Bakalářská práce je zaměřena na výrobu mražených krémů. V první části jsou uvedeny požadavky na mražené krémy z pohledu legislativy. Druhá část je určena samotnému postupu výroby mražených krémů, jsou zde popsány a vyspecifikovány jednotlivé fáze výroby. Poslední část je věnována vadám mražených krémů, ke kterým může docházet, a mohou se projevit na kvalitě finálního výrobku.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis focused on the ice cream production. The first part sets the legislative requirements for ice cream. The second part intended for the process of ice cream production, are described and specified the individual stages of production. The last part is devoted to defects of ice cream, which may occur and may affect the quality of the final product.
Klíčová slova
mražený krém, výroba, technologie, kvalita
Klíčová slova v angličtině
ice cream, production, technology, quality
Rozsah průvodní práce
38
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce je zaměřena na výrobu mražených krémů. V první části jsou uvedeny požadavky na mražené krémy z pohledu legislativy. Druhá část je určena samotnému postupu výroby mražených krémů, jsou zde popsány a vyspecifikovány jednotlivé fáze výroby. Poslední část je věnována vadám mražených krémů, ke kterým může docházet, a mohou se projevit na kvalitě finálního výrobku.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis focused on the ice cream production. The first part sets the legislative requirements for ice cream. The second part intended for the process of ice cream production, are described and specified the individual stages of production. The last part is devoted to defects of ice cream, which may occur and may affect the quality of the final product.
Klíčová slova
mražený krém, výroba, technologie, kvalita
Klíčová slova v angličtině
ice cream, production, technology, quality
Zásady pro vypracování
Zpracujte literární rešerši na téma technologie výroby mražených krémů.
Zabývejte se různými technologickými parametry, které ovlivňují výslednou jakost produktu.
Věnujte se také vadám mražených krémů.
Zásady pro vypracování
Zpracujte literární rešerši na téma technologie výroby mražených krémů.
Zabývejte se různými technologickými parametry, které ovlivňují výslednou jakost produktu.
Věnujte se také vadám mražených krémů.
Seznam doporučené literatury
[1] CLARKE, Chris. Sciente of Ice Cream. Royal Society of Chemistry, 2012. ISBN 978-1-84973-127-0.
[2] CIOBANU, Aurel. Cooling Technology in the Food Industry. Abacus Press, 1976. ISBN 978-0856260186.
Seznam doporučené literatury
[1] CLARKE, Chris. Sciente of Ice Cream. Royal Society of Chemistry, 2012. ISBN 978-1-84973-127-0.
[2] CIOBANU, Aurel. Cooling Technology in the Food Industry. Abacus Press, 1976. ISBN 978-0856260186.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student představil komisi výsledky své bakalářské práce. Poté byla komise seznámena s posudky a hodnocením vedoucího a oponenta (hodnocení vedoucího: C - dobře, hodnocení oponenta: B - velmi dobře). V rámci posudků byly studentovi položeny následující dotazy oponenta:
Ing. Richardos Nikolaos Salek:
1. Jaké rostlinné tuky mohou být použity při výrobě mražených krémů? ZODPOVĚZEN ZCELA
2. Které bakterie se mohou vyskytovat v základní směsi pro výrobu mražených krémů? ZODPOVĚZEN ZCELA
Poté byla vedena diskuze o bakalářské práci, během které byly jednotlivými členy komise položeny následující dotazy:
Mgr. Martina Bučková, Ph.D. - Jaké jsou v současné době moderní trendy ve výrobě mražených krémů? ZODPOVĚZEN ZCELA
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího diplomové práce, prokázala, že danou problematiku ovládá v potřebném rozsahu a souvislostech. Na otázky komise odpovídala věcně, správně, ale méně pohotově.