Bakalářská práce se zabývá využitím sociálních sítí pro marketingové účely vybraného podniku, kavárny Coffee Garden. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části je charakterizován tradiční a internetový marketing, také jeho nástroje, jako jsou například webové stránky. Dále také popisuje marketing a sociální sítě, především vývoj a současnost sociálních sítí a sítě, které jsou vhodné pro marketing a jsou nyní nejvíce populární. Tyto poznatky z teoretické části byly následně použity v praktické části, která je zaměřená na představení podniku, analýzu sociálních sítí, které kavárna využívá, a dotazníkové šetření, na jehož základě byla vypracována závěrečná doporučení pro zlepšení marketingové komunikace prostřednictvím sociálních sítí.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with use of social networking for marketing purposes of the selected company, Coffee Garden. The bachelor thesis is divided into two sections, theoretical and practical. The theoretical part is characterizing traditional and internet marketing and its tools, for example, websites. Furthermore, it describes marketing and social networks, focusing on present use and development of social networks. These are suitable for marketing and currently are very popular. The knowledge from theoretical section were applied in practical part, which is focused on introducing the company and analysis of social networks which are used by the café. Final recommendations to improve current situations of the café is based on analysis of question survey.
Klíčová slova
Sociální sítě, Facebook, Instagram, Marketing, Reklama, Uživatel
Klíčová slova v angličtině
Social Networks, Facebook, Instagram, Marketing, Advertisement, User
Rozsah průvodní práce
74 s., 6 s. obr. příloh.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá využitím sociálních sítí pro marketingové účely vybraného podniku, kavárny Coffee Garden. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části je charakterizován tradiční a internetový marketing, také jeho nástroje, jako jsou například webové stránky. Dále také popisuje marketing a sociální sítě, především vývoj a současnost sociálních sítí a sítě, které jsou vhodné pro marketing a jsou nyní nejvíce populární. Tyto poznatky z teoretické části byly následně použity v praktické části, která je zaměřená na představení podniku, analýzu sociálních sítí, které kavárna využívá, a dotazníkové šetření, na jehož základě byla vypracována závěrečná doporučení pro zlepšení marketingové komunikace prostřednictvím sociálních sítí.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with use of social networking for marketing purposes of the selected company, Coffee Garden. The bachelor thesis is divided into two sections, theoretical and practical. The theoretical part is characterizing traditional and internet marketing and its tools, for example, websites. Furthermore, it describes marketing and social networks, focusing on present use and development of social networks. These are suitable for marketing and currently are very popular. The knowledge from theoretical section were applied in practical part, which is focused on introducing the company and analysis of social networks which are used by the café. Final recommendations to improve current situations of the café is based on analysis of question survey.
Klíčová slova
Sociální sítě, Facebook, Instagram, Marketing, Reklama, Uživatel
Klíčová slova v angličtině
Social Networks, Facebook, Instagram, Marketing, Advertisement, User
Zásady pro vypracování
Úvod Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce. I. Teoretická část
Zpracujte základní teoretické poznatky z marketingu a sociálních sítí, dále představte jednotlivé marketingové prvky využívané na sociálních sítích.
II. Praktická část
Analyzujte marketingové využití sociálních sítí ve vybraném podniku.
Zhodnoťte marketingovou komunikaci na sociálních sítích ve vybraném podniku.
Na základě zjištěných poznatků navrhněte závěrečná doporučení pro vybraný podnik.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce. I. Teoretická část
Zpracujte základní teoretické poznatky z marketingu a sociálních sítí, dále představte jednotlivé marketingové prvky využívané na sociálních sítích.
II. Praktická část
Analyzujte marketingové využití sociálních sítí ve vybraném podniku.
Zhodnoťte marketingovou komunikaci na sociálních sítích ve vybraném podniku.
Na základě zjištěných poznatků navrhněte závěrečná doporučení pro vybraný podnik.
Závěr
Seznam doporučené literatury
EGER, Ludvík et al. Marketing na internetu. V Plzni: ZČU, 2015, 157 s. ISBN 978-80-261-0573-2. KAWASAKI, Guy a Peg FITZPATRICK. Umění sociálních médií: silné tipy pro silné uživatele. Tetčice: Impossible, 2017, 160 s. ISBN 978-80-87673-30-0. KOTLER, Philip a Gary ARMSTRONG. Marketing: an Introduction. 12th edition. Boston: Pearson, 2015, 672 s. ISBN 9781292016788. KOTLER, Philip, Hermawan KARTAJAYA a Iwan SETIAWAN. Marketing 4.0 : moving from traditional to digital. Hoboken: Wiley, 2017, 184 s. ISBN 9781119341208. SEMERÁDOVÁ, Tereza a Petr WEINLICH. Marketing na Facebooku a Instagramu: využijte naplno organický dosah i sponzorované příspěvky. Brno: Computer Press, 2019, 192 s. ISBN 978-80-251-4959-1.
Seznam doporučené literatury
EGER, Ludvík et al. Marketing na internetu. V Plzni: ZČU, 2015, 157 s. ISBN 978-80-261-0573-2. KAWASAKI, Guy a Peg FITZPATRICK. Umění sociálních médií: silné tipy pro silné uživatele. Tetčice: Impossible, 2017, 160 s. ISBN 978-80-87673-30-0. KOTLER, Philip a Gary ARMSTRONG. Marketing: an Introduction. 12th edition. Boston: Pearson, 2015, 672 s. ISBN 9781292016788. KOTLER, Philip, Hermawan KARTAJAYA a Iwan SETIAWAN. Marketing 4.0 : moving from traditional to digital. Hoboken: Wiley, 2017, 184 s. ISBN 9781119341208. SEMERÁDOVÁ, Tereza a Petr WEINLICH. Marketing na Facebooku a Instagramu: využijte naplno organický dosah i sponzorované příspěvky. Brno: Computer Press, 2019, 192 s. ISBN 978-80-251-4959-1.
Přílohy volně vložené
CD ROM
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Ottó Bartók - 20 bodů: Po jak dlouhou dobu probíhalo dotazníkové šetření? Co bylo hlavním zjištěním? Zodpovězeno zcela. Byla některá Vámi navrhovaná doporučení realizována kavárnou? Zodpovězeno zcela. Doporučila byste kavárně placenou reklamu vyhledávací/obsahová? Proč ano / proč ne? Zodpovězeno zcela. Oponent práce: Ing. Jiří Bejtkovský, Ph.D. - 18 bodů: Jaká je souvislost definovaných výzkumných otázek a Zásad pro vypracování BP? Jaké jsou odpovědi na tyto výzkumné otázky? Zodpovězeno zcela. Měla již studentka možnost projednat svoji BP s představiteli vybraného podniku, jaké byly případné reakce? Zodpovězeno zcela. Mgr. Jan Kramoliš, Ph.D.: Jaká byla naplněnost kavárny před realizací Vašich opatření? Zodpovězeno zcela.