Obsahem diplomové práce, kterou právě otevíráte, je optimalizace nové výroby myček nádobí se zaměřením na pracoviště předmontáže dveří myček nádobí ve firmě Miele technika, s.r.o., Uničov. Cílem je navržení takového pracoviště, které bude efektivně a plynule zajišťovat požadavky denní produkce.
Anotace v angličtině
The subject matter of the diploma work you are just opening is the optimalization of new dishwashers production in Miele technika Uničov, Ltd. with focus on the dishwashers door subassembly. Our target is to design a workplace that meets the highest demands in efficiency as well as continuity of the daily production.
optimalization, value stream mapping, subassembly line, process, workplaces layout, ergonomics, work in process.
Rozsah průvodní práce
93 s., 4 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Obsahem diplomové práce, kterou právě otevíráte, je optimalizace nové výroby myček nádobí se zaměřením na pracoviště předmontáže dveří myček nádobí ve firmě Miele technika, s.r.o., Uničov. Cílem je navržení takového pracoviště, které bude efektivně a plynule zajišťovat požadavky denní produkce.
Anotace v angličtině
The subject matter of the diploma work you are just opening is the optimalization of new dishwashers production in Miele technika Uničov, Ltd. with focus on the dishwashers door subassembly. Our target is to design a workplace that meets the highest demands in efficiency as well as continuity of the daily production.
optimalization, value stream mapping, subassembly line, process, workplaces layout, ergonomics, work in process.
Zásady pro vypracování
Úvod - stanovení cíle
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši z dané oblasti a formulujte teoretická východiska projektu optimalizace výroby myček.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav výrobního procesu a materiálového toku.
Zhodnoťte výsledky analýzy a navrhněte východiska pro zlepšení.
Zpracujte ideový záměr racionalizace výroby.
Propracujte projektové řešení ideového záměru.
Závěr - vyhodnocení
Zásady pro vypracování
Úvod - stanovení cíle
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši z dané oblasti a formulujte teoretická východiska projektu optimalizace výroby myček.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav výrobního procesu a materiálového toku.
Zhodnoťte výsledky analýzy a navrhněte východiska pro zlepšení.
Zpracujte ideový záměr racionalizace výroby.
Propracujte projektové řešení ideového záměru.
Závěr - vyhodnocení
Seznam doporučené literatury
[1] BOBÁK, R. Základy logistiky. 2. vyd. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2002. 173 s. ISBN 80-7318-066-9
[2] KLEINOVÁ, J. Ekonomické hodnocení výrobních procesů. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita, 2005. 88 s. ISBN 80-7043-364-7
[3] LHOTSKÝ, O. Organizace a normování práce v podniku. 1. vyd. Praha: ASPI, 2005. 104 s. ISBN 80-7357-095-5
[4] MAŠÍN, I. Nové cesty k vyšší produktivitě. 1. vyd. Liberec: Institut průmyslového inženýrství, 2000. 311 s. ISBN 80-902235-6-7
[5] PRECLÍK, V. Průmyslová logistika. 1. vyd. Praha: Nakladatelství ČVUT, 2006. 359 s. ISBN 80-01-03449-6
[6] TUČEK, D., BOBÁK, R. Výrobní systémy. 2. vyd., upr. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2006. 298 s. ISBN 80-7318-381-1
Seznam doporučené literatury
[1] BOBÁK, R. Základy logistiky. 2. vyd. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2002. 173 s. ISBN 80-7318-066-9
[2] KLEINOVÁ, J. Ekonomické hodnocení výrobních procesů. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita, 2005. 88 s. ISBN 80-7043-364-7
[3] LHOTSKÝ, O. Organizace a normování práce v podniku. 1. vyd. Praha: ASPI, 2005. 104 s. ISBN 80-7357-095-5
[4] MAŠÍN, I. Nové cesty k vyšší produktivitě. 1. vyd. Liberec: Institut průmyslového inženýrství, 2000. 311 s. ISBN 80-902235-6-7
[5] PRECLÍK, V. Průmyslová logistika. 1. vyd. Praha: Nakladatelství ČVUT, 2006. 359 s. ISBN 80-01-03449-6
[6] TUČEK, D., BOBÁK, R. Výrobní systémy. 2. vyd., upr. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2006. 298 s. ISBN 80-7318-381-1
Přílohy volně vložené
1 CD ROM, 1 layout
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Dobeš: Riziko neochoty něco měnit ze strany něměckého majitele, jak se to řešilo? Byl odpor ke změně i ze strany zaměstnanců?