for the establishment of a new confectionery company. The theoretical part of the thesis contains basic information regarding business, creation of a business plan, financial plan and analysis of the company's surroundings. The practical part then presents the actual processing of the business plan for the new confectionery company.
Klíčová slova
podnikatelský plán, podnikání, cukrářská výroba, analýza prostředí, finanční plán
Klíčová slova v angličtině
business plan, business, confectionery production, surroundings analysis, financial plan
Rozsah průvodní práce
73 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Smyslem této bakalářské práce je vypracování podnikatelského plánu na založení nového cukrářského podniku. Teoretická část práce obsahuje základní informace týkající se podnikání, tvorby podnikatelského plánu, finančního plánu a analýzy okolí podniku. Praktická část následně představuje samotné zpracování podnikatelského plánu pro nový cukrářský podnik.
Anotace v angličtině
The purpose of this bachelor's thesis is to prepare a business plan for the establishment of a new confectionery company. The theoretical part of the thesis contains basic information regarding business, creation of a business plan, financial plan and analysis of the company's surroundings. The practical part then presents the actual processing of the business plan for the new confectionery company.
Klíčová slova
podnikatelský plán, podnikání, cukrářská výroba, analýza prostředí, finanční plán
Klíčová slova v angličtině
business plan, business, confectionery production, surroundings analysis, financial plan
Zásady pro vypracování
Úvod
Defunujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Na základě dostupné literatury zpracujte teoretické poznatky vztahující se k vybranému tématu.
II. Praktická část
Proveďte analýzu trhu a konkurence ve zvolené oblasti.
Vytvořte podnikatelský plán pro založení nového podniku.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Defunujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Na základě dostupné literatury zpracujte teoretické poznatky vztahující se k vybranému tématu.
II. Praktická část
Proveďte analýzu trhu a konkurence ve zvolené oblasti.
Vytvořte podnikatelský plán pro založení nového podniku.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BLACKWELL, Edward, How to prepare a business plan: your guide to creating an excellent strategy, forecasting your finances and producing a persuasive plan. 6th edition. London, United Kingdom: Kogan Page, 2017, 208 p. ISBN 978-074-9481-100.
JAKUBÍKOVÁ, Dagmar. Strategický marketing: strategie a trendy. 2., rozš. vyd. Praha: Grada, 2013, 272 s. ISBN 978-80-247-4670-8.
SLAVÍK, Jakub. Finanční průvodce nefinančního manažera: jak se rychle zorientovat v podnikových a projektových financích. Praha: Grada, 2013, 176 s. ISBN 978-80-247-4593-0.
SRPOVÁ, Jitka. Podnikatelský plán a strategie. Praha: Grada, 2011, 200 s. ISBN 978-80-247-4103-1.
VEBER, Jaromír a Jitka SRPOVÁ. Podnikání malé a střední firmy. 3., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2012, 327 s. ISBN 978-80-247-4520-6.
Seznam doporučené literatury
BLACKWELL, Edward, How to prepare a business plan: your guide to creating an excellent strategy, forecasting your finances and producing a persuasive plan. 6th edition. London, United Kingdom: Kogan Page, 2017, 208 p. ISBN 978-074-9481-100.
JAKUBÍKOVÁ, Dagmar. Strategický marketing: strategie a trendy. 2., rozš. vyd. Praha: Grada, 2013, 272 s. ISBN 978-80-247-4670-8.
SLAVÍK, Jakub. Finanční průvodce nefinančního manažera: jak se rychle zorientovat v podnikových a projektových financích. Praha: Grada, 2013, 176 s. ISBN 978-80-247-4593-0.
SRPOVÁ, Jitka. Podnikatelský plán a strategie. Praha: Grada, 2011, 200 s. ISBN 978-80-247-4103-1.
VEBER, Jaromír a Jitka SRPOVÁ. Podnikání malé a střední firmy. 3., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2012, 327 s. ISBN 978-80-247-4520-6.
Přílohy volně vložené
žádné
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí:
1.Jaké konkrétní kroky jste již podnikla k realizaci daného záměru? zodpovězeno
Oponent:
1.Prečo ste sa rozhodli pre OSVČ a nie pre inú právnu formu podnikania? zodpovězeno
2.Aké sú základné obligatórne hygienické normy pre cukrársku výrobu a ako Vám ovplyvnia nákladovú zložku finančného plánu? zodpovězeno
3.Aká je cieľová skupiny zákazníkov, ktorú budete oslovovať, resp. u ktorej budete propagovať Váš podnik a výrobky, na sociálnych sieťach? Sú hodnoty 4 000,- Kč mesačne adekvátne? zodpovězeno
4.Akú časovú náročnosť predikujete na vytvorenie webu s generátorom tvorby customizovaných produktov? zodpovězeno
doc. Novák - kdy bude web hotový? - zodpovězeno, zákoné věci na obalu? zodpovězeno
prof. Ključnikov - počítáte s odměnou? - zodpovězeno, trvanlivost a důsledky otravy? zodpovězeno