Ve své bakalářské práci se zabývám využitím sóji v lidské výživě. Mým cílem bylo zpra-covat literární rešerši o této rostlině. Je zde popsána historie objevování a zkoumání, popis samotné rostliny, její produkce a zpracování, dále složení sóji, zastoupení nenasycených mastných kyselin a vlákniny. V dalších kapitolách jsou nastíněny výhody používání sóji i sójových výrobků v našich kuchyních a také jejich blahodárné působení na lidské zdraví.
Anotace v angličtině
I deal with utilization of soya in human nutrition in my bachelor thesis. My aim was compile the literature search about this plant. It is descibed here history of discovering and investigation, desription of the plant, its performance and processing, soya constitution, representation of unsaturated fatty acids and roughage. There are foreshadowed the benefits of soyusing and soyproducts in our kitchens, and their beneficial incidence health human health in next chapters.
Ve své bakalářské práci se zabývám využitím sóji v lidské výživě. Mým cílem bylo zpra-covat literární rešerši o této rostlině. Je zde popsána historie objevování a zkoumání, popis samotné rostliny, její produkce a zpracování, dále složení sóji, zastoupení nenasycených mastných kyselin a vlákniny. V dalších kapitolách jsou nastíněny výhody používání sóji i sójových výrobků v našich kuchyních a také jejich blahodárné působení na lidské zdraví.
Anotace v angličtině
I deal with utilization of soya in human nutrition in my bachelor thesis. My aim was compile the literature search about this plant. It is descibed here history of discovering and investigation, desription of the plant, its performance and processing, soya constitution, representation of unsaturated fatty acids and roughage. There are foreshadowed the benefits of soyusing and soyproducts in our kitchens, and their beneficial incidence health human health in next chapters.
Formou literární rešerže zpracujte možnosti využití sóji v potravinách. Zaměřte se na chemické složení a význam jednotlivých komponent. Zmapujte dosavadní výrobky ze sóji a navrhněte další možnosti jejího využití ve výživě člověka.
Zásady pro vypracování
Formou literární rešerže zpracujte možnosti využití sóji v potravinách. Zaměřte se na chemické složení a význam jednotlivých komponent. Zmapujte dosavadní výrobky ze sóji a navrhněte další možnosti jejího využití ve výživě člověka.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Kramářová
Edemarme - co to je?
prof. Kopec
Setkala jste se speciálně vyšlechtěnými odrůdami sóji pro konzum jako zelené lusky?
Ing. Obenrauch
Jaký je Váš názor na GMO?
Co je podstatou GMO?
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího bakalářské práce a danou problematiku ovládá do značné šíře. Na dotazy odpovídala věcně, jasně a přesvědčivě.