Bakalářská práce se zabývá problematikou stravování mladé generace na území Zlínského kraje. V teoretické části jsou charakterizována základní výživová doporučení, základní složky potravy a poruchy příjmu potravy typické pro období puberty a dospívání. Pozornost je věnována rovněž problematice drog a alkoholu, jež se v poslední době jeví jako celosvětový problém mladé populace.
V praktické části byla formou dotazníkového šetření provedena analýza stravovacích zvyklostí s přiřazením aktuálních otázek souvisejících se zdravým životním stylem týkajících se kouření, alkoholu a drog u respondentů ve věku 15 - 20 let. Výsledky byly zpracovány formou tabulek a přehledných grafů.
Anotace v angličtině
Bachelor work deals with problems with food of young generation on territory of Zlins region. In theoretical part of work are characterized basic nutrition recommendation, constituents parts of food and eating disorders typical for period of pubescence and adolescence. Attention is devoted as well problems with drugs and alcohol, which are showed like worldwide problem of young population at last time.
In practical part was in form of questionnaire inquiry effected analysis of board usages with assignment of actual questions related healthy life style dealing with smoking, alcohol and drugs at informants at the age from 15 to 20 years. Results were processed in form of tables and well - arranged graphs
Drinkable regime, alternative nutrition directions, anorexia nervosa, mental bulimy, excess weight and obesity, drugs, alcohol
Rozsah průvodní práce
54 s., 8 s. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá problematikou stravování mladé generace na území Zlínského kraje. V teoretické části jsou charakterizována základní výživová doporučení, základní složky potravy a poruchy příjmu potravy typické pro období puberty a dospívání. Pozornost je věnována rovněž problematice drog a alkoholu, jež se v poslední době jeví jako celosvětový problém mladé populace.
V praktické části byla formou dotazníkového šetření provedena analýza stravovacích zvyklostí s přiřazením aktuálních otázek souvisejících se zdravým životním stylem týkajících se kouření, alkoholu a drog u respondentů ve věku 15 - 20 let. Výsledky byly zpracovány formou tabulek a přehledných grafů.
Anotace v angličtině
Bachelor work deals with problems with food of young generation on territory of Zlins region. In theoretical part of work are characterized basic nutrition recommendation, constituents parts of food and eating disorders typical for period of pubescence and adolescence. Attention is devoted as well problems with drugs and alcohol, which are showed like worldwide problem of young population at last time.
In practical part was in form of questionnaire inquiry effected analysis of board usages with assignment of actual questions related healthy life style dealing with smoking, alcohol and drugs at informants at the age from 15 to 20 years. Results were processed in form of tables and well - arranged graphs
Drinkable regime, alternative nutrition directions, anorexia nervosa, mental bulimy, excess weight and obesity, drugs, alcohol
Zásady pro vypracování
V teoretické části uvést výživová doporučení pro obyvatele ČR se zaměřením na sledovanou skupinu - studenti ( 15-20 let ), charakterizovat nedostatky ve výživě.
Metodou dotazníkového šetření provést průzkum výživových zvyklostí u sledované skupiny obyvatel - studenti ( 15-20 let ).
Na základě získaných výsledků zhodnotit úroveň výživy.
Zásady pro vypracování
V teoretické části uvést výživová doporučení pro obyvatele ČR se zaměřením na sledovanou skupinu - studenti ( 15-20 let ), charakterizovat nedostatky ve výživě.
Metodou dotazníkového šetření provést průzkum výživových zvyklostí u sledované skupiny obyvatel - studenti ( 15-20 let ).
Na základě získaných výsledků zhodnotit úroveň výživy.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího bakalářské práce
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Škrovánková
Jak se stravují mladí lidé?
doc. Fišera
Jaký je vztah vitamínů a odolnosti organismu vůči stresu?
Studentka prokázala, že bezpečně ovládá danou problematiku. Odpovídala jistě a spřehledem.