Tato práce je zaměřená na popis a stanovení polyfenolů ve vzorcích piva. Vzorky byly odebrány v různých fázích procesu výroby piva. Polyfenoly jsou stanovovány spektrometricky na přístroji Spekol 11 a vysokoúčinnou kapalinovou chromatograficky s UV detektorem. Metoda spektrometrická je hromadná a určuje polyfenoly celkově, metoda chromatografická je metoda selektivní a určuje konkrétní látky. Naměřené hodnoty se pohybují v rozmezí pro obsah polyfenolů v pivu.
Anotace v angličtině
The subject of this essay concerns the descriptions and analyses of polyphenols in beer. The samples were taken at different times during the brewing process . The polyphenols were analysed on the spectral colorimeter ‘‘Spekol 11‘‘ and with high pressure liquid chromatography (HPLC) with ultraviolet (UV) detector. The spectrometric mass method analyses the polyphenols as an entirety. The chromatographic selective method is used to define the specified polyphenols. The numbers realized have to be within the maximum and minimum allowance for the amount of the polyphenols in beer.
Tato práce je zaměřená na popis a stanovení polyfenolů ve vzorcích piva. Vzorky byly odebrány v různých fázích procesu výroby piva. Polyfenoly jsou stanovovány spektrometricky na přístroji Spekol 11 a vysokoúčinnou kapalinovou chromatograficky s UV detektorem. Metoda spektrometrická je hromadná a určuje polyfenoly celkově, metoda chromatografická je metoda selektivní a určuje konkrétní látky. Naměřené hodnoty se pohybují v rozmezí pro obsah polyfenolů v pivu.
Anotace v angličtině
The subject of this essay concerns the descriptions and analyses of polyphenols in beer. The samples were taken at different times during the brewing process . The polyphenols were analysed on the spectral colorimeter ‘‘Spekol 11‘‘ and with high pressure liquid chromatography (HPLC) with ultraviolet (UV) detector. The spectrometric mass method analyses the polyphenols as an entirety. The chromatographic selective method is used to define the specified polyphenols. The numbers realized have to be within the maximum and minimum allowance for the amount of the polyphenols in beer.
Charakterizujte polyfenolické látky z hlediska jejich chemické struktury a vlastností.
Pojednejte o významu polyfenolických látek v pivu z hlediska technologických a nutričních aspektů.
Uveďte vhodné metody pro stanovení polyfenolických látek v nápojích se zaměřením na pivo.
Vhodnými metodami proveďte stanovení polyfenolických látek ve vybraných vzorcích piv a proveďte srovnání výsledků získaných různými metodami.
Získané výsledky vyhodnoťte a na jejich základě formulujte závěry a praktická doporučení.
Zásady pro vypracování
Charakterizujte polyfenolické látky z hlediska jejich chemické struktury a vlastností.
Pojednejte o významu polyfenolických látek v pivu z hlediska technologických a nutričních aspektů.
Uveďte vhodné metody pro stanovení polyfenolických látek v nápojích se zaměřením na pivo.
Vhodnými metodami proveďte stanovení polyfenolických látek ve vybraných vzorcích piv a proveďte srovnání výsledků získaných různými metodami.
Získané výsledky vyhodnoťte a na jejich základě formulujte závěry a praktická doporučení.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího DP.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího DP.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Hrabě
Které látky byste zařadil mezi polyfenoly?
Jaké polyfenolické látky obsahuje chmel?
Student na položené otázky odpovídal pohotově a věcně.