Hlavným cieľom a motívom práce bolo zlepšenie stavu pracoviska vizuálnej kontroly užitím normou požadovanou analýzou. Pracovisko je posledným článkom pred expedovaním vy-soko dekoratívnych dielov neustále viditeľných posádkou automobilu.
Teoretická časť práce sa zaoberá rešeršou štíhlej výroby, druhmi plytvania a následnými metódami a nástrojmi na zlepšovanie nie len procesu, ale aj kvality.
Praktická časť predstavuje výsledky vybraných metód analýzy a zlepšovania procesu. Ná-sledne je navrhnutý budúci stav s ohľadom na elimináciu plytvania a návrh na overenie dodatočnou analýzou. Práca neopomína ani kalkuláciu nákladov a návratnosť vynaloženej investície.
Anotace v angličtině
The main goal and motive of the work was to improve the condition of the visual inspec-tion workplace by using the standard required analysis. The workplace is the last link be-fore the shipment of highly decorative parts constantly visible to the car crew.
The theoretical part of the work deals with the research of lean production, types of waste and subsequent methods and tools to improve not only the process but also quality.
The practical part presents the results of selected methods of analysis and process im-provement. Subsequently, the future state is proposed with regard to the elimination of waste and a proposal for verification by additional analysis. The work does not omit the calculation of costs and return on investment.
Klíčová slova
MSA, špagetový diagram, plytvanie
Klíčová slova v angličtině
MSA, Spaghetti diagram, waste
Rozsah průvodní práce
71 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Hlavným cieľom a motívom práce bolo zlepšenie stavu pracoviska vizuálnej kontroly užitím normou požadovanou analýzou. Pracovisko je posledným článkom pred expedovaním vy-soko dekoratívnych dielov neustále viditeľných posádkou automobilu.
Teoretická časť práce sa zaoberá rešeršou štíhlej výroby, druhmi plytvania a následnými metódami a nástrojmi na zlepšovanie nie len procesu, ale aj kvality.
Praktická časť predstavuje výsledky vybraných metód analýzy a zlepšovania procesu. Ná-sledne je navrhnutý budúci stav s ohľadom na elimináciu plytvania a návrh na overenie dodatočnou analýzou. Práca neopomína ani kalkuláciu nákladov a návratnosť vynaloženej investície.
Anotace v angličtině
The main goal and motive of the work was to improve the condition of the visual inspec-tion workplace by using the standard required analysis. The workplace is the last link be-fore the shipment of highly decorative parts constantly visible to the car crew.
The theoretical part of the work deals with the research of lean production, types of waste and subsequent methods and tools to improve not only the process but also quality.
The practical part presents the results of selected methods of analysis and process im-provement. Subsequently, the future state is proposed with regard to the elimination of waste and a proposal for verification by additional analysis. The work does not omit the calculation of costs and return on investment.
Klíčová slova
MSA, špagetový diagram, plytvanie
Klíčová slova v angličtině
MSA, Spaghetti diagram, waste
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Proveďte průzkum literárních zdrojů a zpracujte teoretické poznatky ve zkoumané oblasti.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav pracoviště vizuální kontroly ve vybrané společnosti.
Navrhněte doporučení pro zlepšení stávajícího stavu pracoviště a způsobilosti vizuální kontroly ve vybrané společnosti dle zjištěných nedostatků.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Proveďte průzkum literárních zdrojů a zpracujte teoretické poznatky ve zkoumané oblasti.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav pracoviště vizuální kontroly ve vybrané společnosti.
Navrhněte doporučení pro zlepšení stávajícího stavu pracoviště a způsobilosti vizuální kontroly ve vybrané společnosti dle zjištěných nedostatků.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BLECHARZ, Pavel. Základy moderního řízení kvality. 1. vyd. Praha: Ekopress, 2011, 122 s. ISBN 978-808-6929-750.
GOETSCH, David L. a Stanley DAVIS. Quality management for organizational excellence: introduction to total quality. 8th ed. Boston: Pearson, 2016, 434 s. ISBN 978-013-3791-853.
KING, Peter L. a Jennifer S. KING. The product wheel handbook: creating balanced flow in high-mix process operations. 1st ed. Boca Raton, Fla.: CRC Press, 2013, 199 s. ISBN 978-146-6554-184.
NENADÁL, Jaroslav. Moderní systémy řízení jakosti: quality management. 2. dopl. vyd. Praha: Management Press, 2002, 283 s. ISBN 80-726-1071-6.
VEBER, Jaromír, Marie HŮLOVÁ a Alena PLÁŠKOVÁ. Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce: legislativa, systémy, metody, praxe. 2. aktualiz. vyd. Praha: Management Press, 2010, 359 s. ISBN 978-807-2612-109.
Seznam doporučené literatury
BLECHARZ, Pavel. Základy moderního řízení kvality. 1. vyd. Praha: Ekopress, 2011, 122 s. ISBN 978-808-6929-750.
GOETSCH, David L. a Stanley DAVIS. Quality management for organizational excellence: introduction to total quality. 8th ed. Boston: Pearson, 2016, 434 s. ISBN 978-013-3791-853.
KING, Peter L. a Jennifer S. KING. The product wheel handbook: creating balanced flow in high-mix process operations. 1st ed. Boca Raton, Fla.: CRC Press, 2013, 199 s. ISBN 978-146-6554-184.
NENADÁL, Jaroslav. Moderní systémy řízení jakosti: quality management. 2. dopl. vyd. Praha: Management Press, 2002, 283 s. ISBN 80-726-1071-6.
VEBER, Jaromír, Marie HŮLOVÁ a Alena PLÁŠKOVÁ. Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce: legislativa, systémy, metody, praxe. 2. aktualiz. vyd. Praha: Management Press, 2010, 359 s. ISBN 978-807-2612-109.
Přílohy volně vložené
CD
Přílohy vázané v práci
grafy, plány, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Eva Juřičková, Ph.D., 23 bodů
Oponent práce: Ing. Radek Adámek, 26 bodů
Otázky vedoucího práce: bez otázek
Otázky oponenta práce: 1) Lze do výpočtu návratnosti projektu započítat i jiná kritéria než jen úsporu za zaměstnance? Pokud ano, jaké? Zodpovězeno zcela.
Další otázky: Ing. Michal Pivnička, Ph.D., Co bylo cílem v rámci zefektivnění procesu? Zodpovězeno zcela. Ing. Eva Juřičková, Ph.D., V jaké frekvenci mají pracovnice přestávky? Zodpovězeno zcela. Ing. Lucie Hrbáčková, Neexistují v dané společnosti katalogy vad? Zodpovězeno zcela. Neuvažovali jste nějakou kameru nebo čidlo pro identifikaci vad? Zodpovězeno zcela.