Cílem této bakalářské práce je podle zásad analýza současného stavu podpory zdraví pracovníků ve výrobě, které vybraná firma praktikuje a na základě toho navrhnout firme doporučení ke zlepšení podpory zdraví. Metody, které dopomohli k získaní potřebných dat k analýze byli poskytnutí předem vypracovaného dotazníku pracovníkům ve výrobě, písemné dotazování s managementem a pracovníkmi, studium vnitropodnikových dokumentů, pozorování ve výrobě v roku 2019 a dodatečné písemné dotazovaní s absolventem Právnické fakulty na Masarykové univerzitě v Brně. Analýzou se dospělo k závěru, že starostlivost o pracovníky ve výrobě není dostatečná, proto navrhnuté doporučení mají firmě dopomoct ke zlepšení mezilidských vztahů, k obohacení aktivit na podporu zdraví, k zvýšení ochrany při práci a tým zlepšit fyzické i duševní zdraví pracovníků.
Anotace v angličtině
Aim of this bachelor thesis is to analyse current state of health promotion of employees in the production in a selected company and to suggest recommendations based on key findings. Methods which helps to gain the needed data for the analysis were received from the questionnaires completed by employees, written interviews with management and employees of this company, study of internal documents of company, observation in production in 2019 and interview with graduate of the Faculty of Law at the Masaryk University in Brno. The analysis came to a conclusion that health promotion in production is not sufficient and the company does not organise enough activities regarding health promotion and that is why suggested recommendations should help enhance interpersonal relationships, enrich health promotion activities, increase protection at work and thus improve physical and mental health of production workers
Klíčová slova
Klíčová slova: zdraví pracovníků, podpora zdraví, pracovní prostředí, řízení lidských zdroj
Klíčová slova v angličtině
Keywords: health of employees, health promotion, work environment, Human Resource Managemen
Rozsah průvodní práce
74 s. (143 058 zn.), 12 s. OP
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem této bakalářské práce je podle zásad analýza současného stavu podpory zdraví pracovníků ve výrobě, které vybraná firma praktikuje a na základě toho navrhnout firme doporučení ke zlepšení podpory zdraví. Metody, které dopomohli k získaní potřebných dat k analýze byli poskytnutí předem vypracovaného dotazníku pracovníkům ve výrobě, písemné dotazování s managementem a pracovníkmi, studium vnitropodnikových dokumentů, pozorování ve výrobě v roku 2019 a dodatečné písemné dotazovaní s absolventem Právnické fakulty na Masarykové univerzitě v Brně. Analýzou se dospělo k závěru, že starostlivost o pracovníky ve výrobě není dostatečná, proto navrhnuté doporučení mají firmě dopomoct ke zlepšení mezilidských vztahů, k obohacení aktivit na podporu zdraví, k zvýšení ochrany při práci a tým zlepšit fyzické i duševní zdraví pracovníků.
Anotace v angličtině
Aim of this bachelor thesis is to analyse current state of health promotion of employees in the production in a selected company and to suggest recommendations based on key findings. Methods which helps to gain the needed data for the analysis were received from the questionnaires completed by employees, written interviews with management and employees of this company, study of internal documents of company, observation in production in 2019 and interview with graduate of the Faculty of Law at the Masaryk University in Brno. The analysis came to a conclusion that health promotion in production is not sufficient and the company does not organise enough activities regarding health promotion and that is why suggested recommendations should help enhance interpersonal relationships, enrich health promotion activities, increase protection at work and thus improve physical and mental health of production workers
Klíčová slova
Klíčová slova: zdraví pracovníků, podpora zdraví, pracovní prostředí, řízení lidských zdroj
Klíčová slova v angličtině
Keywords: health of employees, health promotion, work environment, Human Resource Managemen
Zásady pro vypracování
Úvod Definujte cíle a použité metody zpracování práce. I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši zaměřenou na pracovní prostředí a zdraví pracovníků.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav podpory zdraví pracovníků ve výrobě ve vybrané firmě.
Navrhněte firmě doporučení ke zlepšení podpory zdraví.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod Definujte cíle a použité metody zpracování práce. I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši zaměřenou na pracovní prostředí a zdraví pracovníků.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav podpory zdraví pracovníků ve výrobě ve vybrané firmě.
Navrhněte firmě doporučení ke zlepšení podpory zdraví.
Závěr
Seznam doporučené literatury
KOUBEK, Ladislav. Praktická psychologie pro manažery a personalisty. Brno: Motiv Press, 2014, 216 s. ISBN 978-808-7981-122. MÁLEK, Bohuslav. Hygiena práce. Vydání druhé aktualizované, (v Sobotáles první). Praha: Sobotáles, 2014, 279 s. ISBN 978-808-6817-460. PUTNAM, Laura. Workplace Wellness that Works: 10 Steps to Infuse Well-Being and Vitality into Any Organization. New Jersey: Wiley, 2015, 352 p. ISBN 978-1-119-05591-4.
Seznam doporučené literatury
KOUBEK, Ladislav. Praktická psychologie pro manažery a personalisty. Brno: Motiv Press, 2014, 216 s. ISBN 978-808-7981-122. MÁLEK, Bohuslav. Hygiena práce. Vydání druhé aktualizované, (v Sobotáles první). Praha: Sobotáles, 2014, 279 s. ISBN 978-808-6817-460. PUTNAM, Laura. Workplace Wellness that Works: 10 Steps to Infuse Well-Being and Vitality into Any Organization. New Jersey: Wiley, 2015, 352 p. ISBN 978-1-119-05591-4.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Petra Benyahya, Ph.D., 24 bodů
Oponent práce: Ing. Jana Matošková, Ph.D., 22 bodů
Otázky vedoucí:
1) Co je příčinou toho, že se téměř polovina Vašich respondentů v minulosti nezúčastnila některého z programů na podporu zdraví na pracovišti? zodpovězeno částečně
2) Čím si vysvětlujete, že operátor výroby, který je ve firmě rok, má stejnou mzdu jako lídr, který je ve firmě 14 let? zodpovězeno částečně
Otázky oponent:
1. Projednala jste své závěry ve firmě? Pokud ano, s jakým výsledkem?zodpovězeno částečně