Diplomová práca sa zaoberá implementáciou supermarketu v podniku Scheidt & Bachmann. Implementácia supermarketu má v podniku zrýchliť vychystávanie materiálu pre výrobu a zároveň, ako vedľajší cieľ, sprehľadní zásoby v podniku. Dôvodom implementácie supermarketu v podniku je, že vychystávanie materiálu trvá dlhšiu dobu a zároveň vznikli vysoké odchýlky počas inventúry. Na základe analýzy, ktorá sa skladala z Ishikawa diagramu, Spaghetti diagramu, inventúry, štatistiky vychystávania, ale taktiež z pozorovania pracovníkov skladu, sa podnik rozhodol pre implementáciu supermarketu. Táto implementácia sa skladala z niekoľkých krokov: predstavenie projektu materskej spoločnosti, výber a nákup regálov, inštalácia regálov, príprava podkladov pre supermarket, tvorba pozícií a plnenie supermarketu, preškolenie pracovníkov. V rámci implementácie sa vyskytlo niekoľko nedostatkov, ktoré boli aj vyriešené.
Anotace v angličtině
The Master´s Thesis deals with the implementation of supermarket in company Scheidt & Bachamnn. The implementation of supermarket should speed up the preparation of material for assembly, and secondary to make the company´s stock more transparent. The reason of implementation of supermarket is, that the preparation of material takes a longer time and there is large deviation during the inventory. According to the analysis, which was made by Ishikawa diagram, Spaghetti diagram, inventory, statistics of preparation of the material but also of observation of the workers, the company decided to implement a supermarket. The implementation was divided into several parts: the presentation to the mother´s company, selection and purchase of shelves, installation of the shelves, preparation of documents for supermarket, creation of positions and filling the supermarket, training of the workers, During the implementation there were several problems, which were easily solved.
Klíčová slova
logistika, supermarket, zásoby, debna, materiál
Klíčová slova v angličtině
logistics, supermarket, stocks, container, material
Rozsah průvodní práce
103 s. (147 253 znakov)
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práca sa zaoberá implementáciou supermarketu v podniku Scheidt & Bachmann. Implementácia supermarketu má v podniku zrýchliť vychystávanie materiálu pre výrobu a zároveň, ako vedľajší cieľ, sprehľadní zásoby v podniku. Dôvodom implementácie supermarketu v podniku je, že vychystávanie materiálu trvá dlhšiu dobu a zároveň vznikli vysoké odchýlky počas inventúry. Na základe analýzy, ktorá sa skladala z Ishikawa diagramu, Spaghetti diagramu, inventúry, štatistiky vychystávania, ale taktiež z pozorovania pracovníkov skladu, sa podnik rozhodol pre implementáciu supermarketu. Táto implementácia sa skladala z niekoľkých krokov: predstavenie projektu materskej spoločnosti, výber a nákup regálov, inštalácia regálov, príprava podkladov pre supermarket, tvorba pozícií a plnenie supermarketu, preškolenie pracovníkov. V rámci implementácie sa vyskytlo niekoľko nedostatkov, ktoré boli aj vyriešené.
Anotace v angličtině
The Master´s Thesis deals with the implementation of supermarket in company Scheidt & Bachamnn. The implementation of supermarket should speed up the preparation of material for assembly, and secondary to make the company´s stock more transparent. The reason of implementation of supermarket is, that the preparation of material takes a longer time and there is large deviation during the inventory. According to the analysis, which was made by Ishikawa diagram, Spaghetti diagram, inventory, statistics of preparation of the material but also of observation of the workers, the company decided to implement a supermarket. The implementation was divided into several parts: the presentation to the mother´s company, selection and purchase of shelves, installation of the shelves, preparation of documents for supermarket, creation of positions and filling the supermarket, training of the workers, During the implementation there were several problems, which were easily solved.
Klíčová slova
logistika, supermarket, zásoby, debna, materiál
Klíčová slova v angličtině
logistics, supermarket, stocks, container, material
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši vztahující se k moderním logistickým nástrojům štíhlého řízení a zásobování podniku.
II. Praktická část
Proveďte analýzu současného stavu vyskladnění materiálu ve vybrané společnosti.
Na základě analýzy zaveďte logistické nástroje štíhlého řízení a zásobování ve výrobní společnosti.
Proveďte ekonomické zhodnocení projektového návrhu.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši vztahující se k moderním logistickým nástrojům štíhlého řízení a zásobování podniku.
II. Praktická část
Proveďte analýzu současného stavu vyskladnění materiálu ve vybrané společnosti.
Na základě analýzy zaveďte logistické nástroje štíhlého řízení a zásobování ve výrobní společnosti.
Proveďte ekonomické zhodnocení projektového návrhu.
Závěr
Seznam doporučené literatury
CHRISTOPHER, Martin. Logistics & Supply Chain Management. 4th ed. London: Financial Times Prentice Hall, 2011, 276 s. ISBN 9780273731122.
GROS, Ivan. Velká kniha logistiky. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2016, 507 s. ISBN 9788070809525.
JUROVÁ, Marie. Výrobní a logistické procesy v podnikání. Praha: Grada, 2016, 254 s. ISBN 9788024757179.
LEOPOLD, Klaus a Siegfried KALTENECKER. Kanban Change Leadership: Creating a Culture of Continuous Improvement. New Jersey: Wiley, 2015, 292 s. ISBN 9781119019701.
Seznam doporučené literatury
CHRISTOPHER, Martin. Logistics & Supply Chain Management. 4th ed. London: Financial Times Prentice Hall, 2011, 276 s. ISBN 9780273731122.
GROS, Ivan. Velká kniha logistiky. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2016, 507 s. ISBN 9788070809525.
JUROVÁ, Marie. Výrobní a logistické procesy v podnikání. Praha: Grada, 2016, 254 s. ISBN 9788024757179.
LEOPOLD, Klaus a Siegfried KALTENECKER. Kanban Change Leadership: Creating a Culture of Continuous Improvement. New Jersey: Wiley, 2015, 292 s. ISBN 9781119019701.
Přílohy volně vložené
CR ROM
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Pavel Ondra, 27 bodů
Oponent práce: Ing. Denisa Hrušecká, Ph.D., 24 bodů
Otázky vedoucího práce: 1) Ve SWOT analýze uvádíte faktor "Infrastruktura" jako příležitost, a v textu níže pak, že: ''Výhodou pre podnik je aj jeho poloha a zároveň infraštruktúra". V jakém smyslu je "Infrastruktura" příležitostí podniku? Zodpovězeno zcela. 2) Bylo by možné vyčíslit úsporu, resp. přínos i jiným způsobem? Nebude možné zrychlením vychystávání zrychlit výrobu a prodat tak více výrobků? Za předpokladu adekvátní poptávky, nikoli jako nadvýrobu. Zodpovězeno zcela.
Otázky oponenta práce: 1) Na základě jakého pravidla byly vybrány k implementaci supermarketu právě regály uvedené na obr. 25? Zodpovězeno zcela. 2) Vysvětlete, co znamená rozdíl v odchylce v zásobách ve výši 120 170,04€, se kterým pracujete při vyčíslování návratnosti. Jak tato odchylka byla vyčíslena? Zodpovězeno zcela.
Další otázky: Ing. Monika Horáková, Ph.D., Z jaké částky jsou určeny mzdové náklady na zaměstnance v ekonomickém zhodnocení? Zodpovězeno zcela. Víte, jaká je hrubá mzda pracovníků ve skladu v dané společnosti? Zodpovězeno částečně. Ing. Michal Pivnička, Ph.D., Co bylo myšleno uzavřením podniku v rámci rizik či hrozeb u projektu? Zodpovězeno zcela.