Cílem této práce je posouzení možnosti enzymového rozkladu peří s návrhem optimálních podmínek rozkladu. Teoretická část se zabírá složením proteinu keratinu, jeho strukturou a vlastnostmi. Dále se v ní uvádí zdroje keratinu (srst, ovčí vlna, peří, rohy, kopyta, paznehty). Praktická část se zaměřuje
na enzymový rozklad peří 2 - fázovou metodou s návrhem optimálních podmínek rozkladu. Zároveň se zaměřuje na možnosti tvorby filmu z keratinového hydrolyzátu. Na základě zjištěných výsledků se pokusit navrhnout využití keratinového hydrolyzátu v praxi.
Anotace v angličtině
The aim of this work is examination of possibilites enzyme degradation of feathers with proposal optimum conditions of decline. The theoretic part occupy of protein keratin, its structure and properties. In this work are given below features keratin sources (hair, fleece, feather, horns, hooves, claws). The practical part is aimed at enzyme degradation of feathers with
2 - phase metod with proposal optimum conditions of decline. At the same time work is aimed at possibilities creation film of keratin hydrolysate. On the basis of ascertained results try to suggest application of keratin hydrolysate practically.
Cílem této práce je posouzení možnosti enzymového rozkladu peří s návrhem optimálních podmínek rozkladu. Teoretická část se zabírá složením proteinu keratinu, jeho strukturou a vlastnostmi. Dále se v ní uvádí zdroje keratinu (srst, ovčí vlna, peří, rohy, kopyta, paznehty). Praktická část se zaměřuje
na enzymový rozklad peří 2 - fázovou metodou s návrhem optimálních podmínek rozkladu. Zároveň se zaměřuje na možnosti tvorby filmu z keratinového hydrolyzátu. Na základě zjištěných výsledků se pokusit navrhnout využití keratinového hydrolyzátu v praxi.
Anotace v angličtině
The aim of this work is examination of possibilites enzyme degradation of feathers with proposal optimum conditions of decline. The theoretic part occupy of protein keratin, its structure and properties. In this work are given below features keratin sources (hair, fleece, feather, horns, hooves, claws). The practical part is aimed at enzyme degradation of feathers with
2 - phase metod with proposal optimum conditions of decline. At the same time work is aimed at possibilities creation film of keratin hydrolysate. On the basis of ascertained results try to suggest application of keratin hydrolysate practically.
Popište strukturu a vlastnosti a složení proteinu keratinu
Uveďte zdroje keratinu (srst, ovčí vlna, peří, rohy, kopyta, paznehty)
V experimentální části se zaměřte na možnosti posoudit možnosti enzymového rozkladu peří s návrhem optimálních podmínek rozkladu
Výsledky zpracujte tabelárně a statisticky a zhodnoťte výsledky experimentální práce
Navrhněte využití keratinového hydrolysátu v praxi
Zásady pro vypracování
Popište strukturu a vlastnosti a složení proteinu keratinu
Uveďte zdroje keratinu (srst, ovčí vlna, peří, rohy, kopyta, paznehty)
V experimentální části se zaměřte na možnosti posoudit možnosti enzymového rozkladu peří s návrhem optimálních podmínek rozkladu
Výsledky zpracujte tabelárně a statisticky a zhodnoťte výsledky experimentální práce
Navrhněte využití keratinového hydrolysátu v praxi
Seznam doporučené literatury
Voet, D., Voetová, J. G. Biochemie, 1. vyd. Praha: Victoria Publishing, 1995, 1325 s. ISBN 80-85605-44-9
Schrooyen, P. Feather keratins: Modfication and Film Formation. Enschede: FEBODRUK BV, 1999, 161 p.
Seznam doporučené literatury
Voet, D., Voetová, J. G. Biochemie, 1. vyd. Praha: Victoria Publishing, 1995, 1325 s. ISBN 80-85605-44-9
Schrooyen, P. Feather keratins: Modfication and Film Formation. Enschede: FEBODRUK BV, 1999, 161 p.
Přílohy volně vložené
2 fotografie
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Měřínská, Ph.D.
Proč byla zvolena zrovna teplota 103 stupňů Celsia? U chmýří a brků je struktura keratinu stejná?
RNDr. Mikula
Použitý program na grafy a úroveň spolehlisvost?
doc. Ing. Stoklasa, CSc.
Poloha experim. bodů vůči uvedeným křivkám, konkrétní účinek.
Ing. Čermák, Ph.D.
Jaký je vztah mezi metrem a angströmem?