V rámci diplomové práce jsme se zabývali vlivem skladovacích podmínek na stabilitu průtokově pasterovaného piva. Čtyři druhy piv (světlé výčepní, světlý ležák, světlé speciální a tmavý ležák) byly skladovány při různých teplotách. Stabilita zkoumaných vzorků byla během doby jejich skladování sledována pomocí mikrobiologické, instrumentální a senzorické analýzy.
Anotace v angličtině
In this diploma thesis we were engaged in influence of storage conditions on stability of flow pasteurized beer. Four types of beer (light pale beer, light lager, light special beer and dark lager) were storaged in different temperatures. The stability of researched beer samples was assesmented by microbiology, instrumental and sensory analysis during its storage.
V rámci diplomové práce jsme se zabývali vlivem skladovacích podmínek na stabilitu průtokově pasterovaného piva. Čtyři druhy piv (světlé výčepní, světlý ležák, světlé speciální a tmavý ležák) byly skladovány při různých teplotách. Stabilita zkoumaných vzorků byla během doby jejich skladování sledována pomocí mikrobiologické, instrumentální a senzorické analýzy.
Anotace v angličtině
In this diploma thesis we were engaged in influence of storage conditions on stability of flow pasteurized beer. Four types of beer (light pale beer, light lager, light special beer and dark lager) were storaged in different temperatures. The stability of researched beer samples was assesmented by microbiology, instrumental and sensory analysis during its storage.
Pojednejte stručně o technologických aspektech výroby piva a jejich vlivů na stabilitu finálního produktu.
Přehledně popište možnosti stabilizace piva za účelem prodloužení jeho trvanlivosti.
Uveďte možnosti sledování kvalitativních parametrů jako měřítka jakosti u spotřebitelského balení piva.
Vhodnými metodami proveďte srovnávací testy stability piva za různých skladovacích podmínek.
Získané výsledky vyhodnoťte a na jejich základě formulujte závěry a praktická doporučení.
Zásady pro vypracování
Pojednejte stručně o technologických aspektech výroby piva a jejich vlivů na stabilitu finálního produktu.
Přehledně popište možnosti stabilizace piva za účelem prodloužení jeho trvanlivosti.
Uveďte možnosti sledování kvalitativních parametrů jako měřítka jakosti u spotřebitelského balení piva.
Vhodnými metodami proveďte srovnávací testy stability piva za různých skladovacích podmínek.
Získané výsledky vyhodnoťte a na jejich základě formulujte závěry a praktická doporučení.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího DP.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího DP.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Hrabě
Co je kladový zákal piva?
prof. Kopec
Byly zjištěny kritické body v technologickém procesu, které by ovlivnily kvalitu piva?
Student prokázal dobrou znalost dané problematiky, na položené otázky odpověděl vyčerpávajícím způsobem.
Vedoucí diplomové práce, Ing. Valášek, navrhuje zařazení do soutěže o nejlepší diplomovou práci.