Bakalářská práce se byla vypracována s ohledem na aktuální dění v oblasti ekologického zemědělství a regionální produkce biovýrobků. Cílem této práce je vypracovat návrh projektu na podporu prodeje regionálních produktů ekologického zemědělství na území MAS Horní Pomoraví. Návrh projektu vychází z provedené analýzy, jejíž součástí jsou řízené strukturované rozhovory s jednotlivými respondenty z oblasti regionální ekologické produkce. Cílem navrhovaného projektu je přispět k podpoře prodeje regionálních výrobků, pocházejících z ekologického režimu na území MAS Horní Pomoraví. Tímto se zvýší povědomí široké veřejnosti o těchto produktech a dalších provázaných oblastech.
Rozvoj regionální produkce ekologického zemědělství přispívá ke zlepšení současného konzumního stylu života obyvatel, směřuje k udržitelnému rozvoji společnosti a přináší celou řadu dalších výhod pro všechny zúčastněné subjekty, tedy pro výrobce, distributory i spotřebitele.
Anotace v angličtině
The bachelor's thesis was prepared with regard to current events in the field of organic farming and regional production of organic products. The aim of this work is to develop a project proposal to support the sale of regional products of organic farming in the LAG Horní Pomoraví. The aim of the proposed project is to contribute to the support of the sale of regional products originating from the ecological regime in the territory of LAG Horní Pomoraví. This will increase the general public's awareness of these products and other related areas.The development of regional production of organic farming contributes to the improvement of the current consumer lifestyle of the population, leads to the sustainable development of society and brings a number of other benefits for all stakeholders, ie producers, distributors and consumers.
Klíčová slova
ekologické zemědělství, projekt na podporu prodeje, regionální produkty produkty ekologického zemědělství.
Bakalářská práce se byla vypracována s ohledem na aktuální dění v oblasti ekologického zemědělství a regionální produkce biovýrobků. Cílem této práce je vypracovat návrh projektu na podporu prodeje regionálních produktů ekologického zemědělství na území MAS Horní Pomoraví. Návrh projektu vychází z provedené analýzy, jejíž součástí jsou řízené strukturované rozhovory s jednotlivými respondenty z oblasti regionální ekologické produkce. Cílem navrhovaného projektu je přispět k podpoře prodeje regionálních výrobků, pocházejících z ekologického režimu na území MAS Horní Pomoraví. Tímto se zvýší povědomí široké veřejnosti o těchto produktech a dalších provázaných oblastech.
Rozvoj regionální produkce ekologického zemědělství přispívá ke zlepšení současného konzumního stylu života obyvatel, směřuje k udržitelnému rozvoji společnosti a přináší celou řadu dalších výhod pro všechny zúčastněné subjekty, tedy pro výrobce, distributory i spotřebitele.
Anotace v angličtině
The bachelor's thesis was prepared with regard to current events in the field of organic farming and regional production of organic products. The aim of this work is to develop a project proposal to support the sale of regional products of organic farming in the LAG Horní Pomoraví. The aim of the proposed project is to contribute to the support of the sale of regional products originating from the ecological regime in the territory of LAG Horní Pomoraví. This will increase the general public's awareness of these products and other related areas.The development of regional production of organic farming contributes to the improvement of the current consumer lifestyle of the population, leads to the sustainable development of society and brings a number of other benefits for all stakeholders, ie producers, distributors and consumers.
Klíčová slova
ekologické zemědělství, projekt na podporu prodeje, regionální produkty produkty ekologického zemědělství.
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Definujte přístupy k rozvoji ekologického zemědělství a podpoře prodeje
regionálních produktů.
II. Praktická část
Představte současný stav ekologického zemědělství a maloobchodní sítě regionálních produktů
na území místní akční skupiny Horní Pomoraví.
Proveďte analýzu krátkých dodavatelských řetězců a trhu regionálních produktů ekologického zemědělství
na území místní akční skupiny Horní Pomoraví.
Vypracujte návrh projektu podpory prodeje regionálních produktů ekologického zemědělství
na území místní akční skupiny Horní Pomoraví.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Definujte přístupy k rozvoji ekologického zemědělství a podpoře prodeje
regionálních produktů.
II. Praktická část
Představte současný stav ekologického zemědělství a maloobchodní sítě regionálních produktů
na území místní akční skupiny Horní Pomoraví.
Proveďte analýzu krátkých dodavatelských řetězců a trhu regionálních produktů ekologického zemědělství
na území místní akční skupiny Horní Pomoraví.
Vypracujte návrh projektu podpory prodeje regionálních produktů ekologického zemědělství
na území místní akční skupiny Horní Pomoraví.
Závěr
Seznam doporučené literatury
ČADILOVÁ, Kateřina. Regionální značení napříč Evropou. 1.vyd. Praha: Asociace regionálních značek, 2011, 152 s.
ISBN 978-80-254-9506-3.
DABBERT, Stephan, Anna Maria HARING a Raffaele ZANOLI. Organic farming: Policies and prospects. 1st ed. London:
Zed books, 2013, 192 s. ISBN 978-18-4813-746-2.
DUŠEK, Jiří. Udržitelný rozvoj v kontextu rozvoje regionů, obcí a států. 1.vyd. České Budějovice: Vysoká škola evropských
a regionálních studií, 2014, 228 s. ISBN 978-80-87472-71-2.
LONG, Lucy M. Culinary tourism. 2nd ed. Lexington, KY: University Press of Kentucky, 2013, 320 s. ISBN 978-08-1314-378-1.
PRAJAPATI, Hari Ram. Organic Farming: Economics, Policy and Practices. 1st ed. Thousand Oaks, CA: Sage Publications,
2020, 288 s. ISBN 978-93-5388-240-2.
Seznam doporučené literatury
ČADILOVÁ, Kateřina. Regionální značení napříč Evropou. 1.vyd. Praha: Asociace regionálních značek, 2011, 152 s.
ISBN 978-80-254-9506-3.
DABBERT, Stephan, Anna Maria HARING a Raffaele ZANOLI. Organic farming: Policies and prospects. 1st ed. London:
Zed books, 2013, 192 s. ISBN 978-18-4813-746-2.
DUŠEK, Jiří. Udržitelný rozvoj v kontextu rozvoje regionů, obcí a států. 1.vyd. České Budějovice: Vysoká škola evropských
a regionálních studií, 2014, 228 s. ISBN 978-80-87472-71-2.
LONG, Lucy M. Culinary tourism. 2nd ed. Lexington, KY: University Press of Kentucky, 2013, 320 s. ISBN 978-08-1314-378-1.
PRAJAPATI, Hari Ram. Organic Farming: Economics, Policy and Practices. 1st ed. Thousand Oaks, CA: Sage Publications,
2020, 288 s. ISBN 978-93-5388-240-2.
Přílohy volně vložené
CD ROM
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Hodnocení vedoucího BP: 15 bodů Hodnocení oponenta BP: 14 bodů
Otázky vedoucího práce:
1) Vymezte rizika projektu včetně návrhů opatření na jejich zmírnění. (Zodpovězeno zcela)
2) Představte SWOT analýzu prodeje regionálních produktů ekologického zemědělství prostřednictvím krátkých dodavatelských řetězců na území analyzované MAS. (Zodpovězeno zcela)