Tato bakalářská práce se zaměřuje na sestavení podnikatelského plánu pro kavárnu Žíznivá Kafárna ve Zlíně. Kavárna slouží i jako bar a splňuje poptávku po veganských produktech. Práce má dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část slouží jako základ pro část praktickou a popisuje druhy podnikání, podnikatelské prostředí, podnikatelský plán a analýzy v něm použité. Praktická část obsahuje zpracovaný podnikatelský plán. Cílem práce je zhodnocení realizovatelnosti podnikatelského plánu na základě zpracovaných analýz. Po zpracování optimistické, realistické a pesimistické verze byl předložený podnikatelský záměr zhodnocen jako aplikovatelný v optimistické a realistické variantě.
Anotace v angličtině
This bachelor's thesis aim is to develop a business plan for a café Žíznivá Kafárna in Zlín. The café serves as a bar and is meeting a demand for vegan products. The thesis has two parts - theoretical and analytical. The theoretical part serves as the basis for the analytical part and describes the kinds of entrepreneurship, the business environment, the business plan and used analyses. The practical part contains the functional business plan. The aim of the thesis is to evaluate the feasibility by performing several analyses. After drawing up optimistic, realistic, and pessimistic scenarios, the business plan was evaluated as feasible in the optimistic and realistic scenarios.
business plan, entrepreneurship, SWOT, PEST, analysis, feasibility, café
Rozsah průvodní práce
66 s. (88 058 znaků)
Jazyk
AN
Anotace
Tato bakalářská práce se zaměřuje na sestavení podnikatelského plánu pro kavárnu Žíznivá Kafárna ve Zlíně. Kavárna slouží i jako bar a splňuje poptávku po veganských produktech. Práce má dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část slouží jako základ pro část praktickou a popisuje druhy podnikání, podnikatelské prostředí, podnikatelský plán a analýzy v něm použité. Praktická část obsahuje zpracovaný podnikatelský plán. Cílem práce je zhodnocení realizovatelnosti podnikatelského plánu na základě zpracovaných analýz. Po zpracování optimistické, realistické a pesimistické verze byl předložený podnikatelský záměr zhodnocen jako aplikovatelný v optimistické a realistické variantě.
Anotace v angličtině
This bachelor's thesis aim is to develop a business plan for a café Žíznivá Kafárna in Zlín. The café serves as a bar and is meeting a demand for vegan products. The thesis has two parts - theoretical and analytical. The theoretical part serves as the basis for the analytical part and describes the kinds of entrepreneurship, the business environment, the business plan and used analyses. The practical part contains the functional business plan. The aim of the thesis is to evaluate the feasibility by performing several analyses. After drawing up optimistic, realistic, and pessimistic scenarios, the business plan was evaluated as feasible in the optimistic and realistic scenarios.
business plan, entrepreneurship, SWOT, PEST, analysis, feasibility, café
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerše k vybranému tématu
Provedení analýzy relevantního trhu
Sestavení podnikatelského plánu
Posouzení rentability předloženého plánu
Zhodnocení rizik a omezení navrženého plánu
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerše k vybranému tématu
Provedení analýzy relevantního trhu
Sestavení podnikatelského plánu
Posouzení rentability předloženého plánu
Zhodnocení rizik a omezení navrženého plánu
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2019. Successful Business Plan Secrets & Strategies. 7th ed. Palo Alto, CA: Planning Shop.
Červený, Radim, Jiří Ficbauer, Alena Hanzelková, and Miroslav Keřkovský. 2014. Business plán: Krok za krokem. Prague: C. H. Beck.
Finch, Brian. 2010. How to Write a Business Plan. 3rd ed. London: Kogan Page.
McKeever, Mike P. 2012. How to Write a Business Plan. Berkeley: Nolo.
Srpová, Jitka, and Václav Řehoř. 2010. Základy podnikání: Teoretické poznatky, příklady a zkušenosti českých podnikatelů. Prague: Grada.
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2019. Successful Business Plan Secrets & Strategies. 7th ed. Palo Alto, CA: Planning Shop.
Červený, Radim, Jiří Ficbauer, Alena Hanzelková, and Miroslav Keřkovský. 2014. Business plán: Krok za krokem. Prague: C. H. Beck.
Finch, Brian. 2010. How to Write a Business Plan. 3rd ed. London: Kogan Page.
McKeever, Mike P. 2012. How to Write a Business Plan. Berkeley: Nolo.
Srpová, Jitka, and Václav Řehoř. 2010. Základy podnikání: Teoretické poznatky, příklady a zkušenosti českých podnikatelů. Prague: Grada.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka představila svou práci. Po přečtení posudků komise položila následující otázky:
How could you incorporate economic costs into a financial plan?
Evaluate limiting factors of your business plan.
Explain direct and indirect competition around the place of business. Is the demand for your services in the area saturated?
Explain where, how, and how much the business plans to spend (entry costs) on business advertising. How much will the estimated monthly cost of advertising the business? How many employees will work in the company (only three employees)?
What would be your USP? How are you going to stand out?
How many vegans are there in the area?
Regarding the pandemic, when do you think the realistic scenario can be achieved?