Tato bakalářská práce se zabývá analýzou rizik provozu ve vybrané restauraci rychlého občerstvení, kterou je zlínská pobočka McDonald's. Teoretická část obsahuje základní pojmy analýzy rizik, popis vybraných metod pro analýzu rizik, povinnosti zaměstnanců i zaměstnavatelů v oblasti bezpečnosti práce. V praktické části je popsána organizační struktura vybrané pobočky, provedena identifikace a vyhodnocení rizik na vybraných pracovištích včetně ochranných pracovních prostředků a následně navrhnuta opatření ke snížení rizik.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with risk analysis of operation at the selected fast food restaurant, which is the McDonald's Zlín branch. The theoretical part contains basic concepts of risk analysis, description of selected methods for risk analysis, obligations of employees and employers in the field of occupational safety. The practical part describes the organizational structure of the selected branch, identifies and evaluates the risks at selected workplaces, including protective work equipment, and then proposes measures to reduce risks.
Klíčová slova
analýza rizik, restaurace rychlého občerstvení, bezpečnost práce, ochranné
pracovní prostředky
Klíčová slova v angličtině
risk analysis, fast food restaurant, occupational safety, protective work
equipment
Rozsah průvodní práce
70 s. (75 787)
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou rizik provozu ve vybrané restauraci rychlého občerstvení, kterou je zlínská pobočka McDonald's. Teoretická část obsahuje základní pojmy analýzy rizik, popis vybraných metod pro analýzu rizik, povinnosti zaměstnanců i zaměstnavatelů v oblasti bezpečnosti práce. V praktické části je popsána organizační struktura vybrané pobočky, provedena identifikace a vyhodnocení rizik na vybraných pracovištích včetně ochranných pracovních prostředků a následně navrhnuta opatření ke snížení rizik.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with risk analysis of operation at the selected fast food restaurant, which is the McDonald's Zlín branch. The theoretical part contains basic concepts of risk analysis, description of selected methods for risk analysis, obligations of employees and employers in the field of occupational safety. The practical part describes the organizational structure of the selected branch, identifies and evaluates the risks at selected workplaces, including protective work equipment, and then proposes measures to reduce risks.
Klíčová slova
analýza rizik, restaurace rychlého občerstvení, bezpečnost práce, ochranné
pracovní prostředky
Klíčová slova v angličtině
risk analysis, fast food restaurant, occupational safety, protective work
equipment
Zásady pro vypracování
Zpracujte literární rešerši ke zvolenému tématu bakalářské práce.
Analyzujte rizika provozu ve vybrané restauraci rychlého občerstvení.
Vymezte problematické oblasti a navrhněte opatření na zlepšení stavu.
Zhodnoťte navržená opatření a naplnění cíle bakalářské práce.
Zásady pro vypracování
Zpracujte literární rešerši ke zvolenému tématu bakalářské práce.
Analyzujte rizika provozu ve vybrané restauraci rychlého občerstvení.
Vymezte problematické oblasti a navrhněte opatření na zlepšení stavu.
Zhodnoťte navržená opatření a naplnění cíle bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
JANÁKOVÁ, Anna. Abeceda bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. 6. aktual. vyd. Olomouc: ANAG, 2018. 518 s. ISBN 978-80-7554-171-0.
SMEJKAL, Vladimír a RAIS, Karel. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 4., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2013. 483 s. Expert. ISBN 978-80-247-4644-9.
TICHÝ, Milík. Ovládání rizika: analýza a management. Vyd. 1. V Praze: C.H. Beck, 2006. xxvi, 396 s. Beckova edice ekonomie. ISBN 80-7179-415-5.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
JANÁKOVÁ, Anna. Abeceda bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. 6. aktual. vyd. Olomouc: ANAG, 2018. 518 s. ISBN 978-80-7554-171-0.
SMEJKAL, Vladimír a RAIS, Karel. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 4., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2013. 483 s. Expert. ISBN 978-80-247-4644-9.
TICHÝ, Milík. Ovládání rizika: analýza a management. Vyd. 1. V Praze: C.H. Beck, 2006. xxvi, 396 s. Beckova edice ekonomie. ISBN 80-7179-415-5.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
0
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. et Ing. Jiří Konečný, Ph.D. Oponent práce: Ing. Jiří Dokulil: Uveďte důvody, proč jste se rozhodla v rámci procesu identifikace a hodnocení rizik použít metodu JBM. Zodpovězeno zcela. Identifikace a hodnocení rizik v kapitole 11 je ryze Vaším dílem nebo tato část práce vznikala v týmu? Zodpovězeno zcela. Definujte nejistoty provedené analýzy rizik. Zodpovězeno zcela. Prof. Ing. František Božek, CSc.: Která metoda by byla vhodná z hlediska zvýšení validity výsledků? Zodpovězeno zcela. Má firma implementován systém manažerského řízení? Využila jste údaje z tohoto systému? Zodpovězeno zcela. Ing. Eva Hoke, Ph.D.: Kdo ručí za dodržování přestávek? Zodpovězeno zcela.