Bakalářská práce se zabývá analýzou převedení systému evidence zmetkovitosti do infor-mačního systému SAP ve vybrané společnosti. Cílem práce je analýza problému nepřevede-ní evidence všech zmetků do informačního systému SAP a návrh doporučení pro zlepšení zadávání. Teoretická část je zpravována formou literární rešerše na téma kvalita a podniko-vé informační systémy. Praktická část se zabývá analýzou původního a nového stavu evi-dence zmetkovitosti.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the analysis of the conversion of the wastage system into the SAP information system in the selected company. The aim of the thesis is to analyze the problem of not conversing the system of all scraps to the SAP information system and sug-gesting recommendations for improving the input. The theoretical part is presented in the form of literary research on the topic of quality and business information systems. The prac-tical part deals with the analysis of the original and the new state of evidence of scrap.
Klíčová slova
kvalita, zmetkovitost, podnikový informační systém SAP, procesní analýza, diagram příčin a důsledků
Klíčová slova v angličtině
quality, scrap, enterprise information system SAP, process analysis, Ishikawa diagram
Rozsah průvodní práce
61 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá analýzou převedení systému evidence zmetkovitosti do infor-mačního systému SAP ve vybrané společnosti. Cílem práce je analýza problému nepřevede-ní evidence všech zmetků do informačního systému SAP a návrh doporučení pro zlepšení zadávání. Teoretická část je zpravována formou literární rešerše na téma kvalita a podniko-vé informační systémy. Praktická část se zabývá analýzou původního a nového stavu evi-dence zmetkovitosti.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the analysis of the conversion of the wastage system into the SAP information system in the selected company. The aim of the thesis is to analyze the problem of not conversing the system of all scraps to the SAP information system and sug-gesting recommendations for improving the input. The theoretical part is presented in the form of literary research on the topic of quality and business information systems. The prac-tical part deals with the analysis of the original and the new state of evidence of scrap.
Klíčová slova
kvalita, zmetkovitost, podnikový informační systém SAP, procesní analýza, diagram příčin a důsledků
Klíčová slova v angličtině
quality, scrap, enterprise information system SAP, process analysis, Ishikawa diagram
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Zpracujte literární rešerši na téma podnikové informační systémy a kvalita.
Praktická část
Analyzujte současný stav systému evidování zmetkovitosti.
Analyzujte problém nepřevedení evidence všech zmetků do informačního systému SAP.
Navrhněte zlepšení zadávání zmetků do informačního systému SAP.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Zpracujte literární rešerši na téma podnikové informační systémy a kvalita.
Praktická část
Analyzujte současný stav systému evidování zmetkovitosti.
Analyzujte problém nepřevedení evidence všech zmetků do informačního systému SAP.
Navrhněte zlepšení zadávání zmetků do informačního systému SAP.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BLECHARZ, Pavel. Základy moderního řízení kvality. Praha: Ekopress, 2011, 122 s. ISBN 978-80-86929-75-0.
GOETSCH, David L. a Stanley DAVIS. Quality management for organizational excellence: introduction to total quality. Eighth edition. Boston: Pearson, 2016, 434 s. ISBN 0133791858.
SODOMKA, Petr a Hana KLČOVÁ. Informační systémy v podnikové praxi. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Brno: Computer Press, 2010, 501 s. ISBN 978-80-251-2878-7.
VEBER, Jaromír, Marie HŮLOVÁ a Alena PLÁŠKOVÁ. Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce: legislativa, systémy, metody, praxe. 2., aktualiz. vyd. Praha: Management Press, 2010, 359 s. ISBN 978-80-7261-210-9.
VYMĚTAL, Dominik. Informační systémy v podnicích: teorie a praxe projektování. Praha: Grada, 2009, 142 s. ISBN 978-80-247-3046-2.
Seznam doporučené literatury
BLECHARZ, Pavel. Základy moderního řízení kvality. Praha: Ekopress, 2011, 122 s. ISBN 978-80-86929-75-0.
GOETSCH, David L. a Stanley DAVIS. Quality management for organizational excellence: introduction to total quality. Eighth edition. Boston: Pearson, 2016, 434 s. ISBN 0133791858.
SODOMKA, Petr a Hana KLČOVÁ. Informační systémy v podnikové praxi. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Brno: Computer Press, 2010, 501 s. ISBN 978-80-251-2878-7.
VEBER, Jaromír, Marie HŮLOVÁ a Alena PLÁŠKOVÁ. Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce: legislativa, systémy, metody, praxe. 2., aktualiz. vyd. Praha: Management Press, 2010, 359 s. ISBN 978-80-7261-210-9.
VYMĚTAL, Dominik. Informační systémy v podnicích: teorie a praxe projektování. Praha: Grada, 2009, 142 s. ISBN 978-80-247-3046-2.
Přílohy volně vložené
CD ROM
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Michal Pivnička, Ph.D., počet bodů: 22
Oponent práce: Ing. Jaroslav Pořízka, počet bodů: 22
Otázky vedoucího práce:
1. Pokud budou vaše návrhy přijaty, dokážete odhadnout, jak dlouho bude trvat jejich zavedení do výroby? Ohodnocení odpovědi: Zodpovězeno zcela
Otázky oponenta práce:
1. Jakým způsobem by studentka postupovala v přípravě implemtace čárových kódů pro evicence víceprací? Ohodnocení odpovědi: Zodpovězeno zcela
2.V případě, že by nebyla schválena možnost nákupu nového HW vybavení, jaký je alternativní návrh na řešení? Ohodnocení odpovědi: Zodpovězeno zcela
Další otázky:
prof. Ing. Felicita Chromjaková, Ph.D., Ná základě čeho jste pojmenovala zmetky? Má firma nějaký katalog chyb? Ohodnocení odpovědi: Zodpovězeno zcela
doc. Ing. Roman Bobák, Ph.D., Posuzování zmetků je na operátorovi nebo na pracovníkovi kvality? Při zadávání do SAPU je kompetence na operátorovi nebo na kvalitáři? Ohodnocení odpovědi: Zodpovězeno zcela
Prof. Ing. Jozef Sablik, CSc., Jakým způsobem dojít ke snížení zmetkovitosti a jaká je zmetkovisto v %, kolik byste snížila zmetkovisto při zavedení Vašich řešení? Ohodnocení: Zodpovězeno zcela