Tématem této práce je shrnout změny v potravinářské legislativě, které nastaly po vstupu České republiky do Evropské unie a také porovnat zkušenosti provozovatelů potravinářskách podniků se zaváděním těchto změn do praxe. Dalším bodem práce je podrobný popis systému kritických kontrolních bodů (HACCP) a způsoby jeho zavádění v tzv. malých potravinářských podnicích. Závěr práce se zabývá možnými způsoby kontaminace potravin.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is to summarize changes in Czech food legislation after the entrance to the EU. The work is also focused on the attitude of food companies with putting these changes into practice. The second part of this thesis deals with detailed description of the critical control points system (HACCP) and methods of its aplication on small food enterprises. The end of this work is focused on possibilities of food contamination.
hygienic packet, critical control points, principle of flexibility, small food enterprises, food contamination
Rozsah průvodní práce
50 s
Jazyk
CZ
Anotace
Tématem této práce je shrnout změny v potravinářské legislativě, které nastaly po vstupu České republiky do Evropské unie a také porovnat zkušenosti provozovatelů potravinářskách podniků se zaváděním těchto změn do praxe. Dalším bodem práce je podrobný popis systému kritických kontrolních bodů (HACCP) a způsoby jeho zavádění v tzv. malých potravinářských podnicích. Závěr práce se zabývá možnými způsoby kontaminace potravin.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is to summarize changes in Czech food legislation after the entrance to the EU. The work is also focused on the attitude of food companies with putting these changes into practice. The second part of this thesis deals with detailed description of the critical control points system (HACCP) and methods of its aplication on small food enterprises. The end of this work is focused on possibilities of food contamination.
hygienic packet, critical control points, principle of flexibility, small food enterprises, food contamination
Zásady pro vypracování
Zpracovat přehled nových legislativních norem patřících do tzv. hygienického balíčku.
Charakterizovat změny, které nová legislativa přináší.
Shrnout všeobecně platné legislativní požadavky pro oblast gastronomických služeb.
Zásady pro vypracování
Zpracovat přehled nových legislativních norem patřících do tzv. hygienického balíčku.
Charakterizovat změny, které nová legislativa přináší.
Shrnout všeobecně platné legislativní požadavky pro oblast gastronomických služeb.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího práce.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
schémata
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Severová
Které zjednodušení v legislativě nastalo u malých podniků - HACCP
Ing. Hrabě
Jaký sortiment se bude prodávat ve stáncích?
HACCP?
Ing. Buňka
Vyhlášky?
Studentka prokázala velmi dobré znalosti dané problematiky, vystoupení bylo dobré, na otázky reagovala pohotově