Ve své bakalářské práci se zabývám využitím sladkovodních a mořských řas v lidské výživě. Mým cílem bylo zpracovat literární rešerži o těchto nižších rostlinách. Práce je rozčleněna do pěti kapitol, ve kterých je popsána jejich stavba, výskyt, chemické složení, kultivace a produkty. Dále jsou nastíněny výhody využívání mořských a sladkovodních řas v potravinářském průmyslu a také jejich příznivý účinek na lidské zdraví.
Anotace v angličtině
In my bachelor thesis I deal with the use of freshalgaes and seaweeds in a human nutrition. My task was to compile literature retrieval about these lower plants. The thesis is divided into five chpters in whitch are described their fabric, appearance, chemical composition, cultivation and products. In this work are described advantages of the use of seaweeds and freshalgae in a food-processing industry and their positive effect on human health.
Ve své bakalářské práci se zabývám využitím sladkovodních a mořských řas v lidské výživě. Mým cílem bylo zpracovat literární rešerži o těchto nižších rostlinách. Práce je rozčleněna do pěti kapitol, ve kterých je popsána jejich stavba, výskyt, chemické složení, kultivace a produkty. Dále jsou nastíněny výhody využívání mořských a sladkovodních řas v potravinářském průmyslu a také jejich příznivý účinek na lidské zdraví.
Anotace v angličtině
In my bachelor thesis I deal with the use of freshalgaes and seaweeds in a human nutrition. My task was to compile literature retrieval about these lower plants. The thesis is divided into five chpters in whitch are described their fabric, appearance, chemical composition, cultivation and products. In this work are described advantages of the use of seaweeds and freshalgae in a food-processing industry and their positive effect on human health.
Formou literární rešerže zpracujte možnosti využití sladkovodních a mořských řas v potravinách. Zaměřte se na chemické složení a význam jednotlivých komponent. Zmapujte dostupnost výrobků na bázi řas na tuzemském trhu a vyhodnoťte možnosti jejich využití pro lidskou výživu.
Zásady pro vypracování
Formou literární rešerže zpracujte možnosti využití sladkovodních a mořských řas v potravinách. Zaměřte se na chemické složení a význam jednotlivých komponent. Zmapujte dostupnost výrobků na bázi řas na tuzemském trhu a vyhodnoťte možnosti jejich využití pro lidskou výživu.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Obenrauch
Které státy se podílí na světové spotřebě řas?
Ing.Valášek
Uvádíte řasy jako zdroje esenciálních aminokyseln. Jous tedy řasy zdrojem plnohodnotných bílkovin?
prof. Kopec
Jakou měrou se podílí řasy na uspokojení lidksé výživy ve světě?
Studentka prokázala hluboké znalosti dané problematiky a schopnost je chápat v širších souvislotech. Na otázky oponenta odpověděla výstižně. Vystoupení bylo jisté a přesvědčivé. Na otázky komise reagovala velmi pohotově a správně.