Práce je věnována návrhu na zvýšení výrobní kapacity pracoviště, zabývající se potravinářskou výrobou. Konkrétně výrobou zmrzliny. Bakalářská práce se zabývá logistikou, výrobním procesem, procesem výroby zmrzliny. Návrhy řešení vychází z analýzy současného stavu pracoviště. Autor práce navrhl optimální řešení zvýšení výrobní kapacity subjektu.
Anotace v angličtině
The thesis is devoted to the proposal to increase the production capacity of a workplace dealing with food production. Specifically, the production of ice cream. The bachelor thesis deals with logistics, production process, ice cream production process. The proposed solutions are based on an analysis of the current state of the workplace. The author of the thesis proposed an optimal solution to increase the production capacity of the entity.
Klíčová slova
Logistika, výrobní proces, analýza současného stavu
Klíčová slova v angličtině
Logistics, production process, current state analysis
Rozsah průvodní práce
52 s. (61 026 znaků).
Jazyk
CZ
Anotace
Práce je věnována návrhu na zvýšení výrobní kapacity pracoviště, zabývající se potravinářskou výrobou. Konkrétně výrobou zmrzliny. Bakalářská práce se zabývá logistikou, výrobním procesem, procesem výroby zmrzliny. Návrhy řešení vychází z analýzy současného stavu pracoviště. Autor práce navrhl optimální řešení zvýšení výrobní kapacity subjektu.
Anotace v angličtině
The thesis is devoted to the proposal to increase the production capacity of a workplace dealing with food production. Specifically, the production of ice cream. The bachelor thesis deals with logistics, production process, ice cream production process. The proposed solutions are based on an analysis of the current state of the workplace. The author of the thesis proposed an optimal solution to increase the production capacity of the entity.
Klíčová slova
Logistika, výrobní proces, analýza současného stavu
Klíčová slova v angličtině
Logistics, production process, current state analysis
Zásady pro vypracování
Vypracujte literární rešerši zkoumané problematiky z domácích a zahraničních literárních zdrojů.
Popište vybranou společnost a analyzujte vybraný výrobní proces.
Na základě provedené analýzy navrhněte vhodná opatření ke zvýšení kapacity výrobního procesu a tyto návrhy zhodnoťte.
Zásady pro vypracování
Vypracujte literární rešerši zkoumané problematiky z domácích a zahraničních literárních zdrojů.
Popište vybranou společnost a analyzujte vybraný výrobní proces.
Na základě provedené analýzy navrhněte vhodná opatření ke zvýšení kapacity výrobního procesu a tyto návrhy zhodnoťte.
Seznam doporučené literatury
MACUROVÁ, Pavla, Naděžda KLABUSAYOVÁ a Leo TVRDOŇ. Logistika. 2. upravené a doplněné vydání. Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 2018. ISBN 978-80-248-4158-8.
TOMEK, Gustav a Věra VÁVROVÁ. Integrované řízení výroby: od operativního řízení výroby k dodavatelskému řetězci. Praha: Grada, Expert (Grada) 2014. ISBN 978-80-247-4486-5.
GALANAKIS, Charis M., ed. Sustainable food processing and engineering challenges. London: Academic Press, an imprint of Elsevier, 2021. ISBN 978-0-12-822714-5.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
MACUROVÁ, Pavla, Naděžda KLABUSAYOVÁ a Leo TVRDOŇ. Logistika. 2. upravené a doplněné vydání. Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 2018. ISBN 978-80-248-4158-8.
TOMEK, Gustav a Věra VÁVROVÁ. Integrované řízení výroby: od operativního řízení výroby k dodavatelskému řetězci. Praha: Grada, Expert (Grada) 2014. ISBN 978-80-247-4486-5.
GALANAKIS, Charis M., ed. Sustainable food processing and engineering challenges. London: Academic Press, an imprint of Elsevier, 2021. ISBN 978-0-12-822714-5.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
Přílohy volně vložené práce neobsahuje.
Přílohy vázané v práci
schémata, portréty, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Mgr. Kamil Peterek, Ph.D. Oponent práce: Ing. Romana Heinzová, Ph.D.
1. Jaká by byla ekonomická návratnost Vámi navrhovaného řešení? Zodpovězeno částečně.
2. Jak se projeví současná krize na výrobě a prodeji Vašeho řešeného výrobku? Bude i tak
navýšení kapacity nutné? Zodpovězeno částečně.
Doc. Ing. Zuzana Tučková, Ph.D. Píšete, že návratnost bude do čtyř let. Jaké jsou vstupní proměnné pro výpočet? Zodpovězeno částečně.
Ing. Petr Mikulec, Ph.D. Některé výrobní zařízení byl vyřazena z navrhovaného layoutu oproti původnímu. Proč? Zodpovězeno částečně.
Ing. Pavel Taraba, Ph.D. Jaká je přímá konkurence a jak se ovlivnila konkurence po odchodu jednoho z konkurentů v oblasti? Zodpovězeno částečně.