Tato práce se zabývá vytvořením projektu pro vybudování wellness centra ve vybraném hotelu. V teoretické části byly shrnuty základní pojmy získané literární rešerší na téma cestovní ruch, hotelnictví, wellness a také analytické metody, které byly posléze použity v analytické části. Data byla zpracována pomocí nástrojů marketingového mixu, SWOT analýzy, Porterova modelu 5 sil, PEST analýzy, dotazníkového šetření a rozhovoru s manažerem hotelu. Následně bylo provedeno vyhodnocení uvedených analýz, které byly podkladem pro vytvoření projektu. V práci bylo navrženo řešení, které umožňuje vybudování samotného wellness centra ve vybraném hotelu. Na základě zjištěných skutečností je možné zahájit výstavbu wellness centra.
Anotace v angličtině
This diploma thesis is focused on creating a project of building a wellness center in a selec-ted hotel. The theoretical part of the thesis summarized the basic concepts of main topics described in literary research, such as tourism, hospitality, wellness and analytical methods used in the analytical part. The datas were processed by using the instruments of marketing mix, SWOT analysis, Porter's model of 5 forces, PEST analysis, a questionnaire survey and an interview with the hotel manager. Subsequently, an evaluation of the above mentioned analyzes was performed and the result has become the base for creating the project. The thesis eventually proposed a solution, which offers the project of building the wellness center in a selected hotel to be actually applied. It was discovered, that based on the fin-dings, that it is possible to begin with a construction of a wellness center.
Tourism, Hotel, Wellness Center, Competitiveness, Packages
Rozsah průvodní práce
124 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tato práce se zabývá vytvořením projektu pro vybudování wellness centra ve vybraném hotelu. V teoretické části byly shrnuty základní pojmy získané literární rešerší na téma cestovní ruch, hotelnictví, wellness a také analytické metody, které byly posléze použity v analytické části. Data byla zpracována pomocí nástrojů marketingového mixu, SWOT analýzy, Porterova modelu 5 sil, PEST analýzy, dotazníkového šetření a rozhovoru s manažerem hotelu. Následně bylo provedeno vyhodnocení uvedených analýz, které byly podkladem pro vytvoření projektu. V práci bylo navrženo řešení, které umožňuje vybudování samotného wellness centra ve vybraném hotelu. Na základě zjištěných skutečností je možné zahájit výstavbu wellness centra.
Anotace v angličtině
This diploma thesis is focused on creating a project of building a wellness center in a selec-ted hotel. The theoretical part of the thesis summarized the basic concepts of main topics described in literary research, such as tourism, hospitality, wellness and analytical methods used in the analytical part. The datas were processed by using the instruments of marketing mix, SWOT analysis, Porter's model of 5 forces, PEST analysis, a questionnaire survey and an interview with the hotel manager. Subsequently, an evaluation of the above mentioned analyzes was performed and the result has become the base for creating the project. The thesis eventually proposed a solution, which offers the project of building the wellness center in a selected hotel to be actually applied. It was discovered, that based on the fin-dings, that it is possible to begin with a construction of a wellness center.
Tourism, Hotel, Wellness Center, Competitiveness, Packages
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Proveďte literární rešerši týkající se hotelnictví a wellness podniků.
II. Praktická část
Charakterizujte hotel a proveďte analýzu současné nabídky poskytovaných služeb a jeho konkurenceschopnosti.
Na základě zpracovaných analýz zpracujte projekt založení wellness centra ve vybraném hotelu.
Projekt podrobte nákladové, časové a rizikové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Proveďte literární rešerši týkající se hotelnictví a wellness podniků.
II. Praktická část
Charakterizujte hotel a proveďte analýzu současné nabídky poskytovaných služeb a jeho konkurenceschopnosti.
Na základě zpracovaných analýz zpracujte projekt založení wellness centra ve vybraném hotelu.
Projekt podrobte nákladové, časové a rizikové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BERÁNEK, Jaromír, Moderní řízení hotelového provozu. 5., zcela přeprac. vyd. Praha: MAG Consulting, 2013, 336 s. ISBN 978-80-86724-45-4.
DOLEŽAL, Jan, Projektový management: komplexně, prakticky a podle světových standardů. Praha: Grada Publishing, 2016, 424 s. Expert (Grada). ISBN 9788024756202.
KOTLER, Philip, John T. BOWEN, James C. MAKENS a Seyhmus BALOGLU. Marketing for hospitality and tourism. Seventh edition. Harlow: Pearson Education Limited, 2017, 680 s. ISBN 9781292156156.
KŘÍŽEK, Felix a Josef NEUFUS, Moderní hotelový management: nové trendy a metody v řízení hotelů, aktualizované informace o hotelovém provozu a jeho organizaci, optimalizace provozu s ohledem na ekologii a etiku, praktické příklady a fotografická příloha. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2014, 224 s. ISBN 978-80-247-4835-1.
SMITH, Melanie a László PUCZKÓ, Health, tourism and hospitality: spas, wellness and medical travel. Second edition. London: Routledge, 2014, 508 s. ISBN 978-0-415-63865-4.
Seznam doporučené literatury
BERÁNEK, Jaromír, Moderní řízení hotelového provozu. 5., zcela přeprac. vyd. Praha: MAG Consulting, 2013, 336 s. ISBN 978-80-86724-45-4.
DOLEŽAL, Jan, Projektový management: komplexně, prakticky a podle světových standardů. Praha: Grada Publishing, 2016, 424 s. Expert (Grada). ISBN 9788024756202.
KOTLER, Philip, John T. BOWEN, James C. MAKENS a Seyhmus BALOGLU. Marketing for hospitality and tourism. Seventh edition. Harlow: Pearson Education Limited, 2017, 680 s. ISBN 9781292156156.
KŘÍŽEK, Felix a Josef NEUFUS, Moderní hotelový management: nové trendy a metody v řízení hotelů, aktualizované informace o hotelovém provozu a jeho organizaci, optimalizace provozu s ohledem na ekologii a etiku, praktické příklady a fotografická příloha. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2014, 224 s. ISBN 978-80-247-4835-1.
SMITH, Melanie a László PUCZKÓ, Health, tourism and hospitality: spas, wellness and medical travel. Second edition. London: Routledge, 2014, 508 s. ISBN 978-0-415-63865-4.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Zuzana Vaculčíková, Ph.D., 20 bodů
Oponent práce: doc. Ing. Petr Novák, Ph.D., 21 bodů
Otázky vedoucí práce: 1. Ak by ste mali sformulovať dve výskumné otázky k Vášmu výskumu, aké by to boli? zodpovězeno částečně
Otázky oponent práce:
1. Jak jste dospěla ke kapacitě wellness 25 osob a cenu 150 Kč za 1,5 h? zodpovězeno částečně
doc. Martinovičová - Časová hodnota peněz. Jak jste zjistila cenu finské sauny. zodpovězeno částečně