Tato práce se zabývá vlivem Evropské unie na legislativu společného stravování v ČR. V úvodní části jsou popsány hlavní legislativní nástroje EU a vývoj legislativy od vstupu ČR do EU po současnost.
Další část práce se zabývá současnými platnými právními předpisy ve společném stravování. Jsou zde charakterizovány jednotlivá nařízení EU pro společné stravování.
V poslední části jsou zmíněny kontrolní orgány, které dohlíží na dodržování právních předpisů EU a problematika systému HACCP.
Anotace v angličtině
This essay targets the influence of European union on legislation of public catering in CZ. The main legislative instruments of EU and the development of legislation after entry CZ in EU are described in the introductory part.
Following part of this paper is about valid legislative regulations of public catering. The regulations of EU for the public catering are defined here too.
The control institutions which inspect observance of legislative rules in public catering and system of HACCP are described in the closing part.
Klíčová slova
společné stravování, legislativa, EU, bezpečnost potravin, HACCP
Klíčová slova v angličtině
public catering, legislation, EU, food safety, HACCP
Rozsah průvodní práce
43 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tato práce se zabývá vlivem Evropské unie na legislativu společného stravování v ČR. V úvodní části jsou popsány hlavní legislativní nástroje EU a vývoj legislativy od vstupu ČR do EU po současnost.
Další část práce se zabývá současnými platnými právními předpisy ve společném stravování. Jsou zde charakterizovány jednotlivá nařízení EU pro společné stravování.
V poslední části jsou zmíněny kontrolní orgány, které dohlíží na dodržování právních předpisů EU a problematika systému HACCP.
Anotace v angličtině
This essay targets the influence of European union on legislation of public catering in CZ. The main legislative instruments of EU and the development of legislation after entry CZ in EU are described in the introductory part.
Following part of this paper is about valid legislative regulations of public catering. The regulations of EU for the public catering are defined here too.
The control institutions which inspect observance of legislative rules in public catering and system of HACCP are described in the closing part.
Klíčová slova
společné stravování, legislativa, EU, bezpečnost potravin, HACCP
Klíčová slova v angličtině
public catering, legislation, EU, food safety, HACCP
Zásady pro vypracování
Práce bude zaměřená na současnou, platnou legislativu týkající se všech oblastí společného stravování. Budou zde charakterizovány jednotlivé zákony a vyhlášky a popsány důsledky jejich aplikace v praxi.
Zásady pro vypracování
Práce bude zaměřená na současnou, platnou legislativu týkající se všech oblastí společného stravování. Budou zde charakterizovány jednotlivé zákony a vyhlášky a popsány důsledky jejich aplikace v praxi.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Škrovánková
Co je to HACCP?
MVDr. Černíková
Co jsou to činnosti epidemiologicky závažné?
Studentka zvládla výborně danou problematiku. Před komisí vystupovala jistě a přesvědčivě.