Zelenina je pro lidskou výživu nepostradatelná. Tato práce se zabývá popisem různých druhů zelenin, jejich chemickým složením a také změnami nutričních hodnot, které mohou vznikat při různých kuchyňských úpravách a zpracováním v průmyslu.
Anotace v angličtině
Vegetables are essential for human nutrition. This work deals with a description of different kinds of vegetables, their chemical composition as well as nutritive value changes which may occur during different food preparations and industry processing.
Klíčová slova
zelenina, chemické složení, nutriční hodnoty, kuchyňské úpravy, zpracování v průmyslu
Klíčová slova v angličtině
vegetables, chemical composition, nutritive value, food preparations, industry processing
Rozsah průvodní práce
93 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Zelenina je pro lidskou výživu nepostradatelná. Tato práce se zabývá popisem různých druhů zelenin, jejich chemickým složením a také změnami nutričních hodnot, které mohou vznikat při různých kuchyňských úpravách a zpracováním v průmyslu.
Anotace v angličtině
Vegetables are essential for human nutrition. This work deals with a description of different kinds of vegetables, their chemical composition as well as nutritive value changes which may occur during different food preparations and industry processing.
Klíčová slova
zelenina, chemické složení, nutriční hodnoty, kuchyňské úpravy, zpracování v průmyslu
Klíčová slova v angličtině
vegetables, chemical composition, nutritive value, food preparations, industry processing
Zásady pro vypracování
Bakalářskou práci zpracujte formou literární rešerže.
Popište současný sortiment zeleniny na českém trhu.
Zaměřte se na možné způsoby kuchyňského a průmyslového zpracování zeleniny.
S využitím poznatků publikovaných v posledních 20 letech uveďte aspekty, které se mohou podílet na změnách v chemickém složení zeleniny včetně konkrétních případů.
Zásady pro vypracování
Bakalářskou práci zpracujte formou literární rešerže.
Popište současný sortiment zeleniny na českém trhu.
Zaměřte se na možné způsoby kuchyňského a průmyslového zpracování zeleniny.
S využitím poznatků publikovaných v posledních 20 letech uveďte aspekty, které se mohou podílet na změnách v chemickém složení zeleniny včetně konkrétních případů.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
prof. Kopec
Jak by bylo možno minimalizovat nutriční ztráty při zpracování ovoce a zeleniny?
Ing. Obenrauch
V jakých třídách jakosti budete hledat ovoce a zeleninu na našem trhu?
Studentka danou problematiku ovládá, ale některé dílčí problémy řešila povrchně,
bez potřebného zdůvodnění. Její vystoupení bylo jisté, ale méně přesvědčivé.
Na většinu otázek komise odpověděla správně.