Tato diplomová práce hodnotí současnou hospodářskou situaci ve vybrané společnosti a je zaměřena na sestavení podnikatelského plánu pro vznik nové pobočky sushi baru.
Anotace v angličtině
This diploma thesis evaluates the current economic situation in a selected company and is focused on compiling a business plan for the establishment of a new branch of a sushi bar.
Klíčová slova
finanční analýza, personalistika, PEST analýza, pobočka, podnikatelský plán, podnikatelský úvěr, RIPRAN metoda, Sushi bar
Klíčová slova v angličtině
financial analysis, human resources, PEST analys, branch, business plan, business loan, RIPRAN method, Sushi bar
Rozsah průvodní práce
140 stran
Jazyk
CZ
Anotace
Tato diplomová práce hodnotí současnou hospodářskou situaci ve vybrané společnosti a je zaměřena na sestavení podnikatelského plánu pro vznik nové pobočky sushi baru.
Anotace v angličtině
This diploma thesis evaluates the current economic situation in a selected company and is focused on compiling a business plan for the establishment of a new branch of a sushi bar.
Klíčová slova
finanční analýza, personalistika, PEST analýza, pobočka, podnikatelský plán, podnikatelský úvěr, RIPRAN metoda, Sushi bar
Klíčová slova v angličtině
financial analysis, human resources, PEST analys, branch, business plan, business loan, RIPRAN method, Sushi bar
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Na základě dostupné literatury zpracujte literární rešerši v oblasti zakládání podniku a tvorby podnikatelských plánů.
II. Praktická část
Charakterizujte vybranou firmu.
Analyzujte současný stav vybrané firmy a její konkurenceschopnost.
Na základě výsledků analýz vypracujte návrh projektu založení pobočky sushi baru.
Projekt podrobte nákladové, časové a rizikové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Na základě dostupné literatury zpracujte literární rešerši v oblasti zakládání podniku a tvorby podnikatelských plánů.
II. Praktická část
Charakterizujte vybranou firmu.
Analyzujte současný stav vybrané firmy a její konkurenceschopnost.
Na základě výsledků analýz vypracujte návrh projektu založení pobočky sushi baru.
Projekt podrobte nákladové, časové a rizikové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BLACKWELL, Edward. How to prepare a business plan: your guide to creating an excellent strategy, forecasting your finances and producing a persuasive plan. 6th edition. London: Kogan Page, 2017, 217 s. Business success. ISBN 9780749481100.
COLES, Linda. Social media for business: foolproof tips to help you promote your business or your brand. Milton: Wiley, 2018, 242 s. ISBN 978-0-730-34577-0.
JAKUBÍKOVÁ, Dagmar. Strategický marketing: strategie a trendy. 2., rozš. vyd. Praha: Grada, 2013, 362 s. Expert. ISBN 9788024746708.
RYGLOVÁ, Kateřina, Michal BURIAN a Ida VAJČNEROVÁ. Cestovní ruch - podnikatelské principy a příležitosti v praxi. Praha: Grada, 2011, 213 s. ISBN 9788024740393.
RŮČKOVÁ, Petra. Finanční analýza: metody, ukazatele, využití v praxi. 3., rozš. vyd. Praha: Grada, 2010, 139 s. Finanční řízení. ISBN 9788024733081.
Seznam doporučené literatury
BLACKWELL, Edward. How to prepare a business plan: your guide to creating an excellent strategy, forecasting your finances and producing a persuasive plan. 6th edition. London: Kogan Page, 2017, 217 s. Business success. ISBN 9780749481100.
COLES, Linda. Social media for business: foolproof tips to help you promote your business or your brand. Milton: Wiley, 2018, 242 s. ISBN 978-0-730-34577-0.
JAKUBÍKOVÁ, Dagmar. Strategický marketing: strategie a trendy. 2., rozš. vyd. Praha: Grada, 2013, 362 s. Expert. ISBN 9788024746708.
RYGLOVÁ, Kateřina, Michal BURIAN a Ida VAJČNEROVÁ. Cestovní ruch - podnikatelské principy a příležitosti v praxi. Praha: Grada, 2011, 213 s. ISBN 9788024740393.
RŮČKOVÁ, Petra. Finanční analýza: metody, ukazatele, využití v praxi. 3., rozš. vyd. Praha: Grada, 2010, 139 s. Finanční řízení. ISBN 9788024733081.
Přílohy volně vložené
x
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Dr. Vaculčíková, 17b
Oponent práce: Dr. Dvorský, 21b
Otázky vedoucího:
1. Na základe skúseností s návštevnosťou súčasnej pobočky, skúste vyčísliť koľko % zákazníkov bolo odmietaných týždenne, mesačne kvôli nedostatku miesta? To uvádzate ako hlavný dôvod pre založenie pobočky. Zodpovězeno zcela
2. Vzhľadom ku konkurencii, aká je Vaša konkurenčná výhoda, USP? Zodpovězeno zcela
3. V akom štádiu príprav je momentálne založenie tejto pobočky? Zodpovězeno zcela
Otázky oponenta:
1. Kedy sa realizovalo stretnutie s majiteľom spoločnosti? V tomto kontexte, má podnik vlastní web-stránku. I vzhľadom na COVID-19, uvažuje o investici do online prostredia? Myslíte si, že kamenná prodejna má potencál v tejto dobe?Zodpovězeno zcela
2. Je potreba majitele podniku si zaobsarať finančné prostriedky z cudzích zdrojov na otvorenie novej prevádzky Sushi baru? Ak áno, prečo DP neobsahuje návrhy úverov z jednotlivých bankových inštitúcií? Zodpovězeno
Další otázky:
Doc. Novák: otázky na výsledky analýz. Výtky k formální stránce práce.