diabetes mellitus, classical hospital, prison hospital, full filling nutritional values of diets, kreatinin, cholesterol, glycemic index, AST, ALT
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Zpracování literární rešerše k danému tématu
Specifická potřeba makronutrientů do určitých diet a typu onemocnění
Dietní systém(obecný popis diet dle legislativy
II. Praktická část
Získání dat výdeje, finančních limitů, dietních systémů a nutriční hodnoty diet vězeňské a klasické nemocnice
Vyhodnocení výsledků
Závěr
Seznam literatury
Přílohy
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Zpracování literární rešerše k danému tématu
Specifická potřeba makronutrientů do určitých diet a typu onemocnění
Dietní systém(obecný popis diet dle legislativy
II. Praktická část
Získání dat výdeje, finančních limitů, dietních systémů a nutriční hodnoty diet vězeňské a klasické nemocnice
Vyhodnocení výsledků
Závěr
Seznam literatury
Přílohy
Seznam doporučené literatury
[1] SVAČINA, Štěpán. Klinická dietologie. Vyd. 1. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2256-6.
[2] ALBERTI, K. G. et. al. Harmonizing the metabolic syndrome: a joint interim sta-tementofthe International Diabetes FederationTask Force on Epidemiology and Prevention; National Heart, Lung, and Blood Institute; American Heart Associ-ation; World Heart Federation; International Atherosclerosis Society; and Inter-national Associationforthe Study of Obesity. Circulation: 2009. 1745 p.
[3] NGŘ č. 24/2015, kterým se mění nařízení generálního ředitele Vězeňské služby České republiky č. 11/2015 o sjednocení léčebné výživy ve stravovacích provozech Vězeňské služby České republiky a kterým se mění nařízení generálního ředitele Vězeňské služby České republiky č. 30/2014 o stravování ve Vězeňské službě České republiky.
[4] FIŠERA, M., Gastronomie: vybrané kapitoly. Český Těšín: 2 Theta, 2016. ISBN 978-80-86380-78-0.
Seznam doporučené literatury
[1] SVAČINA, Štěpán. Klinická dietologie. Vyd. 1. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2256-6.
[2] ALBERTI, K. G. et. al. Harmonizing the metabolic syndrome: a joint interim sta-tementofthe International Diabetes FederationTask Force on Epidemiology and Prevention; National Heart, Lung, and Blood Institute; American Heart Associ-ation; World Heart Federation; International Atherosclerosis Society; and Inter-national Associationforthe Study of Obesity. Circulation: 2009. 1745 p.
[3] NGŘ č. 24/2015, kterým se mění nařízení generálního ředitele Vězeňské služby České republiky č. 11/2015 o sjednocení léčebné výživy ve stravovacích provozech Vězeňské služby České republiky a kterým se mění nařízení generálního ředitele Vězeňské služby České republiky č. 30/2014 o stravování ve Vězeňské službě České republiky.
[4] FIŠERA, M., Gastronomie: vybrané kapitoly. Český Těšín: 2 Theta, 2016. ISBN 978-80-86380-78-0.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student představil komisi výsledky své bakalářské práce. Poté byla komise seznámena s posudky a hodnocením vedoucího a oponenta (hodnocení vedoucího: A - výborně, hodnocení oponenta: A - výborně). V rámci posudků byly studentovi položeny následující dotazy oponenta:
Ing. Helena Velichová, Ph.D.:
1) Bylo s výsledky práce seznámeno nutriční oddělení obou nemocnic? Je reálné v praxi snížit vysoký energetický příjem u diabetických pacientů? ZODPOVĚZEN ZCELA
2) Nenaplnění hodnot u polyenových mastných kyselin v nemocničním stravování je dáno stravou nebo nutričním softwarem? ZODPOVĚZEN ZCELA
Poté byla vedena diskuze o bakalářské práci, během které byly jednotlivými členy komise položeny následující dotazy:
Ing. Robert Gál, Ph.D.:
1. Je vhodné porovnávat pacienty z různých věkových skupin z hlediska porovnání výsledků? ZODPOVĚZEN ZCELA
2. Čím si vysvětlujete výrazný rozdíl omega-6 PUFA ve stravě sledovaných nemocnic? ZODPOVĚZEN ZCELA
Mgr. Martina Bučková, Ph.D.:
1. Byla zohledněna délka léčení diabetes mellitus u jednolivých pacientů? ZODPOVĚZEN ZCELA
2. Má zájem vězeňská nemocnice investovat do pořízení doplňků stravy, aby se celkově zlepšila výživa vězňů. ZODPOVĚZEN ZCELA
doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D. - Čím si vysvětlujete výrazné překročení výživových hodnot v jídelníčku obou sledovaných nemocnic? ZODPOVĚZEN ZCELA
doc. Ing. Stanislav Kafka, CSc. - Může se objem stravy, který je nutné připravit v nemocnici, do obsahu živin ve stravě podávané pacientům? ZODPOVĚZEN ZCELA
Student prokázal hluboké teoretické znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Obhajoba diplomové práce byla přesvědčivá a úplná. Na otázky komise odpovídal pohotově, věcně a správně.