V mé bakalářské práci se zabývám otázkou výroby francouzských sýrů podle oblastních zvyklostí. Práce obsahuje pouze teoretickou část, ve které zachycuji historii výroby sýrů, technologickou výrobu, ale hlavně v kapitole charakteristika francouzského sýrařství se podrobněji zmiňuji o obecném rozdělení francouzských sýrů a pak o konkrétních nejznámějších druzích francouzských sýrů. Sýry jsou nezbytnou součástí kuchyní celého světa, zvláště pak té francouzské. V práci popisuji, jakým způsobem se do ní sýry začleňují.
Anotace v angličtině
I am conversating about confectionary Frenche´s cheeses by course of regionals ways in my baccealaureate theses. My work includes only theoretic part, which cought hostory, technologi of convectionary. The head part is about characterisation French cheese making and in this chapter I am entering into details about division frenche cheeses and axamples some typical cheese. The cheeses are relevant ingredient in french gastronomy. I represented in my work their incorporation to gastronomy
V mé bakalářské práci se zabývám otázkou výroby francouzských sýrů podle oblastních zvyklostí. Práce obsahuje pouze teoretickou část, ve které zachycuji historii výroby sýrů, technologickou výrobu, ale hlavně v kapitole charakteristika francouzského sýrařství se podrobněji zmiňuji o obecném rozdělení francouzských sýrů a pak o konkrétních nejznámějších druzích francouzských sýrů. Sýry jsou nezbytnou součástí kuchyní celého světa, zvláště pak té francouzské. V práci popisuji, jakým způsobem se do ní sýry začleňují.
Anotace v angličtině
I am conversating about confectionary Frenche´s cheeses by course of regionals ways in my baccealaureate theses. My work includes only theoretic part, which cought hostory, technologi of convectionary. The head part is about characterisation French cheese making and in this chapter I am entering into details about division frenche cheeses and axamples some typical cheese. The cheeses are relevant ingredient in french gastronomy. I represented in my work their incorporation to gastronomy
Historie výroby sýrů.
Obecná technologie výroby sýra.
Sýrařské oblasti ve Francii.
Sýry ve francouzské gastronomii.
Zásady pro vypracování
Historie výroby sýrů.
Obecná technologie výroby sýra.
Sýrařské oblasti ve Francii.
Sýry ve francouzské gastronomii.
Seznam doporučené literatury
[1] Callec, Ch. Encyklopedie sýrů. vyd. Praha: REBO productions, 2003. 256 s. ISBN 80-7334-225-8.,
[2] Dudák, M., Studnický, J.,Mórová, E.,Karovičová, J. základy potravinárských technológií. 1 vyd. Bratislava, MALÉ CENTRUM, 1996. 512 s. ISBN 80-9670641-1-1
[3] Zachová, J. Francouzská kuchařka. vyd. VKP, 2002. 62 s. ISBN: 80-86081-94
[4] Ridgwayová, J. Sýry-průvodce světem sýrů. vyd. FORTUNA PRINT, 2001, 224 s. ISBN: 80-86144-65-8
Seznam doporučené literatury
[1] Callec, Ch. Encyklopedie sýrů. vyd. Praha: REBO productions, 2003. 256 s. ISBN 80-7334-225-8.,
[2] Dudák, M., Studnický, J.,Mórová, E.,Karovičová, J. základy potravinárských technológií. 1 vyd. Bratislava, MALÉ CENTRUM, 1996. 512 s. ISBN 80-9670641-1-1
[3] Zachová, J. Francouzská kuchařka. vyd. VKP, 2002. 62 s. ISBN: 80-86081-94
[4] Ridgwayová, J. Sýry-průvodce světem sýrů. vyd. FORTUNA PRINT, 2001, 224 s. ISBN: 80-86144-65-8
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
portréty
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
prof.Ing.Březina, CSc.-
Jaký je rozdíl mezi "sladkým" a "kyselým" způsobem srážení mléka?
Existuje i jiné označení výrobků,které garantuje jakost nebo původ potravin než je "AOC"?
Lze doporučit českým farmářům zaměřit se na finalizaci mléčné suroviny výrobou sýrových specialit?
ing.Rop,Ph.D. - Jakou literaturu jste používala při zpracování práce a jak jste pracovala s označováním odkazů?
prof.ing.Angelovičová, CSc. - Jaké znáte francouzské sýry dovážené do ČR?
Lze skupinu francouzských sýrů s omývanou kůrou přirovnat k některé skupině sýrů u nás?
Studentka neznala na některé otázky odpovědi, na jiné reagovala s dopomocí.