Cílem diplomové práce je zhodnotit současný stav a rozvoj území MAS Kyjovské Slovácko v oblasti vinařského cestovního ruchu. K popisu dané problematiky byly použity primární literární zdroje a vlastní terénní průzkum, ale i zdroje sekundárního charakteru s použitím internetových stránek. Pomocí analýzy vinařského cestovního ruchu a výzkumu realizovaného prostřednictvím řízených rozhovorů, bylo možné určit základní problémy, které následně posloužily jako podnět k tvorbě návrhu projektu pro rozvoj vinařského cestovního ruchu na území MAS Kyjovské Slovácko.
Výsledkem je vznik nové akce v rámci rozvoje a propagace vinařského cestovního ruchu v daném regionu. Tato akce tak může sloužit i jako podklad pro budoucí realizaci návrhu projektu, popř. jako inspirace k vytvoření obdobného návrhu projektu.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is to evaluate the current situation and the development of the territory of the Kyjov Moravian Slovakia local action group in the field of wine tourism. Primary literary sources were used to describe the issue and also a separate field research, as well as secondary sources using the Internet web sites. It was possible to identify the basic problems which afterwards served as an impulse of a draft creation of a particular project in order to development the wine tourism in the territory of the Kyjov Moravian Slovakia local action group using the analysis of wine tourism and research implemented by directed interviews.
The result is a creation of a new event within the development and promotion of wine tourism in the region. This event can also serve as a basis for the future realization of a draft project, or possibly as an inspiration for creation of a similar draft project.
Klíčová slova
cestovní ruch, vinařský cestovní ruch, MAS Kyjovské Slovácko, vinařství, rozvoj
Klíčová slova v angličtině
tourism, wine tourism, Kyjov Moravian Slovakia local action group, winery, development
Rozsah průvodní práce
111 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem diplomové práce je zhodnotit současný stav a rozvoj území MAS Kyjovské Slovácko v oblasti vinařského cestovního ruchu. K popisu dané problematiky byly použity primární literární zdroje a vlastní terénní průzkum, ale i zdroje sekundárního charakteru s použitím internetových stránek. Pomocí analýzy vinařského cestovního ruchu a výzkumu realizovaného prostřednictvím řízených rozhovorů, bylo možné určit základní problémy, které následně posloužily jako podnět k tvorbě návrhu projektu pro rozvoj vinařského cestovního ruchu na území MAS Kyjovské Slovácko.
Výsledkem je vznik nové akce v rámci rozvoje a propagace vinařského cestovního ruchu v daném regionu. Tato akce tak může sloužit i jako podklad pro budoucí realizaci návrhu projektu, popř. jako inspirace k vytvoření obdobného návrhu projektu.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is to evaluate the current situation and the development of the territory of the Kyjov Moravian Slovakia local action group in the field of wine tourism. Primary literary sources were used to describe the issue and also a separate field research, as well as secondary sources using the Internet web sites. It was possible to identify the basic problems which afterwards served as an impulse of a draft creation of a particular project in order to development the wine tourism in the territory of the Kyjov Moravian Slovakia local action group using the analysis of wine tourism and research implemented by directed interviews.
The result is a creation of a new event within the development and promotion of wine tourism in the region. This event can also serve as a basis for the future realization of a draft project, or possibly as an inspiration for creation of a similar draft project.
Klíčová slova
cestovní ruch, vinařský cestovní ruch, MAS Kyjovské Slovácko, vinařství, rozvoj
Klíčová slova v angličtině
tourism, wine tourism, Kyjov Moravian Slovakia local action group, winery, development
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Představte teoretické aspekty vinařského cestovního ruchu ve vztahu k regionálnímu rozvoji.
Popište vinařský cestovní ruch a způsoby jeho podpory ve vybraných státech Evropské unie a v ČR.
II. Praktická část
Analyzujte rozvoj a současný stav vinařského cestovního ruchu na území MAS Kyjovské Slovácko.
Proveďte, vyhodnoťte rozhovory s vybranými aktéry k poznání současných potřeb a problémů vinařského cestovního ruchu na území MAS Kyjovské Slovácko.
Navrhněte projekt pro rozvoj vinařského cestovního ruchu na území MAS Kyjovské Slovácko.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Představte teoretické aspekty vinařského cestovního ruchu ve vztahu k regionálnímu rozvoji.
Popište vinařský cestovní ruch a způsoby jeho podpory ve vybraných státech Evropské unie a v ČR.
II. Praktická část
Analyzujte rozvoj a současný stav vinařského cestovního ruchu na území MAS Kyjovské Slovácko.
Proveďte, vyhodnoťte rozhovory s vybranými aktéry k poznání současných potřeb a problémů vinařského cestovního ruchu na území MAS Kyjovské Slovácko.
Navrhněte projekt pro rozvoj vinařského cestovního ruchu na území MAS Kyjovské Slovácko.
Závěr
Seznam doporučené literatury
COOK, Roy A., Cathy H. C. HSU a Lorraine L. TAYLOR. Tourism: the Business of Hospitality and Travel. 6th ed. Harlow: Pearson, 2018, 448 s. ISBN 978-1-292-22167-0.
CROCE, Erica a Giovanni PERRI. Food and Wine Tourism. 2nd ed. London: CAB International, 2017, 264 s. ISBN 978-1786391278.
OBŮRKOVÁ, Eva. Kam za vínem. 2. vyd. Brno: CPress, 2017, 160 s. ISBN 978-80-264-1444-5.
RYGLOVÁ, Kateřina, Michal BURIAN a Ida VAJČNEROVÁ. Cestovní ruch: podnikatelské principy a příležitosti v praxi. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011, 213 s. ISBN 978-80-247-4039-3.
VYSTOUPIL, Jiří a Martin ŠAUER. Geografie cestovního ruchu České republiky. 1. vyd. Plzeň: Aleš Čeněk, 2011, 315 s. ISBN 978-80-7380-340-7.
Seznam doporučené literatury
COOK, Roy A., Cathy H. C. HSU a Lorraine L. TAYLOR. Tourism: the Business of Hospitality and Travel. 6th ed. Harlow: Pearson, 2018, 448 s. ISBN 978-1-292-22167-0.
CROCE, Erica a Giovanni PERRI. Food and Wine Tourism. 2nd ed. London: CAB International, 2017, 264 s. ISBN 978-1786391278.
OBŮRKOVÁ, Eva. Kam za vínem. 2. vyd. Brno: CPress, 2017, 160 s. ISBN 978-80-264-1444-5.
RYGLOVÁ, Kateřina, Michal BURIAN a Ida VAJČNEROVÁ. Cestovní ruch: podnikatelské principy a příležitosti v praxi. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011, 213 s. ISBN 978-80-247-4039-3.
VYSTOUPIL, Jiří a Martin ŠAUER. Geografie cestovního ruchu České republiky. 1. vyd. Plzeň: Aleš Čeněk, 2011, 315 s. ISBN 978-80-7380-340-7.
Přílohy volně vložené
1 CD ROM
Přílohy vázané v práci
ilustrace, mapy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Hodnocení vedoucího DP: 25 b. Hodnocení oponenta DP: 24 b.
1) Jakým způsobem by ovlivnila současná situace stran COVID-19 realizaci Vámi navrhovaného projektu a jaké opatření byste navrhovala k minimalizaci dopadů vedoucích k dodržení současných omezení? (Zodpovězeno zcela)
Otázky oponenta práce:
1) Co považujete za největší problém rozvoje vinařského cestovního ruchu v ČR - obecně? (Zodpovězeno zcela)