Bakalářská práce se zabývá vývojem bezpečnostní situace a potravinové bezpečnosti během epidemie. Teoretická část popisuje bezpečnost a bezpečnostní systém České republiky a jeho jednotlivé části a funkce. Uvedena je také bezpečnostní situace a průběh epidemie COVID-19 v České republice. Dále je zde popsána potravinová bezpečnost a její části a organizace, které zajišťují její fungovaní v České republice na státní i mezinárodní úrovni. V praktické části je analýza potravinové bezpečnosti v průběhu epidemie, následně je vyhodnocena a jsou navrhnuta možná opatření pro zlepšení.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the development of security situations and food security during the epidemic.The theoretical part describes the security and safety system of the Czech Republic, its individual parts and functions. The course of the COVID-19 epidemic in the Czech Republic is also presented. It also describes food security and its parts and organizations that ensure its operation in the Czech Republic at the national and international level. The practical part is an analysis of food safety during the epidemic, then evaluates and suggests
possible measures for improvement.
Klíčová slova
Epidemie, bezpečnost, potravinová bezpečnost, potraviny, Globální index
potravinové bezpečnosti, opatření
Klíčová slova v angličtině
Epidemics, security, food security, food, Global Food Security Index, measures
Rozsah průvodní práce
62
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá vývojem bezpečnostní situace a potravinové bezpečnosti během epidemie. Teoretická část popisuje bezpečnost a bezpečnostní systém České republiky a jeho jednotlivé části a funkce. Uvedena je také bezpečnostní situace a průběh epidemie COVID-19 v České republice. Dále je zde popsána potravinová bezpečnost a její části a organizace, které zajišťují její fungovaní v České republice na státní i mezinárodní úrovni. V praktické části je analýza potravinové bezpečnosti v průběhu epidemie, následně je vyhodnocena a jsou navrhnuta možná opatření pro zlepšení.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the development of security situations and food security during the epidemic.The theoretical part describes the security and safety system of the Czech Republic, its individual parts and functions. The course of the COVID-19 epidemic in the Czech Republic is also presented. It also describes food security and its parts and organizations that ensure its operation in the Czech Republic at the national and international level. The practical part is an analysis of food safety during the epidemic, then evaluates and suggests
possible measures for improvement.
Klíčová slova
Epidemie, bezpečnost, potravinová bezpečnost, potraviny, Globální index
potravinové bezpečnosti, opatření
Klíčová slova v angličtině
Epidemics, security, food security, food, Global Food Security Index, measures
Zásady pro vypracování
1. Teoreticky vymezte problematiku bezpečnosti a potravinové bezpečnosti v České republice.
2. Analyzujte bezpečnostní situaci v České republice v průběhu epidemie nemoci COVID-19 zejména se zaměřením na potravinovou bezpečnost.
3. Vyhodnoťte úroveň potravinové bezpečnosti v průběhu epidemie.
4. Navrhněte možná opatření zvyšující potravinovou bezpečnost země v průběhu epidemie.
Zásady pro vypracování
1. Teoreticky vymezte problematiku bezpečnosti a potravinové bezpečnosti v České republice.
2. Analyzujte bezpečnostní situaci v České republice v průběhu epidemie nemoci COVID-19 zejména se zaměřením na potravinovou bezpečnost.
3. Vyhodnoťte úroveň potravinové bezpečnosti v průběhu epidemie.
4. Navrhněte možná opatření zvyšující potravinovou bezpečnost země v průběhu epidemie.
Seznam doporučené literatury
1. LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost: Praha: Academia, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7.
2. SADÍLEK, Zdeněk, Barbora PÁLKOVÁ a Štěpán KALAMÁR. Krizové řízení a Integrovaný záchranný systém. Praha: Vysoká škola finanční a správní. Educopress, 2019. ISBN 978-80-7408-192-7.
3. GÖPFERTOVÁ, Dana, Petr PAZDIORA a Jana DÁŇOVÁ. Epidemiologie: obecná a speciální epidemiologie infekčních nemocí. 2., přeprac. vyd. Praha: Karolinum, 2013. ISBN 978-80-246-2223-1
Další doporučená literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
1. LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost: Praha: Academia, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7.
2. SADÍLEK, Zdeněk, Barbora PÁLKOVÁ a Štěpán KALAMÁR. Krizové řízení a Integrovaný záchranný systém. Praha: Vysoká škola finanční a správní. Educopress, 2019. ISBN 978-80-7408-192-7.
3. GÖPFERTOVÁ, Dana, Petr PAZDIORA a Jana DÁŇOVÁ. Epidemiologie: obecná a speciální epidemiologie infekčních nemocí. 2., přeprac. vyd. Praha: Karolinum, 2013. ISBN 978-80-246-2223-1
Další doporučená literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
Žádné přílohy
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce na téma: Potravinová bezpečnost a bezpečnostní situace České republiky v průběhu epidemie. Byly přečteny posudky vedoucího i oponenta. Následně student zodpověděl doplňující otázky oponenta práce:
1. Pojednejte prosím o úloze Správy státních hmotných rezerv ve vztahu k předmětné problematice.
Student zodpověděl otázky oponenta a následně odpovídal na otázky komise a vyslechl si doporučení pro zlepšení.
Obhajoba i zodpovězení otázek byly na dobré úrovni.